A hétvégén folytatódott az NB I-es pontvadászat és egy szép idegenbeli sikerrel három pontot szerzett csapatunk. Kicsit visszatekintve az elmúlt időszakra, hogyan értékeli a csapat felkészülését és milyen elvek alapján erősítették meg a csapatot?

Nagyon nagy öröm, volt a szombati győzelmünk. Természetesen remélem, ez a siker pozitív impulzusokat ad a csapatunknak és nagy hittel, önbizalommal tudunk majd játszani a következő mérkőzéseken.

Január 3- án kezdődött a felkészülés orvosi és élettani vizsgálatokkal, felmérésekkel. Szűk egy hónap állt a rendelkezésünkre, de a legnagyobb problémát a Covid okozta. Nem tudtuk a tervezett munkát elvégezni, hiszen az edzéseken rendszeresen 10-12 játékos tudott csak részt venni. A felkészülés első hetén a Dorog FC ellen tudtunk egy edzőmeccset játszani és utána már nem is volt lehetőségünk több felkészülési mérkőzést játszani a hétvégéken. Azt gondolom, a tétmérkőzések folyamán kell majd összecsiszolódnia csapatunknak, illetve fizikálisan is olyan állapotba kell hozni a játékosokat, hogy tudjunk teljesíteni a bajnoki mérkőzéseken.

A körülmények rendben voltak, bár voltak nagyon nagy hidegek, amikor műfüvön kellett edzeni, de többségben a fűtött füves pályáinkon folytak az edzések, amivel nem volt problémánk. A betegségek nyomták rá a bélyeget a felkészülésre, ami viszont pozitív, hogy sérülés miatt nem hiányzott játékos a felkészülés alatt.

Korábban azt nyilatkozta a keretet 4-5 játékossal meg kell erősíteni a télen, eddig négy futballista csatlakozott a klubhoz. Várható még érkező, illetve lesznek még távozók?

Szeretnénk, még igazolni, de nem tudom, hogy realizálódni fog-e a kiszemeltek ide hozatala. Annyit még megjegyeznék, hogy nem volt szempont, de mind a négy játékos lejárt szerződésű futballista, nem kellett fizetni értük az előző kluboknak. Lencse László távozott, a Szombathelyi Haladásban folytatja a pályafutását. Csonka András, akit a Ferencvárostól kaptunk kölcsön a nyár folyamán szintén távozik. András kevés lehetőséghez jutott az őszi szezonban, így közös döntés született, hogy a fiatal játékos fejlődése és karrierje miatt szerencsésebb, ha máshol folytatja a pályafutását, ahol több játéklehetőséget kap majd. A két távozó játékos mellett Kirják Henriket és Szatmári Istvánt szeretnénk kölcsönadni NB II – es csapatokhoz, mert szemmel látható volt, hogy ők sem tudják beverekedni magukat az NB I- es keretbe, persze ennek okai, hogy sérültek is voltak.

Mennyire elégedett a keret erejével, hogy sikerült az új játékosok beilleszkedése?

A beilleszkedés nagyon jól sikerült, ez mindig is elmondható volt gyirmóti öltözőben rendkívül befogadó és pozitív légkör. Nyilván mindenki abban reménykedik, hogy tudnak segíteni a csapatnak a célok elérésében. Az hogy mennyire vagyok elégedett? Úgy érzem olyan játékosokat sikerült igazolni, akik tudnak segíteni, akik minőséget képviselnek, de ahogy az előbb említettem ez a tétmérkőzéseken dől el. Az biztos, hogy a vezetőedző jóval nagyobb választási és variálási lehetőséggel rendelkezik az aktuális csapatösszeállításnál és taktika kidolgozásánál.

A folytatásban az Újpesttel és a Pakssal találkoznak mindkét együttest sikerült legyőzniük az ősszel ráadásul a lila-fehérek közvetlen riválisok. Mit gondol, sok mindenről dönthet az első néhány forduló?

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján minden mérkőzés létfontosságú. Minden fordulóban ki-ki meccseket játszanak a csapatok. Valóban, ősszel ezen a két soron következő ellenfél ellen begyűjtöttük a 6 pontot. Azonban azt látni kell, hogy az Újpest nagyon sok problémával küzdött akkor és most valószínűnek tartom, hogy pozitív lökést kaptak az új tulajdonos bejelentésével. A Fradi elleni teljesítményüket nézve, ahogy ősszel is mondtuk, nagyon erős a játékosállományuk, egy jó csapat érkezik hozzánk a hétvégén. Ettől függetlenül nyilván úgy készülünk, hogy szeretnénk itthon tartani a három pontot. A Paks mérkőzés még odébb van, először az Újpestre koncentrálunk.