Az elmúlt fordulóban a kiesés ellen menekülni próbáló borsodi Kolorcity Kazincbarcika otthonában vendégeskedtünk, és céljaink ismeretében az előjelekhez hűen sikerült is begyűjtenünk az értékes pontokat. Házigazdánk sorsa így megpecsételődött, mi pedig a győzelemmel – a játéknap többi eredményének ismeretét követően – továbbra is életben tarthattuk élvonalbeli álmainkat.

Kissé visszatekintve elmondható, hogy „A tavasz tizenhét pillanata” sorozatában csodálatosan teljesített csapatunk, hiszen a január végén kezdődő menetelést a bajnoki tabella ötödik helyéről kezdtük 13 ponttal lemaradva az akkor is éllovas DVSC, és néggyel a második Vasas mögött. A téli kezdés óta eltelt időszakban fordulóról-fordulóra érdekesen alakult a tabella állása, ugyanis a 24. játéknapon a DVSC otthonában, a Nagyerdei Stadionban aratott 2-0-s győzelemmel léphettünk fel a dobogó harmadik fokára, megelőzve akkor a PMFC együttesét, s ezt a helyezést az óta is sikerült megőrizni, sőt…! A küzdelemsorozat 27., majd 31. fordulója után a Vasas állt az élre, ezt a pozíciót a múlt heti 37. után vette vissza a DVSC, miután az Angyalföldiek kikaptak Nyíregyházán, de emellett mi is nyerni tudtunk Kazincbarcikán, így az utolsó előtti forduló nagy veszteseiként éllovasból hirtelen harmadikok lettek a fővárosiak, s így mi felléphettünk a debreceniek mögé. Csapatunk egységét és erejét tükrözi, hogy tavasszal, amikor nem a kívánalmak szerint játszottunk, akkor sem szenvedtünk vereséget, pontot, vagy pontokat szereztünk.

A Merkantil Bank liga küzdelemsorozatának záró, 38. fordulójában minden túlzás nélkül kijelenthető, hogy az elmúlt évtized legfontosabb, sorsdöntő mérkőzése vár csapatunkra, amikor vasárnap az 1912-ben alapított, komoly futballmúlttal és hagyományokkal bíró korábbi élvonalbeli bajnoki bronzérmes (1993/94) és MNK győztes (1988) Békéscsaba 1912 Előre-t látjuk vendégül az ALCUFER Stadionban. Az utolsó fordulóra érkező lila-fehér ellenfelünk eddig 11 győzelemmel, 11 döntetlennel és 15 vereséggel a középmezőny végén a 14. helyen áll az így gyűjtött 44 pontjával, mi ugyanebben a viszonyításban 23-6-8-as mutatóval és 75 ponttal a dobogó második fokán várjuk a záró mérkőzés kezdő sípszavát. A forduló érdekessége, hogy mindhárom érintett csapat saját otthonában játszik, így mellettünk a DVSC a Haladást fogadja, a Vasas pedig az ETO-val meccsel a végső helyezésekért. Mind a bajnok, mind pedig a második helyezett, másik feljutó kiléte ezen az estén fog eldőlni, így rendkívül izgalmas, kiélezett percek elé nézhetünk. Kétségtelen, hogy mindezek ismeretében saját magunk kezébe került a sorsunk az azonos pontszámnál elsődlegesen számító eggyel több győzelmünknek köszönhetően, ami azt jelenti, hogy „csak nyernünk kell” ahhoz, hogy az 2015-2016-os másodosztályú bajnoki címet követően, a 2016-2017-es év után jövőre ismét első osztályú mérkőzéseken szurkolhassunk kedvenceinknek.

Az élet minden területén sokáig uralkodó vírust feledtetve a sport, így honi labdarúgásunk világába is visszatérhet a normális életritmus, amivel karöltve a létesítmények lelátói is benépesülhetnek. Esetünkben kijelenthető, mikor, ha nem a legjobbkor, amikor a legnagyobb szükségünk lesz szimpatizánsaink lelkesítő rigmusaira. Bízunk benne, hogy „nem lesz nagyon csípős a csabai” és a lefújást követően közösen ünnepelhetjük céljaink megvalósulását. Klubvezetőink döntésének értelmében a vasárnap 18.30-kor kezdődő Békéscsaba elleni sorsdöntő bajnoki mérkőzésünket ingyenesen tekinthetik meg szurkolóink az ALCUFER Stadionban. E mellett tisztelettel felhívjuk figyelmüket, hogy a felnőttek védettségi igazolvány felmutatásával, a 18 éven aluliak csak védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kíséretében léphetnek be a stadionba. Mindezek ismeretében kérjük Önöket, hogy az említett okmány mellett készítsék elő személyazonosságot tanúsító hatósági igazolványukat (személyi igazolvány, útlevél, stb.) egyaránt a zökkenőmentes beléptetés érdekében.

A kilátogató érdekelődőknek klubunk vezetősége egy pohár frissítő itallal szeretne kedveskedni, amely a stadionban működő büfében vehető át.