Igazi rangadóra volt kilátás az elmúlt forduló záró napján hétfőn, amikor csapatunk, a – múlt héten megyei riválisa, a Kazincbarcika otthonában vereséget szenvedő, s így a kezdő sípszó pillanatára második helyre visszacsúszó – Diósgyőr vendégeként szerepelhetett. Az említett betli ellenére a házigazdák az utóbbi öt mérkőzésükből az előző négyet megnyerték, míg mi tavasszal kettő döntetlen után három sikerrel megvívott találkozóval a tarsolyunkban érkeztünk a borsodi megyeszékhelyre. Volt azonban érzékeny veszteség is a részünkről, hiszen nem tarthatott a csapattal a találkozó előtti napon, vasárnap belázasodott Csertői Aurél vezetőedző, akit így segítője Németh Zoltán helyettesített a kispadon.

Mindezek ismeretében tehát kiélezett csatára lehetett számítani, s a szimpatizánsok ez irányú megérzése be is igazolódott. Az első játékrészben csapatunk nemcsak partiban volt a piros-fehérekkel, hanem időnként jobban is futballozva akár a vezetést is megszerezhette volna, hiszen Pethő Bence lövései után kétszer is a kapufa volt a hazaiak segítségére. Sajnos azonban, ahogyan már többször is előfordult a fociban, a játékrész záró pillanataiban egy fejes után a mi kapunk előtt éppen a léc segítette előnyhöz a diósgyőrieket. Szerencsére fordulás után hamar vissza tudtunk jönni a meccsbe, amikor egy felettébb érdekesen mozgó labda Soltész Dominik révén utat talált a hazai kapu jobb felső sarkába. Továbbra is ötletesen, agilisan játszott csapatunk, de a kapu előtt jobban koncentráló hazaiak végül megnyerték a rangadót, ami után vissza is vették vezető helyüket a tabellán. Ahogyan a szakemberek ilyenkor szokták mondani, volt azért ebben a meccsben, amire igen is lehet alapozni, építeni a jövőt illetően, hiszen sportemberhez méltóan, emelt fővel veszítettünk.

Szerencsére vezetőedzőnk az óta kigyógyult rövid betegségéből és csütörtökön már ö irányította az edzést, így várhatóan hétvégén is velünk meccselhet.

Korábban saját bőrünkön is tapasztalhattuk, hogy a tabellán szerényebb pozíciót elfoglaló csapatokkal szemben is nagyon nehéz érvényesíteni azt a bizonyos papírformát, így mostani ellenfelünkkel, az Aqvital FC Csákvár csapatával vívandó mérkőzésre is teljes erőbedobással kell készülnünk. Az 1947-ben Csákvári Torna Klub néven alapított szintén kék-sárga ellenfelünk sikerei közé tartozik, hogy akkor még ötöd osztályú egyesületként Szabad Föld-kupa döntőt játszott 1989-ben, a 2011-2012-es évben NBIII-as bajnokként jutottak az NBII Nyugati csoportjába. A Fejér-vármegyei alakulat a jelenlegi pontvadászat 26 fordulójában 7 győzelmet, 11 döntetlent és 8 vereséget számlál, 30-31-es gólkülönbsége mellett így 32 pontot gyűjtött, ami a középmezőny aljára, a 13. helyre sorolja őket. Ezzel szemben mi 12-6-8-as meccs és 42-31-es gól mutatóval, 42 ponttal a dobogósok mögött a negyedik helyről várhatjuk a folytatást.

Az egymás elleni mérleg utolsó öt találkozóját figyelembe véve valamivel jobban állunk ellenfelünknél, hiszen 2020. február 23.-án az idegenbeli 1-1-es pontosztozkodás után, még ugyanabban az évben augusztus 2-án 3-0 arányban itthon sikerült nyerni, majd december 6.-án 2-1-es eredménnyel a Csákváriak tartották otthon a bajnoki pontokat. 2021. január 23.-án – barátságos meccsen – 1-0-ra mi nyertünk az ALCUFER Stadionban, míg legutóbb 2022. szeptember 11.-én 2-1-es vendégsikernek örülhettünk.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 27. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár találkozó 2023 március 12.-én, vasárnap 14.00.-kor kezdődik az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.