Gyirmót FC Győr – FK Raca (Récse, Szlovákia)

                       2 1     (1 – 0)

Gyirmót, ALCUFER Stadion(Felkészülési mérkőzés)

Játékvezető: Juhász Bálint ( Halmai Kristóf, Turi Miklós )

Gyirmót: Rusák (Hársfalvi) Szegi(Major), Csörgő (Lázár), Hudák, Helembai – Vass Á. (Ominger B.) – Herjeczki (Mayer Á.), Kovács D., Nagy P. (Bagó B.), Medgyes (Kun B.) – Pethő B. (Simon A.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Récse: Zanech – Kocarik (Sekera), Mitrik, Terentiev, Knazek (Plavnik) – Stefanka – Adam (Radmanovics, Ruzicka (Rybansky), Vybostok (Lőrincz P.) – Csano (Dudnik), Bellas (Kovács S.)

Vezetőedző: Richard Strazan

Gólszerző: Pethő B. (1-0) a 11., Ominger Bence a 86. illetve Marcel Plavnik a 82. percben.

A szombati szomszédvári találkozón sikerült győztesen végezni (4-2) a házigazda zöld-fehérek otthonában, ami után immár hazai környezetben fogadhattuk következő ellenfelünket. A Gyirrmóti Sportcentrum kitűnően előkészített centerpályáján, az ALCUFER Stadionban azzal a Szlovák FK Raca együttesével mérkőztünk, amely az előző bajnoki kiírásban megnyerte az ottani harmadosztály küzdelmeit, így most szintén országa másodosztályú bajnoki rajtjára készülhet.

Jól kezdte csapatunk a találkozót, hiszen szűk negyedóra elteltével egy kitűnő Nagy Patrik – Szegi Vince összjátékból utóbbi pontosan ívelt középre a jobb oldalról, az érkező Pethő Bence pedig senkitől sem zavartatva fejelt a kapu jobb oldalába (1-0). Vezetésünk birtokában is tovább irányította a játékot csapatunk, Mi több Medgyes Zoltán és Nagy Patrik lövése ismételt veszélyt jelentett a vendégkapura, míg a másik oldalon Pavol Bellas próbálkozott távolról, de a labda egyik esetben sem ért célba. Bő fél óra elteltével Herjeczki Kristóf is lövésre szánta el magát középről, de a labda elkerülte a bal alsó sarkot.

Szünet után alaposan kicserélődött kerettel folytatta csapatunk a találkozót. Az első lehetőség Simon András előtt adódott, de 18 métereslövése után a labda a bal alsó sarok mellett hagyta el a játékteret, majd néhány perc múlva Ominger Bence lőtt 22 méterről a kapu fölé. Bő egy órai játék elteltével Bagó Bálint is megirigyelte társait, de 23 méterről ő is a kapu fölé lőtt.

Végiig fölényben játszott csapatunk szlovák ellenfelünkkel szemben, akik időnként mezőnyben elfogadhatóan futballoztak, de szerencsére a kapunkra sokáig nem voltak veszélyesek, egészen a záró pillanatokig, amikor Marcel Plavnik lőtt 20 méterről a bal alsó sarokba, ezzel egalizálva az eredményt. Több helyzetet dolgoztak ki támadóink, aminek az utolsó percekben meg lett a gyümölcse, amikor Ominger Bence lövése után ismét megszereztük a vezetést, ami így a győztes találat volt egyben.

Csertői Aurél:

Látszott a csapaton az elmúlt három hét fáradtsága, de ennek ellenére jó meccset játszottunk Szlovák ellenfelünkkel. Helyzeteink alapján több góllal kellett volna nyernünk.

Richard Strazan:

Nagy öröm volt játékosainknak ilyen körülmények között játszani. A vereség ellenére elégedett vagyok a látottakkal.