Nem sikerült élnünk az adódó lehetőséggel, ugyanis az elmúlt fordulót követően visszakerülhettünk volna a hőn áhított dobogóra, amennyiben sikerrel térünk haza az ajkai zöld-fehérek otthonából. Az elmúlt hetek eredményeinek ismeretében ugyanis igazi rangadóra érkezhettünk a Veszprém megyei Ajka csapatához, akik korábban február végétől hat mérkőzéses győzelmi sorozatot produkáltak, amivel egészen a dobogóig repülhettek előre a tabellán, ez a lendület azonban az utóbbi három találkozón megtörni látszott. Számunkra ez azt jelenthette, hogy most úgy állhatunk a negyedik helyen kettő ponttal lemaradva mögöttük, hogy ha ezen a találkozón esetleg mi örülhetnénk a lefújáskor, akkor megelőzhetnénk házigazdánkat és visszakerülhetnénk a képzeletbeli dobogóra.

Az ismert eredménnyel záruló meccs után vezetőedzőnk Csertői Aurél is önkritikusan értékelt, mondván, focizó csapat vagyunk, de a pálya talaja nem ilyen együttesnek kedvezett. Ez tény, de nem szeretnénk erre fogni a vereséget, hiszen védekezésben sok hibát követtünk el. Szünet után a támadójátékban voltak lehetőségeink, de sajnos ezekből sem sikerült betalálni. A játékvezető hagyta az agresszív focit, ami nem tetszett nekünk, az ilyen szituációkból adódnak sérültjeink is. A sok hiányzó miatt kevesen vannak a padon, nem igazán tudtam frissíteni az előre játékunkat, de szervezettebb védekezéssel legalább az egy pontot meg kellett volna szereznünk. Mesterünk rátérve a következő ellenfélre, aggodalmát fejezte ki e tekintetben, és mint mondta, töröm a fejemet, hogy ezek ismeretében hogyan fogunk felállni a vasárnapi hazai bajnokinkon. A PMFC is rapszodikusan játszik mostanában, de ahhoz hogy az előnyünket meg tudjuk tartani velük szemben, hazai pályán mindenképpen győznünk kellene.

Jön tehát ismét egy igazi rangadó egy szebb napokat is megélt igazán nagy múltú csapat ellen, akik 1973-ban alakultak újjá öt klub (Pécsi Dózsa, Helyiipari SK, Ércbányász, Pécsi Bányász, Pécsi Építők) egyesülésével, s 1995-ig Pécsi Munkás Sport Club néven szerepeltek a magyar bajnoki osztályokban. Legnagyobb sikerük az 1990-es Magyar Kupa győzelem, majd a 2009-ben elért Ligakupa ezüstérem. 3015-ben NBI-esként visszasorolták őket a megyei bajnokságba, ahonnan egy év múlva feljutottak az NBIII-ba, onnan pedig 2020-ban a koronavírus járvány miatt félbeszakított harmadosztályú mezőny listavezetőjeként visszakerülhettek az NBII-be.

Leendő Baranya-megyei ellenfelünk jobban kezdte a bajnoki pontvadászatot, azonban az utóbbi időben megtorpanni látszanak, hiszen az elmúlt tíz fordulóban öt vereség és négy döntetlen mellett mindössze egy győzelemnek örülhettek (Csákvár o: 1-1, Nyíregyháza i: 1-2, ETO o: 0-1, Haladás i: 1-1, Siófok o: 2-2, Soroksár i: 2-0, Tiszakécske o: 0-1, Ajka i: 1-0, Szeged i: 1-0, Kazincbarcika i: 1-1).

A győri kötődésű Weitner Ádám – aki korábban két ciklusban is szerepelt Gyirmóton (2006-2007, 20 mérk./ 15 gól, 2010-2012, 34 mérk./ 13 gól) – által irányított piros-feketék az eddigi 34 fordulóban 12 győzelemmel, 14 döntetlennel és 8 vereséggel, 33-30-as gólkülönbséggel és az ezek által kiérdemelt 50 ponttal a középmezőnyben, a 8. helyen állnak, míg mi 16 siker, 8 pontosztozkodás mellett 10 alkalommal maradtunk alul aktuális ellenfelünkkel szemben, 57-41-es gól mellett 56 pontot gyűjtve a dobogósok mögötti negyedik helyről várjuk a rangadót.

Az egymás elleni összevetést tekintve az utóbbi öt találkozón kettő pécsi siker és kettő döntetlen mellett egy kék-sárga siker szerepel, így ezen a mérlegen is van mit javítanunk. Reményeink szerint nem nálunk áll talpra pécsi ellenfelünk, azonban mi kijavíthatnánk az ajkai botlásunkat egy hazai győzelemmel.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 35. fordulójának mérkőzése, a Gyirmót FC Győr – Pécsi MFC találkozó 2023 április 30-án, vasárnap 17.00.-kor kezdődik a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.