U11-es Villámtorna
Gyirmót, nagy mûfüves
Ellenfelek:
DAC (SK)
Haladás
Mol Vidi FC
Veszprém
Játékidõ: 4×25′
Csapatunk: Horváth Donát, Csizmazia Áron, Csala Máté, Oláh Bálint, Steszli András, Gerencsér Alex, Szabó Lõrinc, Horváth Gergely, Tóth Lénárd, Tóth Olivér, Kurdi Zalán
Kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak: Horváth Donát (kapusként lábbal és kézzel egyaránt), Oláh Bálint (védõjátéka, labdakihozatalok)
Lakatos Attila: – Számunkra a tavaszi szezon legjobban várt tornájára megfelelõ módon tudtunk felkészülni. A heti edzésen már éreztem a fiúkon a kiemelt bizonyítási vágyat. Mivel mindegyik ellenfelet ismertem, ezért tudtam, hogy nagyon jó torna elé nézünk, hiszen négy nagyon erõs csapatot sikerült meghívnunk erre a tornára.
A Dunaszerdahely elleni mérkõzésen a kezdeti bizonytalansága után két azonos képességû csapat mérkõzésébõl nagy tartásról bizonyítva sikerült fordítanunk, és Geri több helyzete miatt nyugodtan kijelenthetem, hogy megérdemelten nyertünk. Érdekes módon ezen a mérkõzésen játszottunk a leggyengébben (egyéni és csapat szinten is), mégis itt sikerült nyernünk.
A Haladás ellen egy masszív, erõs gyerekekkel felálló csapat ellen játszottunk, egy kicsit más stílusban is játszottak, mint a másik három csapat. Két hasonló szituációból is kaptunk gólt, a csapatvédekezésünkbõl/tolódásból egy-egy játékos lemaradt, késõn zárt vissza így ellenfelünk gyorsabb forgatásai, íveléseibõl kerültek többször is helyzetbe ellenünk. Kiegyenlített mezõnyjáték mellett ellenfelünk extra képességû játékosa két villanásával eldöntötte a mérkõzést. Ezen a mérkõzésen összjátékban, labda nélküli elmozgásban keveset nyújtottunk.
A Mol Vidi ellen hoztuk a tornán a legjobb teljesítményünket. Gyors vezetésünk után, többször is nekünk állt a zászló, szép gólokat lõttünk, akár csapatjáték után, akár egyéni villanás után. Mentálisan nagyon erõs csapatot láttam kék-sárgában játszani.
A torna utolsó mérkõzésén játszottunk a legerõsebb csapattal, a Veszprémmel. Zalán csodálatos, kapus felett átemelt góljával vezettünk is, negyed óráig teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk, bár Donát bravúrjai is kellettek ahhoz, hogy meccsben maradjunk. A végén felõrölték a védekezésünket, és joggal gratuláltam az ellenfél edzõjének.
A torna után a következõ dolgokat állapítottam meg: nyomás alatti játékot (folyamatos, akár egész mérkõzés alatt) csak ilyen megfelelõ erõsségû ellenfelek ellen tudjuk gyakorolni, de elõrelépést tapasztaltam az utóbbi hetekben (nem véletlen, hiszen ekkor tudtunk komoly tornákon is részt venni). A pontrúgásokra, fejelésre, magas/ívelt labdák kapura lövésére, hárítására eddig kevesebb idõt szántunk, hiszen ez a korosztályos képzésben még nem kiemelt cél, de ennek ellenére el kell kezdenünk megismerkedni, megtanulni az alapokat. A kommunikációban, a kapus, védõk csapat irányításában is fejlõdnünk kell, hiszen sokszor egy félmondat is elég lehet egymás közt. Többször elõfordult, hogy mezõnyben, vagy épp a kapuban is egymásra vártunk, vagy a kommunikáció hiánya miatt akár hárman is rontottunk a labdára. Egyéni védekezésben, 1v1 elleni játék védekezõ részében is nagyot kell javulnunk, ha erre a szintre fel akarunk lépni. A Bozsik-tornákon akár elég is lehet, egy gyengébb képességû ellenfél ellen elég, amit most tudunk, de nagyon sokat kell még sulykolni, gyakorolni a szerelõ készség/képesség javulását. Az egyéni védekezés mellett a páros védekezés alapjait is ismerjük, de további szintet kell lépnünk ebben is, hogy a csapatvédekezésünk is erõsödjön. A múlt heti szlovákiai tornán tapasztalt lassabb reakciógyorsaságunkat ezúttal is éreztem, ennek ellenére mégis láttam elõrelépést. Minõségi ellenfelek ellen hatványozottan igaz, hogy a középsõ középpályásunk játéka (a jövõbeni hatos pozícióban játszó), fegyelmezettsége, határozottsága, gyorsasága vagy épp lassabb játéka mennyire meghatározza egy csapat játékát. Jövõ évre, amikor tovább nõnek a pályaméretek, fontos lesz gyakorolni, megtanítani a fiúknak a hatos poszt taktikai elvárásait, hiszen többször is elõfordult, hogy a támadó vonalában játszott aktuális játékosunk, így labdavesztés esetén nehéz helyzetben maradtak a védõink (vagy épp létszámhátrányban).
Alapjában véve nem vallottunk szégyent ezen a színvonalas tornán. Hiányérzetem csak a Haladás elleni mérkõzés miatt lehet, a Mol Vidi elleni mérkõzésen kifejezetten jó felfogásban játszottunk.
A tornát egy gyõzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zártuk
A mérkõzések végeredményei:
Gyirmót – DAC (SK) 2:1
Gyirmót – Haladás 0:3
Gyirmót – Mol Vidi FC 4:4
Gyirmót – Veszprém 1:4
U13-as Bajnoki mérkõzés 20.forduló
2019.04.12. ETO Pálya

