Gyirmót FC Győr – Banik Ostrava II.

                  6 – 0  ( 3-0 )

Gyirmót, ALCUFER Stadion (Felkészülési mérkőzés)

Játékvezető: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Dr. Bede Tamás)

 

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Major), Csörgő (Polgár), Hajdú, Helembai (Nahirníj) – Vass Á. (Hudák) – Medgyes, Kovács M., Nagy P.(Kovács D.), Soltész D. (Herjeczki)) – Pethő B. (Simon A.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Banik Ostrava: Matej – Fulnek, Riha, Bystrican, Sotornik – Jaron, Stoklásek, Brozd, Stanley – Holan, Konecny

Vezetőedző: Chalupa Milan

Gólszerző: Soltész D. (1-0) az 5., Pethő B. (2-0) a 6., Pethő B. (3-0) a 34., Medgyes Z. (4-0) az 53., Simon A. (5-0) a 77., Herjeczki (6-0) a 89. percben.

       Célegyenesbe ért a 2022-2023-as Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozatára történő felkészülés, amin belül együttesünk a nagy múltra visszatekintő cseh Banik Ostrava második csapatát fogadta a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján, az ALCUFER Stadionban. Remekül kezdte gárdánk a hatodik mérkőzését, ugyanis Soltész Dominik és Pethő Bence révén már hat perc elteltével kettőgólos előnyre tett szert. Előbbi Nagy Petrikkal történő összjátéka után, míg utóbbi a vendégek óriási hibáját kihasználva volt eredményes. Húsz percig kellett várni az első vendéghelyzetre, de Sotornik szabadrúgása után a labda cm-ekkel elkerülte a bal kapufát. Bő fél órai játék elteltével Szegi Vince pontos jobb oldali keresztlabdája után a hosszúsaroknál érkezett Pethő Bence és a jobb alsó sarokba fejelve háromra növelte előnyünket.

A második játékrész elején Simon András lövését még tudta hárítani a vendégek kapusa, de egy perc múlva Medgyes Zoltán jobbal higgadtan helyezett a kapu bal oldalába. Az utolsó negyedóra ismét hazai góllal indult, amikor Nahirníj Artem bal oldali asszisztja után Simon András pörgetett pimaszul a vendégek kapujába. Az utolsó pillanatokra is jutott öröm számunkra, amikor Herjeczki Kristóf egy szép jobb oldali egyéni villanás végén kilőtte a hosszúsarkot.

Vágig irányítani tudta csapatunk a játékot, masszív védekezésünknek köszönhetően a vendégek ritkán jutottal el kapunk előteréig, míg támadójátékunk szerencsére több helyzetben és az ezekből született gólokban is megmutatkozott, így a cseh csapat fölé nőve együttesünk teljesen megérdemelten szerezte meg a győzelmet.

Csertői Aurél: Arra számítottunk, hogy ellenfelünk erősebb kerettel érkezik hozzánk, így e tekintetben csalódtunk, annak azonban örülhetünk, hogy végig jól játszva és szép gólokat szerezve megérdemelten nyertünk.