A Merkantil Bank liga küzdelemsorozatának sorsolása szerint a 9. fordulóban szeptember 16-án kellett volna pályára lépnünk a SZEGED CSANÁD Grosics Akadémia otthonában, de akkor az elháríthatatlan külső körülmény, a koronavírus keresztülhúzta a felek bajnoki mérkőzésre történő készülődésének terveit. A „vis maior” helyzetet érezte az MLSZ aktuális bizottsága is, és a későbbi döntés szerint a találkozó újrajátszását rendelte el, melynek értelmében csapatunk kedden megint célba vette a Szent Gellért Fórumot, hogy szerdán 17 órai kezdéssel, bepótolva a korábbi elmaradást ismét pályára lépjen a bajnoki pontok megszerzésének reményében.

A hazaiak az eddigi 11 fordulóban 4-szer győztek, 2-szer játszottak döntetlent és 5-ször szenvedtek vereséget, amivel 14 pontot gyűjtve a 15. helyen állnak, míg mi 6 győzelemmel, 2 döntetlennel és 3 vereséggel, 20 pontot szerezve a 4. helyről várjuk a találkozót.

Ha a csapatok bajnoki helyezését vesszük figyelembe, azt mondhatnánk, hogy mi vagyunk a mérkőzés esélyese, de mint azt a futball többször bebizonyította már, nem is olyan egyszerű ezt az esélyt bajnoki pontokra váltani, így ki kell jelentenünk, hogy csak is a maximumot nyújtva tudunk győztesként hazatérni az új szegedi stadionból.