A válogatott Nemzetek Ligája mérkőzései miatti szünetet követően hétvégén folytatódik az NBII-es küzdelemsorozat, amin belül vasárnap 14.15. órai kezdettel a fővárosi Vasas FC gárdáját fogadjuk az ALCUFER Stadionban.

Leendő ellenfelünk eddig meglehetősen visszafogott produkciót mutatott a bajnokságban, annak ellenére, hogy a szakemberek és a média is a DVSC mellett a piros-kékeket titulálták a pontvadászat legnagyobb favoritjának, szinte mindenki e két csapat NBI-be történő feljutását vetítete előre. Mi tagadás, ha a csapatok játékoskereteit vesszük figyelembe, talán van is benne realitás, de az eddigi mérkőzések eredményei után összegyűjtött pontok alapján már az előbb említettek is óvatosabban fogalmaznak. Az angyalföldiek klubvezetése azonban továbbra is kitart kitűzött célja mellett, mi több az átigazolási időszak utolsó pillanataiban is a keret további megerősítése céljából leigazolták a korábbi győri bajnok Pátkai Mátét a fehérváriaktól, valamint a közelmúltban szintén válogatott kerettag Otigba Kenethet a Ferencvárostól, s ezzel – sajtóinformációink – szerint immár a másdik legértékesebbé nőtt a gárda összértéke, átlépve a hatmillió eurós határt.

Eddig azonban bebizonyosodott, hogy az előbb említettek alapján még egy csapatnak sem szabad előre odaítélni bármely pozíciót, hiszen a bajnokság jelen állása szerint ellenfelünk kilenc fordulót követően a 13 helyen szerénykedik 11 ponttal, ezzel is meglepve a korábbi jóslatokba bocsátkozókat, hiszen kettő győzelmük mellett ötször játszottak döntetlent és kétszer kikaptak. Ez a mutató a korábbi gyirmóti sikeredző Bene Ferenc állásába is került, akit az egykori bal oldali védő és középpályás Schindler Szabolcs váltott a kispadon, s aki játékosként 2001-2003-ban 43 alkalommal viselhette a piros-kék mezt.

Csapatunk egy mérkőzéssel kevesebbet játszott, hiszen mint ismert az elmúlt fordulóban a vírushelyzet okozta problémák miatt elmaradt a szegedi találkozónk, így nyolc mérkőzést  követően öt győzelmet szereztünt, mellette egyszer játszottunk döntetlent és kétszer kellett vesztesen elhagynunk a játékteret. E mutató összképe alapján a bajnoki tabella harmadik helyéről várhatjuk a folytatást 16 pontot szerezve, így szorosan az egy ponttal előttünk álló Békéscsaba és a 20 pontos éllovas DVSC mögött.

Külön öröm számunkra, hogy az elmúlt bajnoki fordulóban a DEAC elleni győztes mérkőzésúnkön bemutatkozott első csapatunkban a saját nevelésű Nagy Kristóf, valamint kitűnő teljesítménnyel tért vissza a szintén nálunk pallérozódó Szegi Vince egyaránt.

Mindezeket figyelembe véve kijelenthető, hogy a vasárnapi ebéd után ismét egy kiváló kikapcsolódási programot kínálunk a Gyirmóti Sportcentrumba kilátogató szurkolóink számára!

HAJRÁ GYIRMÓT, HAJRÁ GYŐR!