ETO U13-Gyirmót SE Gyõr U13 7-1
Gólszerzõ: Hauzer B.
Kiemelkedõt nyújtott: Földes D. Sz. és Kümmel B.
Gyirmót SE Gyõr U13: Gerencsér D. – Hauzer B.(Markó L. 30.), Virág Z., Ács B., Oláh Zs., – Földes D. Sz, Kümmel B., Szirtes O., – Baksa D.(Szabó Á. 45.), Gyurasits Á.(Berki A. 25.), Kiss G. (Winkler A. 35.)
Orosz Márk: -Úgy gondolom ellenféltõl azt kaptuk amit várhattunk. A gólok többségét egyéni hibából kaptuk, ami kiküszöbölhetõ lett volna. Volt játékos akinek nem voltam elégedett a hozzáállásával. Pedig nem kell ennél jobb meccs a motivációhoz. Több technikai hibát is vétettünk, illetve labdakihozatalnál nem mindig vettük észre az üresen lévõ szélsõ védõ játékosunkat. A szélsõ csatár és a középcsatár poszton nem sikerült megtartanunk a labdát, sõt az egyik gólt abból kaptuk, hogy a szélén nem léptünk a labda felé, így az ellenfél megelõzött, majd buktattuk a 16-oson belül. Elsõre védte a 11-est Gerencsér D., de a játékvezetõ visszafújta, mert belépett az egyik játékosunk. Nagyon bosszantani tud, hogy van olyan játékos a keretben, aki tehetséges lehetne, de nem tesz érte hogy az ki is jöjjön belõle, pedig folyamatos kontroll alatt van, nem elég a heti 1-2 elbeszélgetés se vele kapcsolatosan. Ami talán picit jobban mûködött az a letámadás, több labdát is szereztünk az ellenfél térfelén a letámadással, ezzel megtudtuk az ellenfelünket zavarni, viszont az ellenfél 16-osa környékén még mindig hiányoznak a kulcs passzok és a vagányság.
U14 BAJNOKI MÉRKÕZÉS

Sárvár U14 – Gyirmót SE Gyõr U14 0-17 (0-11)
Gólszerzõk: BARTA TAMÁS 5, CSÖNGEI BALÁZS 3, MOLNÁR MÁRTON 3, FEKETE MÁRTON 2, DOBAI DOMINIK 2, SZABÓ PATRIK, ROZS RENÁTÓ
Kiemelkedõt nyújtott: Mindenki
Összeállítás: Gruttó Bence(Dusza András 41.p.) – Csöngei Balázs, Németh Noel(Kráz Tamás 41.p.), Szabó Krisztián, Németh Kende(Forgó Patrik 41.p.) – Fekete Márton, Molnár Márton, Szabó Patrik(Dobai Dominik 41.p.) – Rozs Renátó, Nyári Rikárdó(Matyi Martin 41.p.), Barta Tamás
Polyák Gábor U14 Edzõ: -A mérkõzés végeredményén látszik a két csapat közötti különbség. Hétfõn, kedden megpróbáljuk ezt a meccsterhelést kompenzálni. Gratulálok a csapatnak a gyõzelemhez!
U15 Bajnoki mérkõzés

