A mai napon tartotta meg a csapatunk a 2021/2022 -es bajnokság évnyitó sajtótájékoztatóját.

A tulajdonos-ügyvezető örömét fejezte ki, hogy Gyirmóton NB I-es sajtótájékoztatón köszöntheti a média képviselőit és elmondta, hogy a cél nem lehet más a bajnokságban, mint a biztos bennmaradás. Ennek megvalósításához a tulajdonosok megfelelő hátteret biztosítanak, adott hozzá a szakmai stáb és a játékoskeret.

Horváth Ernő reméli, hogy Győrből és környékéről sokan fogják biztatni a csapatot, hiszen Gyirmót az egyedüli NB I-es klub a régióban.

A folytatásban Tamási Zsolt következett.

 “Egy kicsit a két évvel ezelőtti történésekre szeretnék visszautalni, amikor a klub szakmai igazgatói feladataival bíztak meg engem a tulajdonosok. Akkor azt mondtam, hogy két év alatt szeretném úgy  átalakítani az akkori keretet, amelynek reális esélye van az NB I- be való felkerülésre. Tulajdonosok biztosították a nyugodt felkészülést, ami szükséges egy sikeres szezon elindításához. Túl azon, hogy a gyirmóti feltételek adottak voltak, megfelelő minőségű füves pályák, létesítmény állt rendelkezésre, még egy hetet Ausztriában is el tudtunk tölteni.  A keret kialakításáról annyit, hogy két évvel ezelőtt elkezdődött tudatos átalakítás, ami most is folytatódott. Alapelv volt, hogy a feljutást kiharcoló keretet tartsuk egyben és természetesen Csertői Auréllal egyeztetve célirányosan posztokra igazoljunk játékosokat. A keretbe már  sok olyan labdarúgó van, akinek van NB I -es  tapasztalata, rutinja is. Ezért célként tűztük ki, hogy a fiatalítás mellett igazoljuk olyan érettebb korú játékosokat 24-27 éveseket, akik már rutinosnak számítanak. A fiatalosítás keretében került képbe  a védelemben a tavalyi évben nálunk kölcsönben lévő Major Martinnak. A labdarúfóvégleg hozzánk került és három éves szerződést kötöttünk a fiatal jobbhátvédünkel. A bal oldalra, egy Gyimóti kötődésű visszatérőnk van Zeke Márió személyében, aki két évvel ezelőtt csapatunk tagja volt. Közben Budafokon szerzett már NB I-es tapasztalatot, rutint őt sikerült a MOL Fehérvártól egy évre kölcsön megszereznünk. A védelem tengelyében Ene Cornel Alexandru személyében egy rutinos  játékost sikerült szerződtetnünk, aki a magyar NB I- et jól ismeri, hiszen Kisvárdán közel 60 mérkőzésen lépett pályára. Őt mindenképpen, azért hoztuk, hogy a védelmünk stabilitását tudja biztosítani. Középpályán fiatalokat szerettünk volna igazolni Radics Márton az elmúlt fél évet már nálunk töltötte. A gyirmóti kötődéssel rendelkező fiatal középpályás egy évre kölcsönben van a Puskás Akadémiától nálunk. És most szeretném azt is hivatalosan bejelenteni, hogy Csonka Andrást a Ferencvárostól egy évig kölcsön játékosként fogja erősíteni csapatunkat. A támadó poszton mindenképpen szerettünk volna szélsőket igazolni. Elsőként Florent Hasanit igazoltuk le, aki közel száz NB I-es mérkőzéssel rutinos támadónak számít. Szintén  középpályásra igazoltunk Medgyes Zoltánt, aki nagyszerű NB II-es szezont produkált 16 góllal.”

Csertői Aurél: “ Egy edző mindig azt szeretné, hogy teljes kerettel tudja kezdeni a hat hetes felkészülést, ami szinte lehetetlen. Az átigazolások miatt és ezért is egy szokatlan időpontban mentünk az egyhetes edzőtáborba ahol már teljes kerettel tudtunk készülni a bajnoki rajt előtt két héttel. A mentális csapatépítésen volt a fő hangsúly, ami elérte célját, hiszen a csapategységet magasabb szintre emeltük. Az elvégzett munka elégnek kell lennie, ahhoz hogy sikeresek legyünk persze mindig van egy ellenfél, aki szintén gondolhatja így. Azzal is tisztában vagyunk, hogy a maximumot kell nyújtani minden mérkőzésen, amivel a játékosok is tisztában vannak. Sportemberként mindig a győzelemre fogunk törekedni.

A sajtótájékoztatón valamennyi új játékos úgy fogalmazott, hogy tudásukkal és játékukkal szeretnék a csapatot segíteni. Horváth Ernő, a Gyirmót FC Győr tulajdonosa arról beszélt, hogy a szakmai stáb és a játékosok is jól felkészültek, emellett a klub működése is stabil.

A sajtótájékoztató után megrendezésre került a szurkolói ankét, ahol Horváth Ernő és Horváth Ferenc klubtulajdonosok, Csertői Aurél vezetőedző illetve Tamási Zsolt szakmai igazgató valamint az játékosok közül Nagy Patrik, Medgyes Zoltán, Csonka András és Ene Cornel Alexandru beszélgettek a csapat szurkolóival egy jó hangulatú találkozón.