Tóth Bálintot Gálhidi György váltotta, azonban a múlt találkozónkon már nem õ irányított, ugyanis a 32. fordulóban a Siófok elleni hazai pályán elszenvedett vereséget követõen menesztették. Az új vezetõedzõ nem más lett, mint a „régi”, Tóth Bálint. Hatból ötöt nyert vele a Budafok, legutóbb a Vác állította meg a sikerszériájukat, de a egy Szolnok elleni gyõzelemmel készülnek a Gyirmót ellen. A házi góllövõ listájukat Pölöskei Péter vezeti, de õt követi a 12-eszeres válogatott védõ Csizmadia Csaba is, aki nem ismeretlen Filkor Attilával egyetemben a Gyirmóti szurkolók elõtt. A csapatban megtalálható az a 33 éves Somogyi Csaba is, aki több szezonon keresztül védte a Gyirmóti kaput, de az utóbbi mérkõzéseken az Újpesti nevelésû Szabó Balázs kapott bizalmat és õrizte a Budafokiak kapuját, mint láthatjuk eredményesen.
Legutóbbi mérkõzésünk:

2017.11.19. 13.00 óra, Budafok,

Merkantil Bank Liga, 18. forduló


JÁTÉKVEZETÕK: Nagy Norbert, Pápai Zoltán, Berényi Ákos, ifj. Szilágyi SándorÖSSZEÁLLÍTÁSOK:


BUDAFOKI MTE: Somogyi – Harsányi, Vaszicsku, Csizmadia, Vég – Kercsó, Filkor, Vass M., Nagy T. (Khiesz 84. perc) – Ihrig-Farkas (Pölöskei 56. perc), Vankó (Kovács D. 70. perc)


VEZETÕEDZÕ: Tóth Bálint


GYIRMÓT FC GYÕR: Sebõk – Achim, Lengyel, Németh Zs., Présinger – Kiss M., Varga P. (Szalánszki 46. perc) – Stieber (Paku 80. perc), Nagy P., Czár (Szegi 66. perc) – Sandal

VEZETÕEDZÕ: Hannich PéterGÓLSZERZÕK: Pölöskei 82. perc 

SÁRGA LAPOK: Kovács D. 70. perc , Vass M. 73. perc / Stieber 47. perc

PIROS LAPOK: 


TUDÓSÍTÁS:

1. perc: A hazai csapat kezdte a találkozót, amelyik piros mezben, fekete nadrágban és fekete sportszárban játszik. A Gyirmót FC Gyõr pedig tiszta sárga felszerelésben lépett pályára. 

8. perc: Élénken kezdett a Budafoki MTE, amely a mérkõzés legelején sokat birtokolja a labdát. Rövid idõn belül, két szögletet is rúgtak. 

15. perc: Meddõ budafoki mezõnyfölény jellemezte az elsõ negyedórát, mert többet kezdeményeztek a hazaiak. Gólhelyzet azonban még nem volt a mérkõzésen. 

25. perc: Kiegyenlítettebb lett a játék, de eseményekrõl, helyzetekrõl nem tudunk beszámolni. A kapusoknak, még igazán nem kellett beavatkozniuk a játékba.

30. perc: Présinger próbálkozott meg egy lövéssel,a budafoki tizenhatos bal sarkáról, de labdája a védõkrõl szögletre pattant. A bal oldali szöglet után, Lengyel hét méterrõl, a védõk szorításában, fölé fejelt.   

40. perc: A játék a két tizenhatos között zajlik és sokat elmond a csapatok teljesítményéról, hogy 
mindkét edzõ elküldte melegíteni a tartalék játékosokat. 

44. perc: Egy gyors hazai támadás után, Vankó került helyzetbe, de lövés helyett, a bal oldalon érkezõ Nagy Tamáshoz passzolt. A hazai csapat bal oldali középpályása azonban erõtlenül, Sebõk Zsolt kezébe emelt. 

45. perc: Mindkét csapat fegyelmezetten futballozik és alaposan megszervezte a védekezését. Így rengeteg az oldal passz és a labdatartás. A hazai csapat, a mérkõzés elején többet kezdeményezett. 

46. perc:  A szünetben cseréltünk, Szalánszki Gergõ állt be, Varga Péter helyére. 

47. perc: Egy a félpályánál elkövetett szabálytalanság után, Stieber kapott sárga lapot. 

