Ismét ijesztő, de – mint később kiderült – szerencsés kimenetelű sérülés szenvedő alanya volt támadónk Pethő Bence a hétvégi siófoki vendégszereplésünk alkalmával, amikor az első játékrész záró szakaszában, a 41. percben, a kezdőkör tájékán egy felperdülő, majd aláhulló labdát próbált elfejelni, de a vele párharcot vívó hazai középpályás, Knausz Raul-Zoran a mozdulatsor közepette belekönyökölt játékosunk hátába, aki deréktájékon érzett nagy fájdalma miatt a gyepen maradt, és ápolása után nem is tudta folytatni a játékot.

– Amikor ösztönszerűen felugrottam, hogy megszerezzük a labdát, hirtelen egy nyilalló érzést éreztem a hátamban – kezdte visszaemlékezését Pethő Bence. Valószínű, hogy a felugrásnál a hazai játékos könyökkel eltalált, mert a hátam alsó részén, a bal oldalon, valószínűleg egy ideget találhatott el, hiszen a következő pillanatokban lezsibbadt a lábam, nem is éreztem. Akkor nagyon megijedtem, de szerencsére nagyobb volt a füstje, mint a lángja, ugyanis viszonylag rövid idő elteltével visszajött az érzés a testembe. Eleinte az orvosi stábunk is gerincsérülésre gyanakodott, de Dr. Bartek Péter későbbi vizsgálata után is mondhatom, hogy minden rendben van.

Reményeink szerint nem kell sokat kihagynia támadónknak, hiszen mint mondta fokozatosan javul az állapota.

– Most még nem tudok teljes értékű edzésmunkát végezni, ezért Kerekes Krisztián fizioterapeutánk segítségével edzek és gyógytornázok, valamint Pető Kata masszőrünkhöz járok kezelésekre. Bízom benne, hogy ha az utasítások szerint csinálom a tornákat és a kezeléseket, akkor minden rendben lesz és rövidesen hadra fogható leszek. Most még vannak fájdalmaim, de ezek napról-napra enyhülnek. Bízom benne, hogy hamarosan visszatérhetek a fiúk közé. Úgy készülök, hogy szombaton a Soroksár ellen tudjak segíteni a csapatnak, de majd kiderül, mennyit enged a testem.

Az eset kísértetiesen hasonlított a szeptember 11.-én Csákváron történtekre, amikor 2-1-es vezetésünknél a második félidő elején a 49. perc végén Helembai Márk bal oldali bedobása után támadónk próbálta megszelídíteni a labdát, de az átvétel pillanatát követően a hazaiak kettő védőjével ütközött egyszerre, akik közül a rutinos Vaskó Tamással együtt elestek, majd játékosunk a talajon maradt. A pillanatot követően ő néhány másodperc múlva felállt és később tudta folytatni a játékot, Bence azonban a kezdeti próbálkozás után visszaült a gyepre és azonnal lehetett látni, hogy ez nemcsak egy szokványos sérülés, hiszen egészségügyi stábunk a rögtönzött vizsgálat után azonnal mutatta a kispadunk felé, hogy bizony játékosunk nem tudja folytatni a játékot. Mi több, a pályán történt ápolást követően vált igazán ijesztővé az eset, ugyanis Pethő Bencét kis idő múlva mentő szállította a fehérvári Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályára kivizsgálásra, ahol átesett az előírt vizsgálatokon, majd szerencsére hosszas várakozást követően még éjszaka haza is jöhetett.

Pethő Bence a nyári átigazolási időszakban érkezett Gyirmótra az első osztályú Paksi FC csapatától, és kijelenthető, hogy igazán emlékezetesre sikerült a bemutatkozása, hiszen az első bajnoki találkozónkon a Szentlőrinc elleni 4-0-ás hazai győzelemből kettő góllal és egy gólpasszal vette ki a részét.

A sors furcsa fintora a mostani, siófoki mérkőzésünkön, hogy Pethő Bence helyére a szünet előtti pillanatokban beálló rutinos támadónk, Simon András végül nyerő embernek bizonyulhatott a találkozón, hiszen Berki István szünet előtti egyenlítése után a második játékrész derekán gyönyörű fejessel szerzett vezetést csapatunknak, majd a hosszabbítás záró pillanataiban egy csodás kapáslövéssel végérvényesen eloszlatta a hazaiak pontszerző törekvéseit.