Az elmúlt 11. fordulóval véget ért a bajnoki küzdelemsorozat első köre, amikor a bajnoki címvédő Ferencvárost láttuk vendégül az ALCUFER Stadionban. A találkozón sajnos 2-0-s vereséget szenvedtünk, de szégyenkezni semmi okunk, hiszen az első félidőben jól működött a csapat védekezése, sőt egy-egy kontra lehetőség pontosabb befejezése még meglepetéssel felérő is lehetett volna. Ez a kényszerű taktika azonban felőrölte együttesünk játékosainak energiáját és ellenállását. A szünet után korán vezetést szereztek a zöld-fehérek, ami sajnos rányomta bélyegét a mérkőzés későbbi arculatára. A játékrész derekán Szegi Vince fejese után óriási egyenlítési lehetőség maradt kihasználatlanul, ami után talán „új meccs kezdődhetett volna”, de ezt követően már a minőségi különbség miatt sem tudtunk megújulni, mi több ellenfelünk fokozatosan ránk erőltette akaratát és a záró pillanatokban szerzett találattal bebiztosította megérdemelt győzelmét. Ez az eredmény nem a mi kritikánk, inkább a vendégek dicsérete, akik immár nemzetközi rutinnal felvértezve érvényesítették az előzetesen emlegetett papírformát.

Keseregni azonban sem okunk, sem időnk sincsen, hiszen pénteken este a 12. forduló nyitó meccseként az 1888-ban alapított MTK Budapest otthonába, az Új Hidegkuti Nándor Stadionba látogatunk, akikkel a bajnokság rajtjánál 1-1-es döntetlennel osztoztunk meg a bajnoki pontokon. A fővárosiak eddig a három győzelemmel (o: Honvéd 1-0, i: Újpest 1-2, o: Mezőkövesd 1-0), három döntetlennel (i: Gyirmót 1-1, i: Ferencváros 0-0, o: DVSC 1-1) és öt vereséggel (o: Kisvárda 1-2, i: MOL Fehérvár 2-1, i: Paks 3-2, i: ZTE 2-0, o: Puskás Akadémia 0-1) összegyűjtött 12 ponttal, a bajnoki tabella 9 helyén állnak. Mi a már ismert két győzelemmel, három döntetlennel és hat vereséggel 9 pontot gyűjtöttünk. Az egymás elleni statisztika ellenfelünk felé billenti a mérleg nyelvét, hiszen az utóbbi öt mérkőzésünkből háromszor kerekedek fölénk (2017 o: 2-1, 2018 o: 1-0, 2019 i: 1-2), míg mi közben egy 2018-as gól gazdag barátságos meccsen nyertünk 5-4-re, utoljára azonban a már említett 1-1-es bajnokin remiztünk. Létfontosságú lenne tehát a mostani győzelem, amivel pontszámban beérhetnénk kék-fehér riválisunkat és talán elkerülhetnénk a jelenlegi kieső 11. helyről.

Különös pikantériája a találkozónak, hogy vezetőedzőnk Csertői Aurél aktív pályafutása során korábban éppen a fővárosiak mezében ünnepelhetett bajnoki címet és kupa győzelmet az 1996-97-es kiírásban. Az MTK Budapest FC a bajnoki címek és kupa aranyak tekintetében a Ferencváros mögött a második legeredményesebb együttese az 1901 óta íródó magyar labdarúgó bajnokságnak, ugyanis 23-szoros bajnoknak, 12-szeres kupagyőztesnek és 2-szeres Szuperkupa-győztesnek mondhatja magát.

A tizenkettedik forduló pénteki nyitó játéknapjának esti mérkőzése, az MTK Budapest FC – Gyirmót FC Győr találkozó 20 órakor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik.