Keglovich László Sopronban született. A Széchenyi István Gimnázium jó képességû tanulójaként több sportág iránt is komoly érdeklõdést mutatott. Különösen az atlétika, a torna és a labdarúgás állt közel hozzá. Középiskolai testnevelõ tanára, Krasznai Ferenc nagy hatással volt sportpályafutásának alakulására. 16 éves korában távolugrásban országos második helyezést szerzett. Elhatározta, hogy testnevelõ tanár lesz, a TF-re készült.
Már középiskolás korától a SOTEX csapatának labdarúgója volt, és a megyei bajnokságban játszott. Késõbb az SVSE (Soproni Vasutas Sportegylet) labdarúgója lett. Teljesítményére a labdarúgó szakma felfigyelt, és 1958-ban a Gyõri Vasas ETO egyesülete igazolta le. Ez egy idõre eltérítette eredeti elképzelésérõl, hisz sok más neves játékos mellett NB I-es labdarúgóként játszhatott Bozsik József, Budai II, Tichi Lajos, Bundzsák Ferenc, Kotász Antal, Mészöly Kálmán, de Buzánszky Jenõ ellen is.
Ebben az idõszakban volt ifjúsági- és utánpótlás válogatott, B válogatott, Budapest válogatott és többször magyar válogatott is. 312 bajnoki mérkõzésen játszott, szerepelt a Gyõri Vasas ETO elsõ aranycsapatában, amellyel 1963-ban megnyerték a magyar bajnokságot. Balszélsõ majd jobbhátvéd posztján jeleskedett, ezeken a helyeken 28 gólt is szerzett. Szerepelt több UEFA tornán, háromszor nyert Magyar Népköztársasági Kupát. 22 nemzetközi kupameccs részese volt. Csapatával az 1964-65. bajnoki évben a Bajnokok Európa Kupájában (BEK) a Leipzig, a Lokomotív Szófia, a holland DWS Amszterdam legyõzése után a Benfica csapatával Budapesten vívták az elõdöntõt. Ebben az idõszakban edzõje az aranycsapat kiváló játékosa, olimpiai bajnoka, Hidegkúti Nándor volt, akitõl nagyon sokat tanult, pozitív emberi és szakmai hatásait a késõbbi években tanári, edzõi és sportvezetõi munkájában kamatoztatta.
1967-ig a Közép-európai Kupa (KEK) küzdelmei során olyan csapatokat hoztak Gyõrbe, mint a Fiorentina, a Sporting Braga, a Standard Liege, az Apollon Limassol majd az AC Milan. 1968-ban a magyar olimpiai válogatott tagjaként részt vett a mexikói olimpián, és olimpiai bajnokságot nyert.
1969-ben, az ETO kiesett az NB I-bõl. Ezután „Keglovichot” – ahogy Gyõrben emlegették – többször hívták nagy budapesti csapatokhoz is, de õ Gyõrt választotta. 1973. évi visszavonulása után sikeres edzõi munkát végzett az ETO ifjúsági csapatánál. 1995-tõl rövid ideig a Gyõri ETO FC klubigazgatója, majd elnökhelyettese volt, és az NB I-es csapat edzõi feladatait is ellátta.
Sportsikerei alatt is dolgozott a Magyar Vagon- és Gépgyárban. Mivel munkájához mûszaki végzettség kellett, a civil életre készülve elvégezte a Jedlik Ányos Gépipari Technikumot. Közben labdarúgó szakedzõi oklevelet kapott a Magyar Testnevelési Fõiskolán. Tanulmányait tovább folytatta, és középiskolai testnevelõ diplomát is szerzett.
1978-tól a gyõri sporttagozatos Bercsényi Miklós Szakközépiskola és Gimnázium testnevelõ tanára. Kiváló közösségbe került, sokat tanult kollégáitól különösen Tóth Bélától és Vén Lajostól. A labdarúgó csapat edzõjeként diákjaival hétszer nyertek országos középiskolás labdarúgó bajnokságot. Tanítványai közül többen – pl. Stark Péter, Fehér Miklós, Turbék István, Somogyi József és mások magyar válogatott tagok lettek.
Szerény közvetlen személyisége, emberi kapcsolatai, pozitív kisugárzása, segítõkészsége, a kortárs sport iránti érdeklõdése, aktív részvétele ma is kiváltják a jelen és korábbi sportolók valamint a gyõri polgárok tiszteletét. Külön kiemelendõ Gyõr város sportéletének fejlõdését, gyarapodást szolgáló közéleti szerepe.
Keglovich László életútját megbecsülés és tisztelet övezi Gyõrött. 2014. március 14-én lett Gyõr Város Díszpolgára. Büszke arra, hogy sok kitüntetése mellet 2012. május 31-én klubtársaival, Orbán Árpáddal és Palotai Károllyal együtt a Gyõri Sportlegendák Klubja tagjai sorába választotta.

“>