A szakmai igazgató azért természetesen feltérképezte a szombati ellenfelet. A szintén a bajnoki cím megszerzését kitûzõ Tatabányát erõszakos, jó csapatnak tartja Kiss László, ugyanakkor gyõzelmet vár a piros-feketéktõl.

– Stabil védekezést és a labdaszerzésekbõl indított gyors támadásokat szeretnék látni, eredményes játékkal – mondta el a csapat pénteki sajtótájékoztatóján. – Örülnék annak, ha minél többen látnák a helyszínen a mérkõzést, mivel a közönség bíztatása további motivációt jelenthet a csapatnak. Annak pedig még jobban örülnék, ha gyõzelemmel tudnánk megajándékozni a szurkolóinkat.

A csapaton biztosan nem fog múlni a siker, ahogy a sajtótájékoztatón fogadkoztak: mindent megtesznek majd a gyõzelemért. A csapat összeállítását egyetlen tényezõ zavarja: Schultz Levente térdszalagjai még nem jöttek teljesen rendbe a legutóbbi edzõmérkõzésen elszenvedett húzódást követõen, így a vezetõedzõ csak a meccs elõtti, szombat délelõtti átmozgató edzést követõen tudja eldönteni, hogy Schultz, vagy Wittrédi kezd.

A tervezett összeállításból látszik, hogy a saját nevelésû kapusok csapaton belüli harcát Sólyom Csaba nyerte.

– Csaba régóta várt arra, hogy vele kezdõdjön a csapat névsora, és tudja, mekkora felelõsséggel jár mindez – mondta el ifj. Bogyay Zoltán, kapusedzõ. – A kapusok kiváló munkát végeztek az alapozás során, bár Dibusz Dénes felkészülését egy apróbb sérülés nehezítette, de ezt kiheverte a fiatal hálóõr, így újra két megbízható kapus áll a csapat rendelkezésére.

A kapusedzõ azt reméli, sikerül a kapusok szempontjából örömteli gólszünetet elõidézni, ahogy mondta, a klub múltjában nem példanélküli, öt kapott góllal zárt félévi sorozattal lenne igazán elégedett.

Ennek eléréséhez kiváló védekezésre van szükség. A csapat sokat gyakorolta ezt, ugyanakkor még nem teljes a hátsó alakzat. A Zalaegerszegrõl érkezõ Nenad Todorovics rövidesen csatlakozik a csapathoz, bár Kiss László vezetõedzõ szerint kicsi annak az esélye, hogy már szombaton játszik. Biztos, hogy a jövõ héten mutatkozhat be a csapatnál egy montenegrói csatár is. Sztojanovicsot Kiss László igazi befejezõ csatárnak írta le, aki nagy hasznára lehetne a csapatnak.

A PMFC várható kezdõcsapata: Sólyom – Nagy J., Törtei, Stark, Simonfalvi/Horváth A. – Lovrencsics, Lantos, Zamostny – Regedei, Wittrédi/Schultz, Gyánó.

(pmfc.hu)