Gyirmót FC Győr – Soroksár SC 2 – 2   (1–0)

MERKANTIL BANK LIGA 13. forduló

Gyirmót, ALCUFER Stadion: 638 néző.

Játékvezető: Pillók Ádám (Kulman Tamás, Rózsa Dávid)

Gyirmót: Rusák – Szegi, Polgár, Hajdú, Nahirníj – Vass Á. – Herjeczki (Kecskés 21), Kovács M., Berki (Kovács D. 79), Medgyes (Soltész 79) – Simon A.(Pethő 83)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Soroksár: Holczer – Nagy O.(Erdélyi L. sz), Kroner, Valencsik, Pintér D.(Csontos sz) – Haris, Hudák M. – Halmai Á., Köböl, Hajdú R.(Hegyi 78) – Lisztes K.

Vezetőedző: Lipcsei Péter

Gólszerző: Vass Ádám (1-0) a 4., Medgyes (2-0) a 42. ill: Lisztes (2-1) az 59., Halmai (2-2) a 93. percben

Kiállítva: Rusák Edvárd (a tizenhatoson kívül elhúzta a lábát a kapura forduló Halmai Ádámnak) a 19. percben.

4. perc: Egy jobb oldali támadást követően a kipattanó labda a lendületből érkező Vass Ádám elé került, aki a jobb összekötő helyétől 15 méterről kapásból a kapu jobb oldalába lőtt.

19. perc: Rusák Edvárd húzta el a lábát a kapura forduló Halmainak a tizenhatos vonalán kívül, amiért a játékvezető azonnali piros lappal kiállította.

42. perc: A szétnyíló vendégvédők között Medgyes Zoltán lépett ki a jobb oldalon, kapura tört, majd Nagy Olivér mellett egy cselt követően 14 méterről, jobbal a jobb alsó sarokba lőtt (2-0)

49. perc: Nahirnij bal oldali beadását követően Berki István lövése után felperdült a labda a lécre, ahonnan visszahullott a fekvő Holczer Ádám ölébe.

59. perc: Lisztes Krisztián kapott jó labdát a jobb összekötő helyénél, majd az átvételt követően 16 méterről jobbal, nagy erővel a jobb felső sarokba lőtt (2-1).

62. perc: Berki bal oldali szabadrúgása után Kroner Martin lerántotta Simon Andrást, amiért a játékvezető büntetőt ítélt. A végrehajtó Berki István jobbal a bal alsó sarokra célzott, de Holczer Ádám baravúrral védett.

93. perc: Jobb oldali akció végén a jobb összekötő helyénél Halmai Ádám elé került a labda, ő pedig kapásból jobbal a bal alsó sarokba lőtt (2-2).

Úgy készültek a fiúk, hogy tudták, fontos lenne a hazai jó eredmény abból a szempontból is, hiszen az utóbbi három itthoni találkozónkon hagytuk aktuális vendégeinket örülni. Ennek tükrében szerencsére jól indult a 6. helyezett elleni rangadó, hiszen a nagy részben védekező feladatokat ellátó Vass Ádám most egy pazar lövéssel a gólszerzésből is kivette a részét, megadva ezzel az alapot a mérkőzésnek. Az első játékrész derekán megfogyatkozott csapatunk, amikor hálóőrünk, Rusák Edvárd került a kiállítás sorsára. Ezt követően nagyobb hangsúlyt próbált fektetni a vendég együttes a támadójátékra, láthatóan feljebb próbálta szövögetni akcióit, ami viszont kockázatosnak bizonyult. Ezt a játékrész végén be is igazolódott, amikor néhány veszélyesebb kontrát követően Medgyes Zoltán révén növelte előnyét kék-sárga csapatunk.

Szünet után Lisztes Krisztián nagy góljával visszahozta csapatát a meccsbe. Néhány perc múlva azonban nagy lehetőséget szalasztott el együttesünk az újabb gól megszerzésére, azonban Berki büntetőjénél az ex-gyirmóti Holczer Ádám bravúrral tartotta az eredményt. A mérkőzés záró szakaszában mindkét gárda előtt adódott lehetőség, de az igazi hideg zuhanyt a vendégek öröme jelenthette, ugyanis Halmai Ádám kapáslövésével elvitték az egyik bajnoki pontot.

Annak ellenére, hogy a találkozó nagy részében emberhátrányban játszott csapatunk, végig ötletesen vezette támadásait, amikből megérdemelten vezetett, de „a vendégek végül kiénekelték a sajtot játékosaink szájából”.

Csertői Aurél: Le a kalappal a fiúk előtt, hiszen hetven percet emberhátrányban futballoztak, de így is egy agyonnyert mérkőzés volt, amit sajnos nem tudtunk győztesen lehozni. Extra teljesítmény volt, játékban jobbak voltunk, helyzeteink voltak, kettő góllal tudtunk vezetni.

Lipcsei Péter: Gratulálok a Gyirmótnak, hiszen emberhátrányban is szenzációsan futballoztak. Az első játékrész az övék volt, a szünet utáni átszervezéssel azonban visszajöttünk a meccsbe. A vége felé elfáradtak a hazaiak, amit a hosszabbításban sikerült kihasználnunk.