2022.02.26. 19.30 | Budapest, Groupama Aréna | OTP Bank Liga NBI., 22. forduló

Játékvezetők: Bognár Tamás – Medovarszki János, Becséri Gergely – Bogár Gergő

Ferencvárosi TC: Dibusz D. – Botka ( 69 Wingo), Kovacevic, Blazic, Civic, – Laidouni, Zachariassen, – Tokmac, Mak (64 Boli), Auzqui, (64.Costa) – Bassey, (86 Marin)| Vezetőedző: Cherchesov Stanislav

Gyirmót FC Győr: Rusák E. – Szegi V., Csörgő V, Hajdú Á. (45 Széles I.), Zeke M. – Hasani F. (82 Van Kessel), Klimovoch V., Vass.Á, Nagy P., Cvetanoski M., – Varga B. (82 Simon A.) | Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerzők: Klimovich (26), Bassey (43),

Sárga lap: Szegi Vince (21), Kovacevic (45), Klimovich (54), Zachariassen (81)

Nehéznek ígérkező feladat előtt ált csapatunk ugyanis a 33-szeres bajnok és a 23-szeres kupagyőztes Ferencváros otthonába. Az impozáns Groupama Arénában kellett volna feledtetni a múlt héti ZTE elleni hazai botlásunkat, mi több a vendéglátó a kezdő sípszó pillanatában is az éllovas fogadott minket a 22.fordulóban.

A fradi már az első támadásnál ránk ijesztett, de Zachariassen nagyot hibázott. Az igazi hidegzuhany azonban őket érte, amikor szűk fél óra elteltével egy kitűnően végrehajtott baloldali akciót követően Klimovich első gyirmóti góljával juttatta előnybe csapatunkat. Továbbra is a zöld- fehérek irányították a játékot, aminek eredményeként a félidő záróperceiben egy kétes szituációt követően Bassey tudott egyenlíteni.

Szünet utáni nagy nyomás nehezedett védelmünkre, de mindemellett kontráinkban továbbra is benne volt a veszély. A hazaiak sorozatos cserékkel próbálták frissíteni a támadójátékukat, ezzel szemben mesterünk Csertői Aurél is új játékosokkal erősített. A találkozó nagy részében extra koncentrációra volt szüksége az összes játékosunknak, hiszen ma a támadóinknak is ki kellett vennie részét a védekezésből. Végül hősies küzdelemben bravúros pontszerzést értünk el a bajnoki éllovas és címvédő Ferencváros otthonában, akiknek végig méltó ellenfelei voltunk.

Csertői Aurél: Ebben az Arénában mindenki nagy nyomás alatt játszik. Egyértelműen ránk erőltette az akaratát a Fradi. Hősiesen védekeztünk, viszont erőnkből futotta, hogy egy gyönyörű gólt szerezzünk és egy elkerülhetőt azért kaptunk, de ez lelkileg nem törte meg a csapatot. Úgy érzem, hogy a Fradi is rá tett egy lapáttal, mi is kőkeményen védekeztünk. Kellett egy kis szerencse ahhoz, hogy egy döntetlent tudjunk játszani, ez a játéknak a velejárója, de minden dicséretet megérdemelnek a srácok, mert nagyon sokat tettek ezért az egy pontér.

Cherchesov Stanislav: Nehéz szavakat találni egy ilyen eredmény után. A csapat mindent megtett annak érdekében, hogy győzzünk, de ez ezúttal nem sikerült – kezdte értékelését a tréner. – Sajnos kicsit deja vu érzésem van, hasonló játékot láthattunk, mint az MTK ellen, ugyanazzal a kimenetellel, csak ezúttal tudtunk gólt lőni. Az akaratra nem lehet panasz. A Gyirmót elleni mérkőzést higgadtan kell kielemeznünk, annál is inkább, mert kedden már újabb mérkőzés vár ránk a kupában.