A 2022-2023-as bajnoki évre történő felkészülés keretein belül ismét nehéznek ígérkező mérkőzések várnak csapatainkra, ugyanis szombaton délelőtt a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján, az ALCUFER Stadionban fogadja első csapatunk a szlovákiai KFC Komarno együttesét, míg NBIII-as alakulatunk a mellette lévő edzőpályán látja vendégül a Tatabányai SC gárdáját.

       Az első edzőmérkőzésünkön a szomszédvári zöld-fehérek otthonában sikerült 4-2-es győzelemnek örülni, ami után vezetőedzőnk Csertői Aurél értékelésében említette, hogy az eredmény a felkészülés ezen szakaszában másodlagos, de jó, hogy a bő keretből több játékosnak is lehetőséget tudott adni.

       Ezt követően napi egy, időnként kettő edzéssel folytatódott a munka, majd szerdán, immár hazai környezetben is pályára lépett együttesünk, amikor a Pozsony melletti Récse gárdáját fogadtuk az ALCUFER Stadionban. A találkozó nagy részében a mi akaratunk érvényesült, Pethő Bence fejese révén sokáig vezettünk is, ami után az utolsó tíz percben egyenlíteni tudott vendégünk, de szerencsére a záró pillanatokban Ominger Bence jól eltalált lövéssel beállította a végeredményt. Szakvezetőnk is kiemelte a találkozót követően, hogy az elmúlt hetek fáradtsága látszott a fiúk teljesítményén, de ahogyan mondani szokták, voltak bíztató jelek a csapat játékában, több kecsegtető helyzetet is kidolgoztak játékosaink, a győzelem nagyobb arányú is lehetett volna.

Következik tehát az ismételt erőpróba a Duna-parti Komarno csapatával szemben. Az 1900-ban alapított szomszédos országbeli ellenfelünk a Nyugat-Szlovákiai Labdarúgó szövetség által szervezett II. ligában szerepel, immár ötödik éve, a tavalyi küzdelemsorozatban az előkelő negyedik helyen végeztek. Szerdán a Vasas vendégeiként szerepeltek a fővárosban, ahol 4-1-es vereséget szenvedtek. A hazaiaknál bő negyedóra alatt három gólig jutott a közeli Kimléről származó – próbajátékon nálunk is megfordult – egykori lipóti támadó Zimonyi Dávid, míg a vendég komárnói együttes színeiben pályára lépett a korábban Gyirmóton is futballozó Szőcs László.

Gyirmót FC Győr – KFC Komarno (Szlovák)

  1. július 9 szombat 10.30. ALCUFER Stadion

Gyirmót FC Győr II – Tatabánya SC

  1. július 9 szombat 11.00. Gyirmóti Sportcentrum