Soroksár SC – Gyirmót FC Győr 1-1 (1–1)

Soroksár: 400 néző.

Játékvezető: Nagy Róbert (Punyi Gyula, Rózsa Dávid)

Soroksár: Kovács Marcell – Ternován (Nagy O. 62), Króner, Valencsik, Vincze Á. – Vass Á. (Varga I. 86) – Halmai, Németh E.(Hudák M. sz), Sipos Z. (Redzic sz), Hajdú R. (Köböl 75)– Lovrencsics B.

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gyirmót: Rusák – Szegi, Polgár, Hajdú, Helembai (Nahirníj 52) – Kovács Milán – Soltész, Nagy P., Madarász, Medgyes – Pethő (Simon A. 75)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Gólszerző: Lovrencsics B. (1-0) a 9., Madarász (1-1) a 13. percben

8. perc: Pethő cselezgetett a jobb oldalon, majd 10 méterről jobbal laposan lőtt, a Vincze Á. lábán megpattanó labda a bal kapufa tövéről pattant vissza a mezőnybe.

9. perc: Vincze Á. bal oldali beadása után Lovrencsics B. 7 méterről fejelt a kapu jobb oldalába (1-0).

13. perc: Medgyes remek labdával hozta helyzetbe a védők között kilépő Madarászt, aki 12 méterről jobbal a kapu jobb alsó sarkába lőtt (1-1).

60. perc Soltész lába akadt össze a bal összekötő helyén kapura törő Vincze Ádámmal, amiért a jv. büntetőítélt, de Lovrencsics B. jobb lábas lövése után Rusák bravúrral tenyerelte ki a jobb alsó sarokra tartó labdát.

A közelmúlt három találkozót magában foglaló időszaka tartalmazott magabiztos győzelmet a szomszédvári zöld-fehérek felett, ellentétes félidőket hozó pontosztozkodást az örök rivális Haladás otthonában, majd végül gyengébb teljesítménnyel párosuló hazai vereséget a Balaton-partiaktól egyaránt, így az elemzések utáni tanulságokat levonva mindenképpen meg kellene ragadni az alkalmat a javításra, s ezt a fővárosi Soroksár otthonában próbálta csapatunk.

A találkozó első lehetősége Pethő Bence előtt adódott, de lövése után a bal kapufa volt a hazaiak segítségére. Az első negyedóra végén mindkét hálóban landolt a labda, először Lovrencsics Balázs révén a hazaiak örülhettek, majd erre Madarász Márk révén tudtunk válaszolni. Szűk félóra után Szegi jobb oldali assisztját követően ismét Pethő Bence lőtt ordító helyzetből a kapu fölé. A játékrész hátralévő részében kiegyenlítetté vált a játék, mindkét fél előtt adódtak kisebb lehetőségek, de igazi gólhelyzet már nem alakult ki.

Szünet utána hazaiak próbáltak dominálni, Hajdú R. került először nagy helyzetbe a bal összekötő helyén, de a kivetődő Rusák óriási bravúrral hárított, majd Halmai Ádám ollózott cm-ekkel a kapunk fölé, míg a másik kapunál az agilis Medgyes veszélyeztetett. Egy órai játék elteltével Rusák Edvárd is bizonyította kivételes tehetségét, amikor hárította Lovrencsics B. büntetőjét, majd Soltész robogott fel a jobb oldalon, de ő is ziccerben hibázott. A meccs záró szakaszához közeledve Simon András léc alá tartó fejesénél védett látványosan Kovács Marcell.

Az mérkőzés első negyedórájában esett gólváltást követően mindkét kapu előtt alakult ki kisebb helyzet, de az igazi lehetőség egy óra elteltével a hazaiak előtt volt, de büntetőből sem tudtak vele élni.

Lipcsei Péter: Gratulálok a csapatomnak, hiszen nehéz héten vagyunk túl, parádé, hogy hét pontot tudtunk szerezni. Jól kezdtünk, meg is tudtuk szerezni az előnyt. Az egyenlítő gól után itt is, ott is voltak lehetőségek, de a fáradtsággal kopott a koncentráció, ez az utolsó passzoknál jelentkezett.

Csertői Aurél: A hazaiak vezetése után számtalan helyzetet dolgoztunk ki, jól focizott a csapat. Szünet előtt el kellett volna döntenünk a javunkra a meccset, szünet után voltak forduló pontok, büntetőt fogott a kapusunk, utána volt helyzet mindkét oldalon, ezért kissé hektikus mérkőzés volt. Hasonló mérkőzésre számítottam, kevesebb helyzetet a hazaiaktól, jobb helyzetkihasználást a saját játékosainktól.