A rutinos, 34 éves védõ, Lipták Zoltán három és fél év után szerzõdött újra Gyõrbe. A korábbi ETO-játékos 2015 óta játszott Miskolcon, ám decemberben közös megegyezéssel távozott a diósgyõri együttestõl. Nemrég a gyirmótiak ajánlatát fogadta el.

“Decemberben kerestek meg a gyirmótiak, hogy szeretnének leigazolni. Gyõrben élek, így folyamatosan figyelemmel követtem a csapat teljesítményét. Volt pár ajánlatom, több elsõ és másodosztályú együttes is megkeresett, de a gyirmótiak voltak a legszimpatikusabbak.

Hosszú idõ után végre stabilitást és nyugalmat szerettem volna, mert elég hányattatottan alakult a karrierem. Szeretném újra élvezni a futballt és a Gyirmót egy családias klub, ahol a körülmények is megfelelõek és végre a játékra koncentrálhatok” – fogalmazott a kék-sárgák újdonsült védõje, akinek beilleszkedésében korábbi csapattársai is segítségére vannak.

Lipták Zoltán

“Szarka Ákossal még Diósgyõrben játszottam együtt, vele is tartottam a kapcsolatot. Szerencsére más kluboknál is sok ismerõsöm van, így nagyjából képben vagyok a csapatokkal” – mondta a védõ.

A játékos korábban a városi rivális zöld-fehérekkel nyert bajnoki címet, számára is érdekes lesz az ETO ellen pályára lépni.

“Képben volt a zöld-fehér csapat is, nagyon megszerettem a klubot, a szívemhez nõtt. Beszélgettünk róla, hogy mi lenne, ha újra náluk játszanék, de nem úgy alakultak a dolgok sem a klub, sem pedig az én részemrõl. Nagyon sajnálom az ETO-t, mert nem ezt érdemlik a szurkolók, de úgy látom, nem jó irányba haladnak Gyõrött a dolgok. Sok idõ van még addig a mérkõzésig, de biztosan furcsa lesz pályára lépni korábbi csapatom ellen” – nyilatkozta a válogatott korábbi játékosa.

A rutinos labdarúgó, ahogy azt elmondta, nem levezetni érkezett a kék-sárgákhoz, szeretne új csapatával eredményesen szerepelni.

“Ezért is igazoltak le, és én is ezért jöttem. Igyekszem megtalálni a hangot a fiatalokkal is és tanítani õket. Remélem, vevõk lesznek rá – folytatta. – Csak pozitív benyomás ért ez alatt a pár nap alatt, amióta itt vagyok. Nagyon tetszik, hogy vannak célok. Amellett, hogy élvezni akarom a játékot, szeretném, ha minél jobb teljesítményre lennék képes és megnyernénk a bajnokságot” – tette hozzá Lipták Zoltán.

Németh Richárd – kisalfold.hu