Maradandót alkotva, tevékenyen vette ki részét csapatunk pénteki pontszerzésében Herjeczki Kristóf, aki végig nagy kedvvel, agilisan futballozott a bajnoki nyitányon az MTK Budapest ellen. Korábban a Budapest Honvéd színeiben már kilenc alkalommal lépett pályára az NBI-ben, tizenötször pedig a keretben volt.

-Előző nap este lefekvés előtt gondolkoztam rajta, hogy utoljára négy éve játszottam az első osztályban és most megint megadatott ez a lehetőség, újra itt vagyunk – kezdte visszaemlékezését Herjeczki Kristóf. Volt bennem egy kis izgalom, de amint a játékvezető belefújt a sípjába és kezdetét vette a találkozó, azonnal elmúlt. Próbáltam oda tenni magam, én is úgy érzem, hogy nem ment rosszul a játék.

Ráijeszthetett volna a kék-fehérekre csapatunk, hiszen már a 3. percben óriási lehetőség adódott támadóink előtt, de ekkor még kimaradt a helyzet.

-Szeintem is jól kezdtük a mérkőzést, hiszen már az elején nagy lehetőségünk adódott egy labdaszerzést követően, amikor Varga Barnabás vezette fel a labdát lendületesen a jobb oldalon, de lövése elkerülte a bal felső sarkot. Én is próbáltam felzárkózni a támadáshoz, és a hosszúra próbáltam érkezni, de ő így döntött,  ha betalál, akkor most őt ünnepelhetnénk.

Szűk félórai játék elteltével, a 26. percben megszereztük a vezetést egy kitúnő támadás végén, amiben a vendégek védelme is a segítségünkre volt.

-Kitűnő labdát kaptam Nagy Patriktól a jobb oldalon, majd az alapvonal közeléből élesen középre lőttem azt. Ez egy már sokat látott, megbeszélt, begyakorolt figura, hiszen ha bármelyikünknek sikerül levinni a labdát, akkor onnan már nem szabad kapura lőni, középre kell adni az érkezőinknek, vagy mint jelen esetben a védőkről is bepattanhat, ők is visszazárva, a kapujuk felé mozognak. Nem hibáztatták társai sem Ferreirát, hiszen menteni akart, mi pedig kitörő örömmel fogadtuk mozdulatát. Nagy feszültség volt bennem korábban, ez ekkor feloldódott.

Ezek után a szünet előtti percekben kapufáig jutott ellenfelünk, majd sajnálatos módon akkor sikerült az egyenlítő találatot megszerezniük, amikor az nem volt benne a játékban, hiszen ebben az időszakban is jól, bátran és harcosan futballoztak játékosaink. Remek támadások, parádés labdakihozatalok jellemezték csapatunkat.

-Szerencsére nem fogott meg minket az egyenlítésük, hiszen próbáltuk ugyanazt játszani utána is, mint azt előtte tettük. Meg voltak a lehetőségeink az egyenlítés után is.

Mostanában állandósulni látszik, hogy alacsony termetű támadónk a jobb oldalon kap szerepet vezetőedzőnktől Csertői Auréltól, az un. tükörszélső pozícióban.

-Szerencsére elmondhatom, hogy mindkét lábbal megy a játék, ezért engem talán nem szekálhatnak a társaim, hogy a „másik csak a buszraszálló, vagy támaszkodó”.

Így volt ez akkor is, amikor bő egy órai játék után a 65. percben Herjeczki elvesztette, majd harcosan visszaszerezte a labdát, befelé cselezett, majd ballal lőtt, de a próbálkozás középre ment, így Mijatovic hárítani tudta.

-A felkészülési mérkőzéseinken szereztem kettő gólt is hasonló támadások végén, amikor jobbról befelé cseleztem, majd ballal a kapu hosszú sarkába lőttem, most is hasonlóval próbálkoztam, de a kivitelezés nem sikerült tökéletesen.

A találkozó záró szakaszában ismét a magunk javára fordíthattuk volna a találkozót, amikor egy mintaszerű ellenakció végén a bal oldali kapufa volt a vendégek segítségére.

-Szépen megkontráztuk őket, hiszen szögletet rúgtak, ami után Simon András kicsúsztatta a labdát, azt a 16-osunknál vettem át, emberelőnyben léphettük át a félpályát, az indításom kissé rövidre sikerült, de szerencsénkre elcsúszott a vendégek védője, így eljutott a labda Medgyes Zoltánhoz, aki az átvétel után balall lőtt, már sokan örültek, de sajnos a következő pillanatban a kapufáról nem befelé pattant a labda, így oda lett a lehetőség.

A mutatott játék alapján a szakemberek is reális eredményként értékelték a döntetlent, a hétvégén azonban ismét nehéz feladat vár csapatunkra, hiszen annak a Kisvárdának az otthonába látogatunk, ami a nyitófordulóban otthonában győzte le a tavalyi bajnok Ferencvárost.

– Kielemeztük a mostani meccsünket, átbeszéltük annak tanulságait, szerdán viszont már a Kisvárda meccsét fogjuk megnézni,azonban abból sem szabad kiindulni, hogy megverték a Fradit, hiszen minden meccs más és mi is jól játszottunk, ha ezt a teljesítményt tudjuk nyújtani, akkor elérhetjuk célunkat, miszerint a győzelem reményében utazunk a szabolcsi városba.