A Magyar Labdarúgó Szövetség által rendezett Merkantil Bank liga 2020/2021-es küzdelemsorozatának 12. fordulójában ismét nehéznek ígérkező erőpróba vár első csapatunkra, ugyanis vasárnap 17 órai kezdettel a tavaly még élvonalbeli KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC.-t látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban.

   Vendégeink nem kezdték jól a bajnokságot, ugyanis a nyitó fordulóban, a hajrában kapott találattal egygólos mérkőzésen szenvedtek vereséget a Nyíregyházától, utána az ETO és a Kazincbarcika ellen is 1-1-es, a Békéscsaba és a Csákvár ellen pedig 2-2-es döntetlent értek el, amit az újonc Szentlőrinc otthonában elszenvedett 3-1-es vereség, majd egy gólnélküli hazai döntetlen követett a Haladás ellen. A gyengébb szereplés Waltner Róbert állásába került, akit az egykori szövetségi kapitány Várhidi Péter követett a zöld-fehérek vezetőedzői pozíciójában. Mint később kiderült a vezetők ez irányú döntése beigazolódni látszott, hiszen az ezt követő négy bajnoki és egy MK fordulóban vendégeink jól szerepeltek. A nyolcadik fordulóban a Budaőrsöt győzték le idegenben 3-0-ra, majd otthon papírformának tűnő vereséget szenvedtek a DVSC-től, ezután MK meccsen 3-0-ával hozták a kötelező továbbjutást a Sárvár FC-vel szemben, utána azonban a Balaton parton győzték le a Siófokot 2-1-re, majd otthon 1-0-ra verték a Szolnoki MÁV egyűttesét.

   Ezzel a tizenegy fordulót követő mutatóval a tabellán a 14. helyen tanyáznak vendégeink, három győzelem és öt döntetlen mellett háromszor szenvedtek vereséget, 14-14- os gólkülönbséggel 14  pontot gyűjtöttek.

   Csapatunkra nem lehetett panasz a bajnoki pontvadászat első négy fordulójában, ugyanis a kezdéskor 3-0-ra győztük le a Csákvár együttesét, de ezt követően váratlan 2-0-ás vereséget szenvedtünk a Szentlőrinctől, utána azonban értékes 2-1-es győzelem következett a Haladás ellen, majd a Budaőrs együttesének sikerült visszavágni 3-1 arányban. Néhány nap múlva ismét egy rangadón fogadtuk a szakemberek által is a végső győzelemre esélyes DVSC-t,  de játékosaink nem törődve a jóslatokkal és a papírformával 1-0-ával itthon tartották a bajnoki pontokat. Ezután nálunk is porszem került a gépezetbe, amikor a Balaton partjára utaztunk Siófokra, s ahonnan sajnos 2-1-es vereséggel tértünk haza, majd hazai környezetben a hosszabbítás utolsó pillanataiban csúszott ki kezünkből a győzelem három pontja a Szolnok ellen, így 1-1-es eredménnyel be kellett érnünk az egy ponttal. Ezután szerencsére ismét jó széria következett, hiszen a DEAC-ot magabiztosan, 3-0-ra győztük le, az ezt követő Magyar Kupa meccsen kinyílhatott a gólzsák Kerekegyházán, hiszen játékosaink 8-1-es győzelemmel léptek tovább, ami után az elmúlt bajnoki fordulóban kitűnő produkcióval 2-0-ra múlták felül a szintén sokak által többre predesztinált fővárosi VASAS FC. együttesét. Sajnos a sort egy az AJKA FC otthonában elszenvedett 2-0-s vereség zárja.

   Mi az ominózus Szeged elleni elmaradt mérkőzésünk mellett az eddigi tíz fordulóban hat győzelem mellett egy döntetlent értünk el, de sajnos háromszor kikaptunk, így 16-9-es gólkülönbség mellett 19 pontot szerezve a negyedik helyről várhatjuk a KAPOSVÁRI RÁKÓCZI elleni mérkőzésünket.

   Összességében elmondható, hogy a helyezésektől függetlenül minden csapat, így a jó formában lévő zóld-fehérek ellen is maximális koncentrációra lesz szükségünk, hogy hazai győzelemmel visszatérhessünk a küzdelemsorozat élbolyába és továbbra is nyitott lehessen a szép célok eléréséért folytatott versengés.