Budafoki MTE – Gyirmót FC Győr 1-3 (1–1)

Budafok: 280 néző.

Játékvezető: Lovas László (Vörös Dániel, Sinkovicz Dániel)

Budafok: Gundel-Takács – Csonka, Lorentz, Fótyik, Kalmár – Soltész I., Oláh (Szerető 45) – Németh M. (Czérna 63), Kovács Dávid (Zsóri 63), Vasvári – Elek

Vezetőedző: Erős Gábor

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Csörgő, Szegi – Kovács M. (Polgár 80), Kovács Dominik (Szőke G. sz.) – Soltész (Hajdú 77), Madarász (Takács R. 77), Medgyes – Adamcsek (Kicsun 80)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Gólszerző: Elek (1-0) a 10., Lányi B. (1-1) a 18., Szegi (1-2) az 52., Adamcsek (1-3) az 58. percben.

10. perc: Hudák buktatta Németh M.-et a tizenhatos előterében középen, a szabadrúgásból a sértett jobbal nagy erővel lőtt, a bal felső sarok irányába tartó labdát Hársfalvi bravúrral védte, a kipattanóra azonban Elek érkezett leggyorsabban és 4 m-ről a kapu közepébe helyezett (1-0).

18. perc: Medgyes a bal oldalról, az alapvonal közeléből ballal ívelte a labdát a hosszú saroknál érkező Lányi B. felé, aki 4 m-ről a kapu bal oldalába fejelt (1-1)

52. perc: Madarász adott remek labdát a saját térfeléről, a védők között bal oldalon előre törő Szegi elé, aki 18 m-ről jobbal a kimozduló Gundel-Takács mellett a kapu bal alsó sarkába lőtt (1-2).

58. perc: Medgyes lépett ki a jobb oldalon, elhúzta a labdát a kimozduló Gundel-Takács mellett, majd pontosan játszott a középen érkező Adamcsek elé, aki 8 m-ről jobbal laposan a kapu jobb oldalába lőtt (1-3).

A találkozót megelőzően vezetőedzőnk Tamási Zsolt optimistán tekintett a piros-feketék elleni vasárnapi meccsünk elé, ahova értékes győzelemmel a tarsolyunkban érkezhettünk: – Csapatunk mentális ereje, szervezettsége, küzdeni tudása imponáló volt az előző fordulóban, ebből is kellene erőt merítenünk, s a hasonló felfogást átmenteni a következő fővárosi találkozónkra. Ismerjük leendő ellenfelünket, de ismét kielemeztük játékukat. Jó erőkből álló együttes a Budafok, fiatal ambiciózus sportigazgatóval és vezetőedzővel, szervezett, jó focit játszanak. Látjuk, hogy miket kell ellenük csinálnunk ahhoz, hogy eredményesek tudjunk lenni, de természetesen majd ott fogjuk megtapasztalni, hogy a pálya talaja és az ellenfél mennyit enged megvalósítani ebből.

A talajviszonyokra vonatkozó aggodalom beigazolódni látszott, hiszen a meccs napján egész nap esett az eső, így a folyamatos játék nehézkesnek bizonyult, hiszen rendkívül csúszóssá vált a gyep.

Meglepte csapatunkat a piros-kék gárda, amikor az első tíz perc elteltével egy szabadrúgás utáni kipattanót értékesítve Elek Bence juttatta előnyhöz őket. Szerencsére azonban ez nem fogta meg a fiúkat, hiszen néhány perc múlva Medgyes Zoltán pontos keresztlabdája után a múlt héten győztes gólt szerző Lányi Bence ismét jókor érkezett a  kapu elé és fejesével egalizált. A gyors gólváltást követően nyugodtabb mederbe terelődött a játék, mindkét oldalon kissé visszavettek az iramból a fiúk, inkább a biztonságra törekedtek, a talaj miatt azonban továbbra is sok volt a pontatlanság. A játékrész záró szakaszához érkezve Medgyes távoli lövése, majd Szegi közeli fejese jelentett veszélyt a hazaiak kapujára, de gól egyik akcióból sem született.

A találkozó elején a hazaiak kezdtek góllal, szünet után azonban a sárga-kékek kétszer is eredményesek tudtak lenni, ugyanis először Madarász remek labdája után Szegi Vincze szerzett szép gólt, majd kis idő múlva Medgyes önzetlensége után Adamcsek Máté duplázta meg az előnyt. A megnyugtató előnyt követően alábbhagytak a vendégrohamok, szerencsére ezzel szemben a hazaiak támadójátékában nem volt benne a veszély a gólszerzés tekintetében, így szünet után esett góloknak köszönhetően csapatunk értékes pontokkal térhetett haza a fővárosból.

Erős Gábor: Bízom benne, hogy nem igazolódik be a félelmem, de nagyon komolynak tűnik Oláh Bálint sérülése, talán a vizsgálatok után okosabbak leszünk. Lassan unalmassá válik számomra a szimpatikus vesztes pozíciója, de lassan nehéz szavakat találni hogy milyen okok miatt nem tudunk eredményesek lenni. Ma is jól kezdtük a mérkőzést,hiszen vezetést is tudtunk szerezni, utána viszont ismét elkövették játékosaink azokat az egyéni hibákat, amiket aztán a vendégek könyörtelenül kihasználtak. Addig, amíg ajándékba adunk gólokat ellenfeleinknek, addig nagyon nehéz helyzetben leszünk.   

Tamási Zsolt: Legelső fontos gondolatom természetesen Oláh Bálintnak szól, akinek a sérülése kapcsán a legjobbakat, mielőbbi felépülést kívánjuk klubunk nevében. Próbáltunk alaposan felkészülni a Budafok játékából, tudtuk, hogy egy jól szervezett, taktikailag jól felkészített csapathoz érkezünk. Nagy részben meg tudta valósítani csapatunk az előzetes terveinket, Mind fizikailag, akaratban, fegyelmezettségben jó teljesítményt nyújtottak játékosaink. Szünet után amikor a hazaiaknak muszáj lett volna támadni, akkor a kontrákból több lehetőségünk adódott még fölényesebbé tenni a győzelmünket, de természetesen elégedett vagyok az eredménnyel.