MERKANTIL BANK LIGA 17. forduló

Gyirmót FC Győr – Kolorcity Kazincbarcika 3 – 0   (2–0)

Gyirmót, ALCUFER Stadion: 525 néző.

Játékvezető: Bogár Gergő (Huszár Balázs, Ország Péter)

Gyirmót: Hársfalvi – Major, Csörgő, Polgár, Hajdú – Vass Á.(Kovács D. 67)  – Erdei (Bagó 87), Kovács M., Nagy P.(Berki 67), Medgyes (Soltész 67) – Simon A.(Herjecki 80)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Kazincbarcika: Megyeri Gábor I. (Megyeri Gábor II) – Szemere, Úr, Lippai, Székely K. – Hleba, Csatári – Ádám, Székely D.(Puska P. 67), Pálinkás (Benkő P. 67) – Laczkó (Takács T. 67)

Vezetőedző: Varga Attila

Gólszerző: Simon A. (1-0) a 31., Kovács M. (2-0) a 45., Székely D. (öngól, 3-0) a 63. percben

31. perc: Medgyes szép cselekkel játszotta tisztára magát a bal oldalon, majd pontosan játszott vissza a középen érkező Simpn A. elé, aki 6 méterről jobbal a kapu bal oldalába helyezett (1-0).

45+2. perc: Egy kipattanó labda Kovács Milán elé került, aki középről 18 méterről jobbal laposan lőtt, a labda a menteni szándékozó védőkön megpattanva a kapu közepébe perdült (2-0)..

49. perc: Major szabálytalankodott Pálinkással szemben a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőből Laczkó a bal alsó sarokra célzott, de hársfalvi bravúrral hárított.

63. perc: Nagy Patrik ívelt jobb oldali szabadrúgásból a kapu elé, Megyeri Gábor II alászaladt a labdának, ami így Székely Dávid fejére hullott, onnan viszont saját kapujába pattant (3-0).

Feledtetni, de legalábbis elhomályosítani a hazai mérkőzéseink sikertelenségeit, akár ez is lehetett a jelszava a találkozónak. Borsodi ellenfelünk jól kezdte a mostani pontvadászatot, hiszen az első öt mérkőzésből négyet megnyert, ezzel szemben az utóbbi nyolc bajnokiján négy vereség mellett csupán a négy döntetlenért járó pontoknak örülhetett. Bízunk benne, hogy e nyeretlen szériájuk nem nálunk, vasárnap fog megszakadni.

A vártnak megfelelően támadólag lépett fel együttesünk, szinte kapuja elé szegezte a Kazincbarcika együttesét, amit nyomatékosítani is tudott, hiszen Simon András kettőször fejjel, majd lábbal is veszélyeztette a vendégkaput, míg a másik oldalon Ádám Ferenc jobb oldali lövése okozott feszültséget, de a gól elmaradt. A játékrész derekán Medgyes Zoltán bal oldali szólója és lövése érdemel említést, de nagy helyzete után a labda a kapu fölé szállt. Félórai játék elteltével egy mintaszerű bal oldali akció végén Simon András révén megszerezte együttesünk a látottak alapján megérdemelt vezetést, amit a játékrész utolsó pillanataiban Kovács Milán növelni is tudott.

Szünet után visszajöhetett volna a vendég együttes a meccsbe, de Laczkó büntetője után Hársfalvi András bizonyította kivételes képességeit.  Ami nem sikerült az egyik oldalon, az eredményre vezetett a másikon, amikor egy ártalmatlannak tűnő beívelést Megyeri Gábor II elvétett, a labda így Székely Dávid fejéről saját kapujába hullott. A játék képe, a helyzetek kialakítása, valamint azok értékesítése terén is végig ellenfele fölé nőtt csapatunk, így ezzel több mérkőzés óta tartó hazai nyeretlenségi szériája szakadt meg.

Csertői Aurél: Nagyon akartak a fiúk, hiszen javítani szerettünk volna hazai mérlegünkön. A helyzeteink alapján nagyobb arányú győzelmet is szerezhettünk volna, de ami a lényeg, hogy az első perctől kezdve uraltuk a játékot és megérdemelten nyertünk. A helyzetkihasználásunkon javíthatnánk, de ne legyünk elégedetlenek., csak gratulálni tudok csapatunknak.

Varga Attila: Nem tudom elmarasztalni játékosainkat, hiszen az akarattal most sem volt probléma, viszont a domináns dolgokban sokkal jobban döntöttek a hazaiak. Ma is meg voltak a helyzeteink, de sajnos nincs, aki feltegye az i-re a pontot. A hibák benne vannak a játékban, a mi helyzetünkben ezek még többe kerülnek. Óriási a szakadék, aki ezt nem látja az vak, hiszen Dávid és Góliát csatáját láthattuk a mai napon.