Öt forduló után vezeti a tabellát az ismét élvonalba vágyó Gyirmót FC Gyõr. Hannich Péter sportigazgató természetesen elégedett az eddigi teljesítménnyel.
Hétvégén Dorogon diadalmaskodott a jelenleg NB II-ben szereplõ Gyirmót FC Gyõr. A kék-sárgák a mostani bajnokságban rendezett eddigi öt találkozójukból négyet megnyertek, s a tabella élén állnak.
“Természetesen nem lehet okunk panaszra, hiszen ehhez hasonló rajtot vártunk – fogalmazott Hannich Péter sportigazgató. – Az elsõ ciklust egyébként hét mérkõzésben határoztuk meg, tehát még a most szerdai és vasárnapi találkozók után értékeljük egyben az eddigi teljesítményt. Amit már most látni, hogy nem csupán eredményességben, hanem helyenként már játékban is azt kapjuk vissza a csapattól, amit a szezon elõtt vártunk.”
Az ETO egykori kiváló középpályása kiemelte: a gólok tekintetében is jól áll a gyirmóti együttes.
“Mi szereztük eddig a legtöbb találatot és mi kaptuk eddig a legkevesebb gólt is bajnokságban. Három találkozón nem találtak a kapunkba az ellenfeleink, Dorogon is csak a ráadásban, tizenegyesbõl kaptunk gólt. Ez egyébként nem csupán a védelmünk, a komplett gárda érdeme, hiszen az egész csapat együtt támad és védekezik.”
Nyáron több új játékos is érkezett Gyirmótra, akik úgy fest, gyorsan megtalálták a helyüket a csapatban. Szarka Ákos már négy gólnál tart a bajnokságban.
“Tudatosan igazoltunk olyan labdarúgókat, akikkel elérhetjük a célunkat. Nyilván a több helyrõl érkezõ játékosokat idõbe telik beilleszteni, de valóban biztató néhányuk teljesítménye. Szinte minden meccsen akadt egy-egy olyan játékosunk, aki fõszerepet játszott és nyilván az egyéni teljesítmény határozza meg a sikeres szereplést, mi nem egyénekben, hanem csapatjátékban gondolkodunk Gyirmóton.”
Az elsõ öt forduló után már látszik, kik lehetnek a riválisok.
“Nagy meglepetés eddig nem történt, azokat a csapatokat vártuk az élmezõnybe, akik most is a tabella elején vannak. Kivétel talán a Balmazújváros, amellyel szerintem még számolni kell. Persze még nagyon sok van hátra a bajnokságból, úgy gondolom, jó úton járunk, de sokat kell még azért tennünk, hogy újra az élvonalban szerepelhessünk.”
kisalfold.hu – Szeitz Tibor