A mai napon tartotta meg a Gyirmót FC Győr a 2020/2021—es évnyitó sajtótájékoztatóját.

Elsőként Horváth Ernő köszöntötte a média munkatársait és a megjelent résztvevőket. Megemlítette, hogy a Gyirmót FC Győr a felkészülés ideje alatt kiegyensúlyozott, jó teljesítményt nyújtott, melyet szeretne a vezetőség az NB II-es bajnoki szezonban is viszont látni. Elhangzott, hogy a keret erős fiatalításon esett keresztül.  Klubunk tulajdonosa jelezte, hogy a hagyományokhoz híven idén is szeretne együttesünk az élmezőny csapatihoz tartozni. Kisebb kitérővel az gyirmóti utánpótlásról is ejtett szót, ahol elhangzott, hogy kb. 400 gyermek futballozik a korosztályos utánpótlás csapatinkban.
Büszkén jelentette be, hogy a nyári felkészülés alatt több fiatal sajtnevelésű játékos csatlakozott az első csapat keretéhez. Továbbá elhangzott a sajtótájékoztatón, hogy még előreláthatólag 2 játékos csatlakozik a kerethez. Ezt követően Tamási Zsolt, Csertői Aurél, Nagy Patrik és az új játékosok kaptak szót.

Margitai Zoltán: “Nagy megtiszteltetés érte klubunkat, miszerint az UEFA és az MLSZ az Alcufer Stadiont választotta ki a szombathelyi, kispesti, és a fehérvári stadion mellet a 2021-ben megrendezésre kerülő U-21-es Európai Bajnokság egyik helyszínéül.
Továbbá az infrastrukturális fejlesztéseket folytattunk stadionunkban, melyek keretében 2 pályánk is termálfűtést kapott.”

Tamási Zsolt: “Csapatunk a 6 hetes felkészülését hazai környezetben tartotta, hiszen a gyirmóti létesítmény minden szempontból megfelelt elvárásainknak. A felkészülés során 5 edzőmérkőzést játszottunk, különböző erősségű ellenfelekkel. A tavalyi idényben az utánpótlás korú játékosok közül 5 fő kapott profi szerződést. Ennek megfelelően elindult az utánpótlásban a Talent- program, valamint megyei csapatunkban kizárólag saját nevelésű játékosok kapnak lehetőséget. Várható a jövőben még 2 igazolás, viszont nevet ne fogok elárulni. Vass Ádámról több hír is napvilágot látott, akinek sorsa napokon belül el fog dőlni.”

Csertői Aurél: “Idei céljaink között szerepel többek között a fiatalítás. Ehhez a filozófiához tartozó edzői szemlélet szükséges, hiszen tudni kell, hogy ez egy hosszú 2-3 éves folyamat. Szeretnénk kihozni a csapatból a maximumot minden mérkőzésen, hiszen a bajnokság 38 mérkőzésen fog eldőlni. Fontos szerepe lesz az idei évadban a szakmai stábunknak. Ami az igazolásainkat illeti, mi csak is posztokra szeretnénk igazolni, olyan játékosokat, akik megfelelnek a klub filozófiájának.”