Sárvár- Gyirmót SE Gyõr 0-13
Gyirmót SE Gyõr: Bohunicky- Hotváth Z,Kümmel M,Tarsoly K, Molnár Sz- Lányi D,Domján D, Bessenyei D- Milos M, Lengyel M, Dovánszki N
Csere: Csonka Alexander, Koch Bernáth
Gól: Milos Milán 4, Domján Donát, Lengyel Máté, Dovánszki Noel 3, Bessenye Dominik, Lányi Dominik, Csonka Alexander 2
Jók: Mindenki
Török Szabolcs: -Nem volt egy szinten a két csapat minõségben és játékban, nagyon hamar eldõlt a három pont sorsa. Ezek a mérkõzések arra jók hogy élesben tudunk gyakorolni egyes játékelemeket a támadó zónában. Játékosaim alázattal az ellenfelet végig tisztelve játszottak 80 percig megõrizve a motiváltságukat.
U16 Békéscsaba – Gyirmót SE Gyõr 1-1 (0-0)
Kecskés, Vígh, Görcs, Imre, Peisser, (Madarász),Szokolics, Füzi, Buglyó, Szabó B, Szabó K, (Rimai), Hécz
Ördög József: -Hajtós, helyenként durva mérkõzésen igazságos pontosztozkodás történt.
Gyirmót SE Gyõr U16b – Király SE U17 0-1 /0-1/
Gyirmót.2019. 04. 13.
Gyirmót:Germán-Simon,Kalmár,Vajda,Sipõcz-Vedres,Szõke-Bertha,Béres,Prácser-Vankovics
Csere:Sebestyén, Kállai, Lapincs
Domanyik Szilárd: – Óriásit küzdöttünk a fizikailag erõsebb ellenféllel szemben,de amíg nem lövünk gólt,vereség lesz. Szervezetten,egységesen játszottunk végig,eltüntettük a fizikai különbséget.Csak egy kis extra
villanás hiányzott,de az nagyon.Rengeteget fejlõdtünk önmagunkhoz képest!Reméljük ez a fajta
pozitív mentalitás tovább fejlõdik.
Békéscsaba Kórház út Stadion
Békéscsaba U17-Gyirmót U17 2-2 (1-1)
Gólszerzõk: Babayigit Milán 2

Gyirmót U17: Iváncsícs-Kiss, Szabó, Gergely, Szõke-Nagy(Siska) Ominger-Ferenczi(Varga), Orbán,Babayigit(Vékássy)-Fördõs-Edzõ: Nagy Attila

Nagy Attila:- Azt a játékost akit úgy hívnak, hogy- HA- letudnánk igazolni nagyon eredményes csapat lennénk. De nem adjuk fel mert van rá esélyünk!!
U19 bajnoki, 23. forduló
Gyirmót SE Gyõr – Szeged Grosics Akadémia 1:1 /1:0/
Gólszerzõ: Mayer Ádám /12./
Összeállítás:
Lovász – Kovács P., Turi L., Bányai, Lampert – Béli, Somogyi-Bakos, Gelencsér /Póczik 72./,- Bergendi, Pataki /Fülöp 25./ Mayer.
Makkos Tamás: Megdöbbentõ számomra az, hogy több játékosnak sprintje sem volt ezen a mérkõzésen, de még inkább az, hogy sok fiatal srácból mennyire hiányzik a játék iránt érzett alázat. Az ellenfelünk sokkal többet tett a gyõzelemért, az akaratbeli különbség a Szeged felé billentette a helyzetek számát, ezért az eredmény ránk nézve hízelgõ. De mivel a hétvége slágereredménye szinte minden korosztályban a döntetlen volt, úgy látszik valami vagy valaki így akarta, hogy legyen…