A másodosztályú küzdelemsorozat elmúlt fordulójának hétfői záró napján igazi rangadóra lehetett számítani, amikor a közelmúltban edzőváltáson átesett Diósgyőr látogatott az ALCUFER Stadionba. A csapatok háza táján burkoltan és nyíltan is hasonló célokról beszélnek, ugyanis mindegyik az élvonalba jutás reményében dolgozik a felkészülés során napról-napra, és harcol a bajnokikon hétről-hétre. A vártnak megfelelően kiélezett mérkőzés volt, amin sokáig úgy tűnt, hogy megosztoznak a csapatok a bajnoki pontokon, végül azonban egy hazai védelmi megingást kihasználva a záró pillanatokban szerzett góllal a vendégek örülhettek. Vezetőedzőnk Csertői Aurél is kiemelte értékelésében, hogy találkozó elején jobban játszott a Diósgyőr, mintha az öltözőben maradtunk volna, de a legjobbkor sikerült egyenlíteni. A második félidő alapján egy döntetlent megérdemeltünk volna, de nagyon sok van még a bajnokságból, szoros a mezőny, javítanunk kell.

Sok idő nincs ezért a sebeket nyalogatni, hiszen vasárnap adódik a lehetőség a javításra, amikor csapatunk Csákvárra látogat annak reményében, hogy elhozza a bajnoki pontokat és így tovább tapadjon az éllovas mögé.

Fejér megyei ellenfelünk az eddigi hét fordulón belül döntetlennel rajtolt idegenben a Haladás ellen (1-1), majd otthon győzte le a Siófok együttesét (1-0), ami után ismét kettő döntetlent ért el, idegenben Soroksáron (2-2), majd hazai környezetben a Tiszakécske ellen (1-1). Ezek után elszenvedte első vereségét Ajkán (1-0), majd gól nélkül osztozott a pontokon otthon a PMFC-vel (0-0), végül Kazincbarcikán kapott ki a legutóbbi játéknapon (2-0). Mi az elmúlt hét fordulót górcső alá véve jól kezdtünk, hiszen otthon a Szentlőrincet (4-0) és idegenben a Dorogot (1-4) is magabiztos játékkal sikerült legyőzni, utána egyszer veszítettünk otthon a Békéscsaba ellen (0-1), majd egyszer gól nélkül osztoztunk a pontokon a Budafokkal (0-0). Ezek után ismét három pontnak örülhettünk hazai környezetben a Mosonmagyaróvárral szemben (3-1), majd az újonc Kozármislenyt győztük le Baranyában (0-1). Múlt vasárnap azonban – a már említett meccsen – döntő utolsó pillanatok eredményeként fájó vereséget szenvedtünk itthon a rivális Diósgyőrtől (1-2). Mindezeket figyelembe véve 1947-ben alapított kék-sárga ellenfelünk egy győzelemmel, négy döntetlennel, valamint kettő vereséggel és 5-7-es gólkülönbséggel, hét ponttal a 14. helyen áll. Mi a négy győzelemnek és egy döntetlennek, valamint a kettő vereségnek köszönhetően 13-5-ös góllal és 13 ponttal a képzeletbeli dobogó alsó fokáról várhatjuk a folytatást.

Egymás elleni összevetés tekintetében, azon belül az utóbbi öt meccs eredményét figyelembe véve felénk billen a mérleg nyelve, hiszen egy-egy vereség és döntetlen mellett háromszor sikerült győztesen ünnepelni.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata nyolcadik fordulójának mérkőzése, a Aqvital FC Csákvár – Gyirmót FC Győr találkozó 2022 szeptember 11.-én, vasárnap 16.00.-kor kezdődik a csákvári, Tersztyánszky Ödön Sportközpontban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.