Csapatunk január 3-án kezdődő felkészülését a koronavírus-fertőzés alaposan beárnyékolta, így a korábbi edzéseket is meglehetősen csonka létszámmal tudta levezényelni a Csertői Aurél vezette szakmai stáb. Ezt követően hétvégén a 2021-22-es bajnoki év tavaszi rajtján a 18. fordulóra kisorsolt fővárosi mérkőzésünkre alaposan át kellett alakítania vezetőedzőnknek a kezdőcsapatot. A sors furcsa fintora, hogy így kaphatott lehetőséget a pályára lépésre Csörgő Viktor is, aki éppen aktuális ellenfelünknél, a Budapest Honvédnál nevelkedett. Fiatal játékosunk nyáron csatlakozott hozzánk, amikor kettő plusz egy éves szerződést írt alá klubunkkal.

Az egri Pluto SE-ben ismerkedtem meg a labdarúgás alapjaival, ezután az Egri FC-be, majd  Felcsútra, onnan pedig a Magyar Futball Akadémiára kerültem – kezdte bevezetőjében visszaemlékezését Csörgő Viktor. Az U15-ös korosztálytól kezdve az idő múlásával végigjártam azt a bizonyos ranglétrát, így elmondhatom, hogy szép hat évet töltöttem piros-fekete színekben.

Fiatal labdarúgó palántaként a legtöbben a gólszerzés örömét tekintik igazán fő céljuknak, így volt ez az ő esetében is, azonban több labdarúgónál előfordul, hogy az idő múlásával egyre hátrább szorul a taktikai felállást látva, de védőnk még fiatal, hogy az ő esetében igaz legyen ez a teória.

Kezdő focistaként Egerben én is szerettem csatárt játszani, hiszen gyerekfejjel még a gól éltet mindenkit, azonban ahogyan teltek az évek, talán alkatomnál fogva is a védelemben találtam maga. Ez felcsúti edzőm, Óvári Zsolt akkori ötlete volt, de egyáltalán nem bánom, hogy így alakult. Mostani szemmel én is belátom, hogy vannak nálam technikásabb, mozgékonyabb labdarúgók, akikhez jobban illik a támadó feladat, de azért vagyunk egy csapat, hogy a hátul játszók is ugyan olyan értékesek legyenek, mint bármely más poszton szereplő társaik. Őszintén mondom, hogy nagyon jól érzem magam ebben a szerepkörben is.

Az eddigi 17 mérkőzésen nem kapott szerepet Csörgő Viktor első csapatunkban, de akaratereje, lelkesedése és második csapatunknál nyújtott kiegyensúlyozottsága, megbízható játéka, az ott betöltött meghatározó szerepe is jogot biztosított számára, hogy elérkezhessen ez a pillanat, az NBI-es bemutatkozás pályafutásában.

– Amikor ide kerültem Gyirmótra, az ilyen irányú gondolatokat is tisztáztuk Tamási Zsolt szakmai igazgatóval és Csertői Aurél vezetőedzővel egyaránt. Mindezek ismeretében eddig az NBIII-as csapatunkban szerepeltem, hiszen az volt a kezdeti cél, hogy minél jobb formába kerüljek, teljesítményemmel olyan benyomást keltsek szakmai vezetőinkben, hogy lehetőség szerint rövid időn belül bemutatkozhassak az első csapatban tétmérkőzésen.

Napjainkban a legtöbbet emlegetett kifejezések közé tartozik a koronavírus fertőzés, ami jelentősen érzékelteti hatását az élet szinte minden területén, amiből a sport, a labdarúgás sem lehet kivétel.

Szerencsére még nem estem át a fertőzésen, de ez remélem engem a későbbiekben is elkerül. A környezetünkben is tapasztalhatjuk, hogy mennyi szenvedést okoz ez az embereknek, úgy a betegeknek, de annak is, aki csak a hétköznapi hatásait kénytelen érezni. Én eddig megúsztam, így végig tudtam csinálni a felkészülést, ezért most a döntés értelmében kaphattam szerepet.

