Gyirmót FC Győr – Aqvital FC Csákvár 2-1 (2–1)

Gyirmót: 519 néző.

Játékvezető: Gaál Ákos (Kulman Tamás, Ország Péter)

Gyirmót: Hársfalvi – Major, Polgár, Hajdú, Nahirníj – Kovács D. (Hudák 85) – Soltész (Kicsun 52), Kovács M, Madarász (Nagy P. 71), Medgyes (Berki 85) – Pethő (Simon A. 71)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Csákvár: Auerbach (Zelizi 38) – Dulló, Vaskó, Karacs, Baranyai (Fejős 17) – Magyar Zs – Tamás N., Gazdag V.(Kocsis D. 71), Körmendi, Baracskai – Hornyák (Janyickíj 71)

Vezetőedző: Tóth Balázs

Gólszerző: Soltész (1-0) a 17, Soltész (2-0) a 23., Körmendi (2-1) a 29. percben

17. perc: Medgyes tört előre lendületesen a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből pontosan centerezett a hosszú saroknál érkező Soltész Dominik elé, aki 3 méterről a kapuba passzolt (1-0).

23. perc: Pethő adott mesteri labdát a kezdőkörtől induló Soltész Dominik elé, aki 22 méterről ballal lőtt, a labda Auerbach kezéről a kapu közepébe perdült (2-0).

29. perc: A jobb összekötő helyén felzárkózó Körmendi Kevin egy állítást követően ballal 22 méterről nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtt (2-1).

Az első veszélyt a hazai kapura Gazdag Vajk 18 méteres lövése jelentette, de Hársfalvi bravúrral védett, majd egy perc múlva Vaskó Tamás lőtt ballal a kapuba, de a játékvezető laz ezt megelőző lökés miatt érvénytelenítette a találatot. A másik oldalon Kovács Milán előtt adódott nagy lehetőség a gólszerzésre, de 10 méterről a kapu fölé lőtt. Bő negyedóra elteltével egy parádés bal oldali akciót követően Soltész Dominik juttatta előnyhöz a hazaiakat. Kis idő múlva Pethő Bence adott mesteri labdát a középen kilépő Soltész elé, aki távoli lövése után duplázott. Szűk félórai játék után Körmendi bombagóllal hozta vissza csapatát a meccsbe. A játékrész hosszabbításában Fejős lövésénél Hársfalvi védett baravúrral, majd egy perc múlva Vaskó fejelt ordító helyzetben a kapu mellé.

Fordulás után érzékeny veszteség érte a kék-sárgákat, ugyanis hátfájdalmai miatt le kellett cserélni a két gólt szerző Soltész Dominiket. Bő egy óra elteltével, sorozatos cserékkel próbált frissíteni csapatán mindkét mester, ami ezután kisebb helyzetekben mutatkozott meg, de az eredmény nem változott, így a hazaiak az első játékrészben mutatott eredményes játékuknak köszönhetően – a múlt heti botlás után – ismét győzelemnek örülhettek.

Csertői Aurél: Az első félidőben megnyugtatóbbá tehettük volna a meccset, de a lényeg, hogy sikerült megszerezni a bajnoki pontokat. Ismét beigazolódott, hogy minden ellenfél ellen nehéz eredményesen szerepelni, jövő héten is hasonló meccs vár ránk, hiszen a Nyíregyháza is az életéért küzd.

Tóth Balázs: Kísértetiesen hasonló meccset játszottunk, mint ősszel. Könyörtelenül kihasználta hibáinkat a Gyirmót, de a szünet utáni változtatásoknak köszönhetően többet tudtunk ott lenni a kapujuk előtt. Sokat tettünk az egyenlítés érdekében, de az utolsó passzok nem voltak elég élesek.