Gyirmót FC Győr – Szeged-Csanád Grosics Akadémia 0-0

Gyirmót , Alcufer Stadion: 586 néző.

Játékvezető: Zimmermann Márió (Szalai Balázs, Szécsényi István)

Gyirmót: Hársfalvi – Lányi, Hudák, Csörgő, Hajdú – Szőke (Takács R. 78), Kovács D. (Helembai 91) – Soltész (Kicsun 78), Madarász, Medgyes – Adamcsek (Molnár J. 63)

Vezetőedző: Tamási Zsolt

Szeged: Molnár F. – Könczey, Horváth T., Tóth B., Gera N. – Magyar Zs. (Márkvárt 78), Haris – Papp Á. (Óvári 64), Gajdos (Nyári 64), Zuigéber (Palincsár 78) – Borvető

Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics

Rangadók gyűrűjében vagyunk, hiszen szerdán az ETO ellen pótoltuk az eredetileg decemberre kisorsolt városi derbit, – amin kijelenthetjük, hogy mérkőzés egészén tapasztalt játékot látva házigazdánknál hagytunk kettő pontot – most pedig azt a Szeged-Csanád Grosics Akadémiát játjuk vendégül, amely kettő hellyel előttünk helyezkedik el a bajnoki tabellán, s amely kimondva, kimondatlanul, de rövid időn belül szeretne visszakerülni labdarúgásunk élvonalába.

Vezetőedzőnk Tamási Zsolt kissé bosszús volt a zöld-fehéreknél kimaradt helyzetek miatt, de bizakodva tekintett a Szeged elleni hazai találkozó elé: – Kettő idegenbeli mérkőzésünk után jön hozzánk a Szeged, amely egy nagyon masszív csapat, ráadásul nem kellett bajnokit játszaniuk szerdán. Jó játékosállománnyal rendelkeznek vendégeink, kellemetlen a stílusuk, de nem foglalkozunk a sok döntetlennel, mindkét csapatnál van egy olyan érzés, ha ezekből néhány találkozót megnyertünk volna, jóval előrébb állnánk a tabellán. A frissítésen és a regeneráción lesz a hangsúly a köztes napokban. Nem panaszkodhatunk, hiszen tavasszal jól szerepelünk, bízunk a hasonló folytatásban.

Kapott (15), de lőtt (21) gólok tekintetében is meglehetősen kevés áll a szegediek neve mellett, ami egyrészt a védelem dicsérete, másrészt a támadó szekció kritikája is egyben, azonban így is előkelő helyen állnak a bajnoki tabellán.

Küzdelmes, de sok hibával és kevés helyzettel párosuló mezőnyjáték vezette fel az első félórát, ami után Papp Áron jobb oldali előretörése jelentett veszélyt, de Csörgő Viktorral vívott harca után mindkettőjüket a kapu mögötti reklámtáblák állították meg. Néhány perc múlva Madarász Márk húzott kapura a bal összekötő helyénél, amikor buktatták őt, de Zimmermann Márió játékvezető büntető helyett meglepetésre a hazai játékosnak adott sárga lapot. Bő félóra után Medgyes – Soltész bal oldali összjátéka után utóbbi lövését blokkolták a vendégvédők, majd Adamcsek szabadrúgásból lőtt a kapu fölé.  Soltész a rövidre csavarta a labdát, de Molnár bravúrral védett.

Szünet után bíztunk benne, hogy nem maradnak munka nélkül a kapusok, és a játék fő eleme, a gól is főszerepet vállal. Az első félidőhöz képest fokozottabb iramban kezdtek a csapatok, azonban a minőségi futball továbbra is váratott magára, az együttesek játékosai egymás hibáiból élve próbáltak építkezni, de kevés sikerrel. A találkozó addigi legnagyobb helyzetére bő egy órát kellett várni, amikor Medgyes tört előre a baloldalon, majd éles szögből ballal lőtt, de a jobb felső sarokba tartó labdát Molnár F. bravúrral hárította. Az idő múlásával fölénybe került a Gyirmót, sorozatban vezette támadásait, ami után kisebb helyzetek is kialakulhattak, de sokáig csak a sárga lapok színesítették a játékot. Egy vitatott szituáció is borzolta a hazai kedélyeket, amikor a néhány perce beállt Molnár János lövése után kapuja előterében az egyik vendégvédő kezét érintette a labda, azonban a játékvezető büntető helyett szögletet ítélt. Az utolsó negyedóra vendéghelyzettel indult, amikor egy jobb oldali keresztlabda a hosszú saroknál üresen találta Nyári Patrikot, aki azonban elpuskázta az óriási lehetőséget. Az utolsó pillanatokban a vendégek is vezettek veszélyes kontrákat, de gól továbbra sem született, így egy jó iramú, küzdelmes mérkőzésen megosztoztak a csapatok a bajnoki pontokon.

Tamási Zsolt: Mindkét csapat felkészült a másikból, tudtuk egymás erényeit, de megpróbáltuk kihasználni ellenfelünk hibáit. Talán a mi játékosaink előtt több gólszerzési lehetőség adódott, az én szememben csapatom győztes, mert a harmadik nehéz mérkőzésünk volt egy héten belül. Voltak nehézségeink, ami miatt volt, aki nem tudta befejezni a meccset. Védekezésünk stabil volt, de a támadásban nem tudjuk minőségileg befejezni lehetőségeinket.

Alekszandar Sztevanovics: Jó csapat ellen játszottunk, tudtuk, hogy a Gyirmót a széleken erős, ezért nehéz ellene megszervezni a játékot. Büszke vagyok csapatomra, volt néhány helyzetünk, de nem lőttünk gólt, igaz a hazaiaknak is voltak lehetőségei. A mérkőzés előtt nem írtam volna alá az egy pontot, de a látottak alapján az kell mondanom, hogy igazságos eredmény született, ez a realitás.