A Nemzetek Ligája küzdelemsorozatában szeptember végén fontos mérkőzések várnak a Magyar labdarúgó válogatottra, ugyanis Marco Rossi együttese először 23-án pénteken 20.45-ös kezdéssel Lipcsében szerepel, ahol a házigazda Németország ellen lép pályára, majd az olasz szakember három nap múlva, 26-án hétfőn, szintén 20.45-kor hazai környezetben, a Puskás Arénában – saját hazája csapata – Olaszország ellen vezetheti a nemzeti tizenegyet. Mint ismert, a magyar válogatott eddig várakozáson felül teljesített, hiszen június 4-én a Puskás Arénában 1-0-ra győzte le Angliát, majd három nap múlva Cesenában 2-1-es vereséget szenvedett a házigazda Olasz együttestől, ezek után június 11-én itthon 1-1-re végzett Németország ellen, utána újabb három nap elteltével Wolverhamptonban 4-0-ra kiütötte Anglia csapatát. Ezzel az eredménysorral négy mérkőzést követően 7 ponttal a csoport éléről várhatja a folytatást.

A soron következő párharcok érdekessége, hogy a múltban ez ellen a két ország ellen játszott Magyarország világbajnoki döntőt, de sajnos mindkettőt elvesztettük. 1938 június 19-én Párizsban a címvédő Olaszország 4-2-re, 1954 július 4-én a német futballtörténelemben „berni csodaként” emlegetett találkozón az akkori NSZK pedig 3-2-re múlta felül a magyar nemzeti tizenegyet.

A honi bajnokságok első és második vonalában e találkozókra történő felkészülés jegyében szünetel a küzdelemsorozat, de a futball szimpatizánsok ekkor sem maradnak mérkőzések nélkül, ugyanis most szombaton a MOL Magyar Kupában lépnek pályára az együttesek, amikor 23 találkozót rendeznek, köztük az Iváncsa KSE –Gyirmót FC Győr meccset.

Az 1920-ban alapított Fejér-megyei házigazda együttes Balatonlellén kezdte a sorozatot augusztus 6.-án, ahol egygólos mérkőzésen sikerült nyernie (0-1), majd a Kadarkút otthonában gól gazdag sikert ért el (0-7), így most ebben a körben csapatunkat fogadhatja a 32 közé jutásért. A piros-fehérek az NB III Közép-csoportjában szerepelnek, ahol az eddigi nyolc fordulóból hetet megnyertek, egyszer döntetlent játszottak, így 22 ponttal vezetik a bajnoki pontvadászatot.

A MOL Magyar Kupa küzdelemsorozatának Iváncsa KSE – Gyirmót FC Győr találkozója 2022 szeptember 17-én, szombaton 15.00-kor kezdődik a hazai csapat Hunyadi utcai sporttelepén. Azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.