Karacs Dániel a 26 éves védő a téli átigazolási időszakban került csapatunkhoz. A tavaszi menetelés során fontos mérkőzéseken mint pl. a Vasas, az ETO, valamint az utolsó mérkőzésen, a Békéscsaba ellen is – ahol csapatunk első gólját szerezte – nagyszerűen megállta a helyét melynek köszönhetően meghosszabbítottuk a szerződését. Az idei szezonban Ene Cornel Alexandru sérülése miatt Mezőkövesden debütálhatott az NB I-ben.

 Mikor tudtad meg, hogy kezdő leszel, és mik voltak az első gondolataid?

 „ Ene mikor megsérült az edzésen és valószínűleg több hetet vagy akár hónapot is ki kell hagynia, akkor jött az új srác – Frane Ikic –  nem voltam 100% – ig biztos benne, hogy én fogok kezdeni, de azért reménykedtem. A csütörtöki edzésen a mérkőzés előtt 3 nappal dőlt el, hogy én fogok kezdőként pályára lépni, és eléggé el kezdtem izgulni, hiszen tíz- tizenöt éve ezért focizok, hogy futballozhassak az NB I- ben.”

 Így visszagondolva milyen volt a teljesítményed, hogy élted meg belülről a mérkőzést?

 „ Úgy gondolom, hogy megálltam a helyem, pozitív visszajelzéseket kaptam.  Nagyon sokan dicsértek a csapattársaim közül, az edzők, valamint kívülről a barátaim is. Bemelegítésnél is izgultam, nehogy még ott megsérüljek, és ne mutatkozhassak be, de hála Istennek nem így történt.”

 Milyennek látod a csapatot?

 „Elképesztően rendesek, nagyon összetartó közösség. Már meccs előtt mondták, hogy nem kell, hogy izguljak és 100%- ig megállom a helyem, teljes mértékben bíznak bennem és egymásban is.”

Mi a különbség az NB I és NB II között?

 „Még öt éve játszottam NB II- ben egy évet akkor még NB III- ból jutottunk fel a másod osztályba. Teljesen más csapattal ott nehezebb volt. De amikor Gyirmótra igazoltam sok meccset nem játszottam itt. Szerencsére egyből sikerült a feljutás. A csapategység miatt nem azt mondom, hogy könnyű volt, de teljesen más mint öt éve a másik csapatommal a Monorral. Fejben és lelkileg is nagyon elfáradtam a mezőkövesdi mérkőzésen.”

 Hogy érzed magad Gyirmóton?

 „Ez a csapat az, ami mindent megadott nekem foci terén, amit egyszerűen el akartam érni egyik kedvenc városom és közösségem lett.”

 Mit vársz a csapattól az NB I ben?

 „A célunk egyértelműen a bent maradás és szeretnék kifogni egy jó évet, hogy bebizonyítsam, hogy itt a helyem és nem véletlenül kerültem be egy NB I-es csapatba”.