Az U-16-os korosztályunk idén kiemelkedő teljesítményt nyújtott az MLSZ Országos Bajnokság Alap Csoportjából indulva, ugyanis ősszel harmadik helyezést elérve jutott csapatunk az MLSZ Országos U16 “B” Csoportjába, ahol remek játékot produkálva, a hozott pontok miatt hátrányból indulva ért el negyedik helyezést, ami azt jelenti, hogy bekerült az ország 12 legjobb – jövőre U-17-es – utánpótlás csapata közé.

Ördög József, vezetőedző: Bajnokság alatt már látszott, hogy van esélyünk a legjobb négybe kerülésre. Hét győzelem mellett két döntetlennel és két vereséggel zártunk az őszi szezont. Az utolsó vereség volt leginkább fájó, mert így nem lettünk másodikak, de harmadikként az U16 B csoportjában indulhattunk.

Nagyon jól kezdtünk az ötödik fordulóig csak győztes mérkőzéseink voltak. Sajnos a hozott pontokat figyelembe véve elég tetemes pont hátrányt kellett le dolgoznunk pl. a Nyíregyháza 6, Paks 5, DVTK 4, Fehérvár és a Pécs 3-3, mi pedig csupán 1 hozott ponttal kezdhettük meg a tavaszi szezont. Az U21 Európa Bajnokságot társrendezőként hazánkban rendezték, ahol az egyik csoport házigazdája a Gyirmóti ALCUFER stadion volt. Ez idő alatt rendezett hazai bajnokikat idegenben kellett játszanunk, mert nem használhattuk a pályánkat. A bajnokság felétől viszont az elmaradt mérkőzésekkel együtt 6 összecsapást rendezhettük hazai pályán. Úgy terveztük, ha hozzuk a hazai meccseinket, akkor bent leszünk a négyben. Sajnos a DVTK elleni meccsünket elvesztettük egy nagyszerű mérkőzésen. Innentől kezdve már győzelmi kényszer alatt játszottunk tovább. Egy bajnoki elvesztése után már nincs remény a felkerülésre, talán egy döntetlen még belefér. Jött is egy döntetlen a Pakssal szemben, ahol az utolsó pillanatban egyenlítettünk tovább éltetve a reményeinket. Kemény mérkőzések következtek, mint utóbb kiderült a bajnok ÚFC, Videoton, Nyíregyháza ellen, amelyeken hibátlan teljesítménnyel 9-ből 9 pontot szereztünk. A srácok mindvégig hatalmas nyomás alatt voltak, de mentálisan fantasztikusan helyt álltak. Utolsó mérkőzésünkre úgy utaztunk, hogy a saját kezünkben a sorsunk, ha nyerünk Pécsen simán feljutunk, ha kikapunk, akkor függünk a Nyíregyháza-Paks meccs eredményétől. Sajnos a Pécstől kikaptunk, ahol a srácok nem titkolták érzelmeiket sírva jöttek le a pályáról az elszalasztott lehetőség miatt, mivel nagyon szerettek volna a korosztályos legmagasabb osztályban játszani. Ez az érzelmi hullámvasút, amit ott 15 perc alatt megéltünk nem volt egyszerű. Már a buszon ülve csendben méltóságteljesen elviselve a fájdalmunkat érkezett Fehér Ádám technikai vezető telefonja, aki tudatta velünk, hogy a Nyíregyháza-Paks döntetlen lett, így több győztes megvívott találkozóval mi lettünk a feljutók. A busz valósággal felrobbant, most már mindenki sírt, de micsoda különbség volt, hiszen már az öröm könnyei hullottak. Minden szempontot figyelembe véve a csapat nagyon megérdemelte az osztályváltást!

A csapat házi gólkirálya, 21 góllal: Barta Tamás

A bajnokság alatt pályára lépők névsora: Barta Tamás, Bokán Barnabás, Bokán Bence, Czintula Tibor, Csöngei Balázs, Gönye Máté Milán, Gruttó Bence, Horváth Kristóf Péter, Kelemen Milán Soma, Lányi Bence, Lázár Máté, Matyi Martin Levente, Molnár Márton, Németh Noel Kevin, Nyári Rikárdó, Reizer Bence, Reizinger Kevin, Rozs Renátó, Sári Marcell, Somogyi Ábel, Szabó Krisztián, Szűcs Patrik Péter