Gyirmót FC Győr – Budafoki MTE 2-1 (2–0)

2023.02.12. 14:00 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion: 628 néző | NB II. Merkantil Bank Liga | 23.forduló

Játékvezetők: Ducsai József – Varga Gábor, Márkus Péter – Nagy Róbert

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi, Cörgő, Hajdú, Nahirníj – Kovács Dominik – Soltész (Kicsun 74), Kovács M., Madarász (Nagy P.75), Medgyes – Simon A.(Erdei 74)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Budafok: Gundel-Takács – Horgosi (Margitics sz.), Jagodics M., Fótyik, Horváth O. – Soltész I. – Csonka (Oláh sz.), Adorján (Kovács Dávid sz), Németh M. – Beke P.(Tischler 63), Sós (Bakti 63)

Vezetőedző: Mátyus János

Gólszerző: Madarász (1-0) a 18., Medgyes (2-0) a 33. Fótyik (2-1) a 66. percben

8. perc: A bal oldalon kapura törő Adorján Krisztiánt buktatta Kovács Dominik, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, amiből Beke Péter jobbal a jobb alsó sarokra célzott, de Hársfalvi András bravúrral hárított.

18. perc: Madarász Márk lépett ki középen, majd 15 méterről ballal próbálkozott, ekkor a kimozduló Gundel-Takács hárított, az ismétlésnél ugyanő jobbal 13 méterről a kapu jobb oldalába lőtt (1-0).

33. perc: Soltész ívelt jobb oldalról a hosszúsaroknál érkező Medgyes felé, aki védőjét megelzve hat méterről a bal alsó sarokba lőtt (2-0).

66. perc: Bakti jobb oldali beadása után Fótyik 5 méterről a kapu jobb oldalába csúsztatott (2-1).

       A találkozó első gólszerzési lehetősége Simon András előtt adódott, de lövése után a labda a jobb felső sarok fölé szállt, míg a másik oldalon Beke Péter veszélyeztetett fejesével. Tíz perc elteltével megszerezhette volna a vezetést a vendéggárda, de Beke büntetőjénél Hársfalvi bizonyította kivételes képességét. Ami az egyik oldalon kimaradt, szerencsére a másikon nem, amikor bő negyedóra után Madarász Márk révén előnyhöz jutott a Gyirmót. Félórai játék után ismét a hazaiak örülhettek, ugyanis az agilis Medgyes növelte csapata előnyét.

Szünetben sérülés és taktikai átszervezés miatt három cserével frissítette csapatát Mátyus János, ami egy óra elteltével gólban is megmutatkozott, amikor a rutinos Fótyik Dominik fejessel hozta vissza a meccsbe csapatát. A szépítő találat lendületbe hozta a vendégeket, amire Csertői Aurél is sorozatos cserékkel reagált. Küzdelmessé, lüktetővé, kiegyenlítetté vált a játék, mindkét kapu előtt adódtak kisebb helyzetek, de a győzelmet eredményező előnyét meg tudták tartani a kék-sárgák, így az utóbbi három forduló döntetlenjei után három pont kerülhetett a statisztikába.

Csertői Aurél: Jól kezdtük a meccset, helyzeteink is voltak, a vendégek kimaradt büntetőjéből lélektani előnyt tudtunk kovácsolni, majd megérdemelten szereztünk kettőgólos előnyt. Szünet után feljött a Budafok, ekkor védekezésben nem nyújtottunk elfogadható teljesítményt. Győzni sokkal jobb, mint veszíteni, remélem ez a jövő heti hangulaton is meglátszik majd.

Mátyus János: Tudtuk, hogy a bajnokság egyik élcsapatához látogatunk, ez be is igazolódott. A jogos büntetőnket nem tudtuk kihasználni, ami utána meg is határozta a játék képét. Az első játékrészben a Gyirmót teljesen fölénk kerekedett, több helyzete volt és lőtt kettő gólt. Szünet utáni frissítéseink után szépítettünk, majd meg voltak a lehetőségeink a pontszerzésre is, de számtalan ziccerünk közül többet már nem sikerült kihasználni, ezért csak gratulálni tudok a hazaiak győzelméhez.