A két válogatott szünet közötti sorozatterhelésen belül hét közben keletre a Tisza partjára kellett utaznunk, néhány nap múlva azonban már délre vesszük az irányt Baranya-megyei székhelyére Pécsre.

A szerdai szegedi győzelem egészséges önbizalmat adhat csapatunk tagjainak a további folytatáshoz, de egy rövid pihenő után máris készülni kell a hétvégi bajnokira, ugyanis a szombati utazást követően vasárnap 17 órai kezdettel a középmezőny elején levő Pécsi MFC otthonában vendégszerepelünk.

Házigazdánk az eddigi 12 fordulóban 5 győzelemmel, 4 döntetlennel és 3 vereséggel és 19 ponttal áll a bajnoki tabella tiszteletreméltó hatodik helyén, míg mi immár ugyanennyi mérkőzésből 7 győzelmet, 2 döntetlent és 3 vereséget számlálunk az ezt eredményező 23 ponttal, ami a dobogó alsó fokára léptetett előre minket.

A szerdai mérkőzésen csapatunk villámrajtot véve már a 4. percben megszerezte a vezetést, amit aztán a záró sípszóig meg is tudott tartani, ezt rendkívüli taktikai felkészültséggel és masszív tartással érhette el, de nem szabad elfelejtenünk, hogy vasárnapi ellenfelünk az eddig látottak alapján talán még a szegedinél is jobb játékerőt képvisel, így a kezdő és záró sípszó között csak a száz százalékot nyújtva érhetünk el ismételten három pontot eredményező bajnoki győzelmet. Erre mindenképpen szükségünk lesz, ha továbbra is versenyben szeretnénk lenni céljaink elérése érdekében.