52. perc: Achim erõszakosan szerzett egy labdát, a tétovázó Csizmadiával szemben. Utána egy lapos lövésre vállalkozott, amely olyan egy méterrel csúszott el, a hazai kapu jobb sarka mellett. 

54. perc: Egy hazai támadás után,Ihrig-Farkas bal oldali beadása után, a hosszú oldalon érkezõ Kercsó, kevéssel maradt le a labdáról. 

56. perc: Ihrig-Farkas helyett. Pölöskei Péter folytatja a Budafoki MTE csapatában.

57. perc: Pölöskei azonnal gólhelyzetbe is került és Lengyel csak becsúszva tudott menteni elõle. A labda azonban megállt a kapunk elõtt és a befutó, Nagy Tamás nyolc méterrõl, óriási helyzetben mellé lõtt. 

 65. perc: Sokkal mozgalmasabb a mérkõzés, pedig most a kellemetlen hideg mellett, az esõ is nehezíti a csapatok helyzetét. 

64. perc: Sebõk nagy bravúrral hárított most. Nagy Tamás bal oldali beadása után, Vass Máté ügysen átlépte a labdát és így a mögötte érkezõ Pölöskei szabadon lõhetett kapura. a most beállt támadó, 12 méteres lapos labdáját, Sebõk azonban kiütötte.

66. perc. Ismét csere nálunk, mert Szegi Vince érkezik, Czár Richárd helyére.  

70. perc: A budafoki csapat is változtatott, náluk Kovács Dávid áll be és Vankó Imre ment le a pályáról.

70. perc: Egy kezezés miatt, Vég Bence kapott sárga lapos figyelmeztetést. 

73. perc: Vass Máté követett el egy taktikai faultot és ez is sárga lapot ért a játékvezetõnél. 

78. perc: Hajrázni próbál a hazai csapat és így talán lehet esélyünk, kontra támadásokból mögéjük kerülni. 

80. perc: A harmadik cserénket követõen, Paku a pályán és Stieber, nem folytatja a játékot.

82. perc: Egy bal oldali szöglet után, Csizmadia elõl a védõink kifejelték a labdát, de ez elég rövidre sikerült. Így a labda azonnal vissza is került a tizenhatosunkon belülre, ahol Csizmadia, a szabadon álló Pölöskei elé bólintotta. A támadó pedig néhány lépésrõl a kapunkba lõtt (1 – 0).

84. perc: Nagy Tamás helyére, Khiesz Kornél érkezett a Budafoki MTE csapatában.  

90. perc: Sandal kapott egy labdát középen és két védõ mellett, gólhelyzetbe is került. A 10 méteres lövése azonban a kapu fölé szállt. Ez pedig komoly egyenlítési lehetõség volt.

90. perc: 3 perc a hosszabbítás. 

93. perc: Hazai gyõzelemmel ért véget ez a bajnoki mérkõzés. FÉLIDÕ: 0 – 0

VÉGEREDMÉNY: 1 – 0

Tóth Bálint, a Budafoki MTE vezetõedzõjének értékelése:
Ez egy tipikusan egy gólos mérkõzés volt, és örülök annak, hogy ezt az egy gólt a mi csapatunk rúgta. A mérkõzés elõtt és a szünetben is kiemeltem, hogy cseréknek döntõ szerepe lehet és ez késõbb, be is igazolódott. Szervezett és tudatos volt a csapatunk és ennek köszönhetjük ezt a számunkra nagyon értékes három bajnoki pontot. Egy jó csapatot gyõztünk le, mert talán jobban is akartuk a gyõzelmet, de az biztos, hogy többet tettünk érte.  Hannich Péter. a Gyirmót FC Gyõr vezetõedzõjének értékelése:
Én is úgy gondolom, hogy ez egy egy gólos találkozó volt, hiszen két közel azonos tudású csapat volt a pályán. Igaz Sandal Dominik révén, nekünk megvolt az egyenlítési lehetõségünk a mérkõzés utolsó perceiben. Sajnos kicsit tompán kezdtük el ezt a találkozót, mert a támadósorunkban több olyan játékos is szerepelt, akik eddig nagyon keveset játszottak. A szünetben pedig, Varga Péter rosszulléte miatt cserélnünk kellett és az õ, pont a kapott gól elõtti szituációban, nagyon hiányzott a csapatunkból.