Gyirmót FC Győr II – Practical VLS Veszprém 1-3  (0–1)

NBIII Nyugati Csoport 14. forduló

Gyirmóti Sportcentrum: 135 néző.

Vezette: Büki Gábor (Jakab Bálint, Aczél Péter)

Gyirmót II: Kecskés – Lányi B., Hudák (Major Martin sz.), Wágenhoffer M., Babayigit – Tarsoly – Nagy K., Király (Rátonyi sz.), Bagó (Szűcs 73), Ominger B. – Erdei M.(Mayer Á. sz.)

Vezetőedző: Ördög József

Veszprém: Héninger – Krebsz, Gulyás G., Dobsa, Zachán – Baldauf (Gálfi 69), Somogyi R. – Bakos Zs.(Iszlai sz.), Végh T.(Lőrincz 69), Horváth H. – Major Norbert. (Molnár B. 84.

Vezetőedző: Pető Tamás

Gólszerző: Mayer Á. (11-esből, 1-1) a 49., ill: Bakos Zs. (0-1) a 39., Horváth H. (1-2) a 66., Gálfi (1-3) a 77. percben

39. perc: Egy középen futó vendégtámadáson belül Vég Tibor passzába Bakos Zsombor piszkált bele ösztön szerűen, ami után a labda 14 méterről a jobb alsó sarokba perdült (0-1).

49. perc: Rátonyi Soma szerzett labdát harcosan a jobb oldalon, passza után Mayer Ádámot Somogyi Richárd buktatta, a megítélt büntetőből a sértett jobbal a lobb alsó sarokba lőtt (1-1).

55. perc: A jobb oldalon felzárkózó Lányi Bence lőhetett 12 méterről, de a labda a bal oldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

66. perc: Jobb oldalról induló akció végén Horváth Hunor 10 méterről ballal a kapu közepébe lőtt (1-2).

77. perc: Major Norbert tört előre a bal oldalon, keresztlabdája után a jobb oldalon lendületből érkező Gálfi Zoltán jobbal 10 méterről a kapu bal oldalába lőtt (1-3).

Ráijeszthetett volna dobogós vendégére a Gyirmót, de Király Patrik szabadrúgása, majd tíz perc elteltével Bagó Bálint közeli helyzete után sem született gól. Mezőnyben kiegyenlített volt a játék, de a hazaiak előtt adódott több lehetőség a kapu előtt, így fél órai játék után is, amikor Lányi Bence lőtt a kapu mellé, majd Király Patrik nagy erejű lövése után kellett Héninger Bendegúznak bravúrt bemutatnia. Amíg az egyik oldalon kimaradtak a helyzetek, addig a másikon egy ártalmatlan szituációt követően Bakos Zsombor mozdulata után gólnak örülhettek. Szünet után Rátonyi Soma harcossága, majd Mayer Ádám buktatása utáni büntetőből gyorsan sikerült az egyenlítés, sőt Lányi Bence előnybe is lőhette volna csapatát, de a kapufa a vendégek segítségére volt. Ezt is megbüntette a sors és a Veszprém, hiszen bő egy óra elteltével egy kontra végén Horváth Hunor ismét a piros-fehéreket juttatta előnyhöz, amit Gálfi Zoltán növelni is tudott néhány perc múlva. Amíg az első játékrészben kimaradtak a hazai helyzetek, addig fordulás után a feljavuló vendégek könyörtelenül kihasználták adódó lehetőségeiket.

Ördög József: Az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, hiszen rengeteg helyzetet hagytunk kihasználatlanul. Fordulás után feljött a Veszprém, ami eredményben is megmutatkozott, mi azonban ekkor már nem tudtunk megújulni.

Pető Tamás: A találkozó elején nem játszottunk jól, fölénk nőtt a Gyirmót. Szünet után azonban a cseréknek is köszönhetően feljavultunk és megérdemelten nyertünk.