Gyirmót FC Győr – ZTE FC 0-1 (0-1)

2022.02.19. 17.00 | Győr, ALCUFER Stadion 1053 néző| OTP Bank Liga NBI., 21. forduló

Játékvezetők: Pillók Ádám – Georgiou Theodoros, Aradi József

Gyirmót FC Győr: Rusák E. – Major M. (72 Szegi V.), Csörgő V., Hajdú Á., Zeke M. – Vass Á.- Hasani F.-Klimovich V(72 Herjeczki K)., , Nagy P., Cvetanoski ( 55 Simon A.) –  Varga B.(55 Medgyes Z..), |Veretőedző: Csertői Aurél

ZTE FC: Demjén P. – Lesajak Z., Seramifov N., Kálnoki -Kis D., Bedi B. – Meshack, Sankovic, Halilovic, Tajti M.- Koszta M.(75 Szalay Sz.), Spoljaric (88 Gerényi B)| Vezetőedző: Waltner Róberet

Gólszerzők: Koszta M. (17’),

Sárgalap: Halilovic E. (43’), Varga B (53’), Csörgő V. (81’)

Három sikerrel megvívott csata után ismét fontos erőpróba várt együttesünkre ugyanis a szorosan előttünk tartózkodó ZTE csapatát láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban. A mérkőzés kezdeti időszaka a vendégeknek sikerült jobban hiszen néhány kisebb helyzet után negyedóra elteltével a vezetést is megszerezték. Ennek tudatában nagyobb hangsúlyt próbált fektetni csapatunk a támadásra, de a kék-fehérek masszív védekezését nehezen tudták átjátszani támadóink.

A fordulás után kissé visszavett a zalaegerszegi együttes, ezt kihasználva együttesünk feljebb tudta tolni játékát így többször kerültünk vendég kapui előterébe, de Klimovich és Hasani probálkozása után sem sikerült az egyenlítés. Az idő múlásával valamelyest javult a támadó játékunk, de az egyenlítéshez szükséges gól mégsem született meg. Ezen a találkozón masszívan és zártan védekező vendégek egy pontrúgást követő találattal tudták elvinni a bajnoki pontokat otthonunkból. Három sikerrel megvívott találkozó után így sajnos ma vereséget szenvedtünk.

Csertői Aurél: El kell ismerni a ZTE jobban focizott nálunk, kicsit lassú volt a játékunk, kevés lehetőséget tudtunk kialakítani. A ZTE nagyon jól védekezett és veszélyes kontrákat indított. Sajnos megint pontrúgásból kaptunk gólt. Ma nem nyújtottunk olyan teljesítményt, hogy megnyerjük ezt a mérkőzést.

Waltner Róbert: Nagyon fontos 6 pontos mérkőzés volt. Nem mindegy, hogy a riválisok ellen milyen eredményt érünk el. A legjobb tavaszi formában lévő csapathoz látogattunk. Nagyon boldog vagyok, hogy második idegenbeli győzelmünket értük el és büszke vagyok a fiukra.