Egy sportoló életében rémálomszerű az érzés, amikor egy sérülés miatt hosszú időt kell kihagynia, majd amikor végigcsinálja a rehabilitációt és egészségesen visszatér a pályára, akkor rövid időn belül vagy kiújul a korábbi sérülése, vagy rosszabb esetben egy teljesen más probléma miatt kell ismét a sérültek listáját gyarapítania. Így volt ez fiatal korábbi utánpótlás válogatott labdarúgónkkal Lustyik Leventével is, akinek egy korábbi esetből kifolyólag még benne vannak a csavarok a jobb térdében, a közelmúltban pedig csapatunk siófoki vendégszereplésének utolsó perceiben töröttt el a sípcsontja.

– Orosházán, Hódmezővásárhelyen, az MTK Budapestnél és Békéscsabán szerepeltem korábban, majd idén nyáron augusztus 4-én kerültem Gyirmótra. Tamási Zsolt szakmai igazgató keresett meg, akit a Sándor Károly Akadémiáról ismerhettem korábbról és igazán szimpatikus volt, amit felvázolt számomra, így könnyű döntés volt, amikor ide igazoltam. Az MTK játékosa vagyok, ahonnan egy évre érkeztem kölcsönbe, de a megállapodásunk tartalmaz kettő éves opciót.

Játékosunk előző egyesülete, a Békéscsaba mérkőzésén szenvedett térdsérülést, de mint elmondta, ez már nem gátolta a játékban.

– Még 2019 februárjában Monoron szerepeltünk a Békéscsabával, amikor megsérültem, és az orvosi vizsgálatok megállapították, hogy a jobb térd alatti un. patella ficamodott ki, ami félrehúzta a térdkalácsomat, ezért az idő előtt elkopott volna. Dr. Majzik Ernő végezte a műtétet, aki kettő csavarral rögzítette az említett szalagokat, s ezek még mindig benne vannak a lábamban, de ez egyáltalán nem zavart a játékban, ezen kívül a porc beleakadt az idegbe, ezért azt is rendbe tették. Közel tíz hónapot kellett kihagynom, mire játékra jelentkezhettem.

Lustyik Levente nem mondhatja magát szerencsésnek, hiszen amikor már egészségesnek érezhette magát és kész volt visszatérni a pályára, akkor jött a koronavírus okozta járvány első hulláma, így továbbra is várnia kellett a bemutatkozásra.

– Nagyon készültem, hogy az átkos időszaknak vége legyen és újra legyenek bajnoki mérkőzések, szerettem volna bizonyítani, hogy érdemes vagyok a gyirmóti szakvezetés bizalmára. A Haladás elleni hazai győzelmünk alkalmával már pályára is léphettem az utolsó percekben Herjeczki Kristóf cseréjeként. A Budaőrs és a DVSC ellen nem kaptam lehetőséget, majd Siófokra utaztunk, ahol aztán ismét megtörtént a baj.

Középpályásunk nem haragszik ellenfelére, aki a sérülést okozta neki, mint mondja ez benne van a játékban, az viszont már az ő szerencsétlensége, hogy így ismét hosszú időt kell kihagynia.

– Több okból is szomorú volt az ominózus siófoki nap, hiszen nem elég, hogy kikaptunk, még ismét meg is sérültem. Vass Ádám helyére állhattam be a 77. percben, és mivel már a félidőben kialakult a későbbi végeredmény, akkor nem lehetett más célunk, mint az egyenlítés kiharcolása. Ennek érdekében mesterünk Csertői Aurél szerkezetet váltott és Hudák Dávidot a támadósorba vezényelte, mondván alkatánál is fogva a felívelt labdákat könnyebben meg tudja játszani, míg én visszakerültem a védelembe. Egy siófoki kirúgást követően visszafejeltem a labdát és mivel láttam, hogy az az oldalvonal felé ment, utána futottam és próbáltam benntartani a játéktéren, hogy ne szakadjon meg a játék. Amikor azonban elrúgtam a labdát, rossz ütemben érkezett Kiss Balázs és ő viszont már a lábamat találta el és mint késóbb kiderült, a sipcsontvédőn keresztül eltörött a sípcsontom. Amikor levittek a kispadra, azonnal tudtam, hogy nagy a baj, hiszen megpróbáltam megemelni a lábamat, de a bokám nem mozdult.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy játékosunk jobb lábának sérült része nem mozdult el, így nem volt szükség újabb műtétre. Levi így ismét csak a partvonalon kívülről szoríthat társainak, de mint mondja minden utasítást maradéktalanul betart, amit az orvosok mondanak neki, így néhány hét múlva reményei szerint elkezdheti az edzéseket.

– Háron orvos is megnézte a sérülésemmel kapcsolatos felvételeket és egyéb kórházi jelentéseket és arra az elhatározásra jutottak, hogy nincs szükség műtétre, rögzítő lemezek beépítésére, hiszen harántirányú törést szenvedtem, de nem mozdultak el a törött részek, így egy műtétet megúsztam. Ha roncsolódott volna a csont, akkor először ki kellett volna venni a csavarokat a térdemből, csak utána jöhetett volna a sípcsontomban történő beavatkozás. A fekvő- és az átmeneti gipsz után 4-6 hétig lesz rajtam járógipsz. Jelenleg is járok kezelésekre, ami naponta egy elektromos és egy mágneses terápiából áll. Ezt követően jöhet majd a rehabilitáció, hiszen ilyenkor az izomzat is eléggé elernyed, amit vissza kell építeni. Betartok minden utasítást, amivel az orvosok és a masszőrök ellátnak, hiszen gyógyulásom érdekében mást nem is szabad tennem. Remélem nem lesz több probléma és minél előbb visszatérhetek a pályára.

Középpályásunk minden hazai meccsen személyesen szorít csapattársainak az Alcufer Stadion lelátójáról, így természetesen naprakész az eredményeket és a helyezést illetően egyaránt.

– A Vasas elleni találkozó előtt azt mondtam, hogy fővárosi ellenfelünk egyénileg jobb nevekből áll, de mi csapatként legyőzhetjük őket, örülők, hogy ez így is alakult és továbbra is az élmezőnyben tanyázunk, remélem sokáig így lesz még, hiszen ez a Gyirmót igazán szép sikereket érdemel.