Az ideálisnak nem mondható előjelek után alaposan át kellett alakítani a Budapest Honvéd elleni keretet, így játékosunk is csak előző nap szembesülhetett a döntéssel.

– A mérkőzést megelőző héten többen is visszajöhettek, bekapcsolódhattak a munkába, így csak most kezdhettünk el nagyobb létszámmal edzeni. A fordulók előtti pénteki tréningen az egymás közti játékban a tervezett kezdőcsapat alkotja az egyik társaságot, és mivel én abban kaptam helyet, így akkor szembesültem vele, hogy várhatóan a pályán lehetek a kezdő sípszó elhangzásakor.

A meccset megelőző drukk hatása mellett társai biztató szavai is egészséges önbizalmat és megnyugvást adtak fiatal védőnknek.

– Az öltözőben is sok jó tanáccsal láttak el társaim. Többen is mondták, hogy próbáljak higgadtan, bátran, de egyszerűen, kevés érintéssel játszani. Igyekeztem ezeket betartani, azt gondolom, hogy jó teljesítménnyel járultam hozzá értékes győzelmünkhöz. Talán egy kicsit a fáradtság miatt, az eredmény megőrzése érdekében is cserélt le a mester az utolsó negyed órára, így Ene Cornel személyében friss, rutinos védő érkezhetett a csapatba.

Csapatunk fővárosi találkozói szerencsére többször is győzelemmel végződtek, így sikerült elhozni a bajnoki pontokat az Újpest, az MTK, majd most a Bp. Honvéd otthonából egyaránt, azonban most szombaton, hazai pályán kellene elérnünk szép eredményt a lila-fehérek ellen, hogy céljaink ismeretében egy kicsit nyugodtabban folytathassuk a futball-tavaszt.

– Lehet, hogy sablonosnak tűnik, de kedden edzés után kielemezzük a mostani találkozónk pozitív, vagy esetleg negatív tanulságait, utána azonban tényleg el kell felejteni, – vagy legalábbis a gondolatainkban elraktározni ezt a sikert – , majd minden idegszálunkkal csakis a soron következő mérkőzéssel szabad foglalkozni. Véleményem szerint is akkor érne igazán sokat ez az idegenbeli győzelem, ha hazai pályán az Újpest ellen is itthon tudnánk tartani a három pontot.

Ezzel a győzelemmel – reményeink szerint nemcsak átmenetileg – elkerültünk a sereghajtó pozíciójából, de az első osztályú tagság meghosszabbítása érdekében még több hasonló sikerre lenne szükségünk.

– Mint az előző gondolatban is mondtam, nem tekintünk annyira előre, de személy szerin én minden erőmmel azon leszek, hogy a Gyirmóttal jövőre is az első osztályban szerepelhessek. Szerintem van olyan erős a keretünk, hogy elérhessük a bennmaradást.

  Játékosunkkal kapcsolatban zárásként Tamási Zsolt szakmai igazgatótól is kértünk rövid jellemzést:

– Csörgő Viktort tavaly nyáron igazoltuk le a Magyar Futball Akadémia NBIII-as csapatától. Többször is megnéztem őt korábban, olyan hosszabb távú terv keretében szerettem volna, hogy idekerüljön, amikor már a jövő csapatának az alapjait is lerakjuk. 2001-es születésű belső védőként úgy érkezett hozzánk, hogy a felnőtt kerettel edz, de a második csapatunkban fog játszani, hogy tovább tudjon fejlődni. Hétről-hétre egyre magabiztosabb teljesítményt nyújtott, vezéregyéniséggé vált. Jó fizikai felépítésű belső védőről van szó, aki a támadások előkészítésében, építésében is magabiztosan veszi ki a szerepét, mindenképpen a jövő emberének számít. Öröm számunkra a sikeres élvonalbeli bemutatkozása, komoly szerepe van abban, hogy kapott gól nélkül tudtuk lehozni ezt a fontos találkozót. Emberileg is nagyon szimpatikus, elhivatott, céltudatos fiatal labdarúgó.