Jól kezdte a Merkantil Bank liga 2022-2023-as küzdelemsorozatát együttesünk, hiszen a rajton, hazai pályán a Szentlőrinc, majd idegenben, a Dorog otthonában is négy-négy góllal terhelték meg játékosaink ellenfeleink hálóját. Ezt követően azonban az előzetes esélylatolgatásoknak megfelelően nehezebb meccs elé néztünk, amikor a Békéscsaba 1912 Előre látogatott hozzánk. A lila–fehérek elleni csata jó iramú, küzdelmes, sok helyzettel tarkított mérkőzést eredményezett, amin belül talán a mi játékosaink alakítottak ki több gólszerzési lehetőséget, azonban ezek rendre kimaradtak. Ezzel szemben a vendégek mindvégig a kontratámadásokra alapozva futballoztak, és annak ellenére, hogy kevesebb helyzetet alakítottak ki a mérkőzés során, ez végül egy hosszabbításban esett gólnak köszönhetően az ő örömüket eredményezte. Mint ahogyan Csertői Aurél vezetőedzőnk a hétközi, Budafok elleni találkozó előtt fogalmazott, e mérkőzés is megmutatta, hogy ha sok helyzetet alakítunk ki a meccsen, de nem találunk a kapuba, akkor a kevesebb helyzettel bíró ellenféltől is kikaphatunk. Szoros a tabella, mindenki megverhet mindenkit, ezért folyamatosan koncentráltan kell készülni az edzéseken és játszani a meccseken egyaránt. Szeretnénk kissé feledtetni hétvégi kisiklásunkat, a győzelem megszerzéséért utazunk a fővárosba.

Soron következő ellenfelünk, a Budafok a bajnoki rajton sima vereséget szenvedett az Ajka otthonában (3-0), ezt követően a Pécsi MFC-t fogadva játszott döntetlent (2-2), majd hétvégén a Kazincbarcikától kapott ki (2-1). Ezzel az eredménysorral, az így megszerzett egy ponttal, a 3 rúgott és 7 kapott góllal a tabella 18 helyén áll, míg mi a kettő győzelemért kiérdemelt hat ponttal és 8-2-es gólkülönbséggel az 5. helyről várjuk a folytatást. Az utóbbi öt egymás elleni meccset figyelembe véve fővárosi ellenfelünk felé billen a képzeletbeli mérleg nyelve, hiszen a 2017, 2018 és 2019-es évben vívott meccseken három győzelmet ért el, míg mi egy döntetlen mellett egyszer ünnepelhettünk másodosztályú bajnoki sikert.

A hétközi forduló apró érdekessége, hogy ellenfelünk kispadján immár másod ízben az a marosvásárhelyi születésű Csizmadia Csaba ül vezetőedzőként, aki a 2012-2013-as bajnoki szezonban 42 alkalommal viselte a Gyirmót mezét, s ezeken a találkozókon ötször segítette góllal csapatunkat.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata negyedik, hétközi fordulójának mérkőzése, a Budafoki MTE – Gyirmót FC Győr találkozó 2022 augusztus 17.-én, szerdán 19.00.-kor kezdődik a fővárosi, Budafoki MTE Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.