FC AJKA – GYIRMÓT FC GYŐR

Felkészülési mérkőzés

   1 – 0  (1-0)

Ajkai Városi Sportcentrum

Játékvezetők: Gaál Ákos (Huszár Balázs, Borhy Marcell)

Ajka: Horváth D. (Szabados) – Szűcs K. (Tóth G.), Jagodics B. (Tar Zs.), Görgényi, Csemer (Présinger) – Tajthy T. (Vogxicska), Csizmadia Z. (Berzsenyi) – Zsolnai (Babos B.), Sejben V. (Doncsecz), Gyuris – Szarka Á. (Gaál B.)

Vezetőedző: Jeney Gyula

Gyirmót: Rusák (Kecskés) – Lányi B.(Szegi), Hudák (Major), Csörgő (Polgár), Helembai (Jova B.)- Kovács M. (Bagó), Hajdú (Szőke) – Soltész (Takács R.), Adamcsek (Ominger B.), Medgyes (Kicsun) – Pethő (Madarász)

Vezetőedző: Csizmadia Csaba

Gólszerző: Csemer (1-0) a 2. percben

Felkészülésünk első találkozóján Pozsonyban Soltész Dominik és Jevheníj Kicsun találataival tudtunk nyerni 2-1-re, majd hazai pályán egy góllal alulmaradtunk az élvonalbeli ZTE együttesével szemben, ami után az abdai jubileumi ünnepség keretein belül kilenc góllal terhelték játékosaink a hazaiak hálóját. Ezt követően szerdán a fővárosban vendégszerepelt kék-sárga együttesünk, ahol a patinás Vasas SC. otthonában játszottunk egy-egy gólt eredményező döntetlent.

Ötödik találkozónkra Ajkára voltunk hivatalosak, ahol a két csapat szakvezetőijének megegyezése értelmében maratoni, kétszer hatvan perces félidőkből álló mérkőzés várt a fiúkra.

Már a délelőtti órákban is uralkodó rekkenő hőségben kezdődött a találkozó, amelyen villámrajtot vettek a hazaiak, ugyanis szinte az első támadásuk végén gólnak örülhettek, amikor az ex-gyirmóti Szarka tért ölelő keresztlabdája után Csemer vette be a vendégkaput. Az első óra hátralévő részében Medgyes, majd Soltész D. próbálkozott lövéssel, de az egyenlítést érő gól elmaradt.

Szünetben mindkét szakvezető alaposan átszervezte csapatát, ami után feljebb jött játékban csapatunk, ami kisebb helyzetekkel is párosult. Előbb Madarász, majd Kicsun kétszer is közel járt, hogy betaláljon a hazai kapuba, de ezek a lehetőségek is kimaradtak.

A találkozó nagy részében kiegyenlített játékot nyújtottak a csapatok, de a korai gól a hazaiak győzelmét eredményezte.

Csizmadia Csaba: Örülök, hogy ellenfelünkkel közös volt az akaratunk a tekintetben, hogy kétszer hatvan perces meccset játszunk, ami mindenképpen fontos és hasznos volt. A játék még nem olyan, mint amilyennek szeretném, de ezzel ebben az időszakban nincs probléma. Az eredmény is másodlagos, de sportemberként mindig győzni szeretnénk. Fizikálisan rendben vagyunk, jövő héttől azonban elkezdődik a frissítés és az élesítés. Vannak dolgok, amik visszaköszönnek a mérkőzéseinken, de amint frissülnek játékosaink, biztos vagyok benne, hogy a produktum is más lesz.