Immár három fordulón vagyunk túl az OTP Bank Liga 2021-2022-es kiírásában, amin belül a szakemberek véleménye szerint is a látottak alapján elfogadható teljesítményt nyújtott csapatunk. Annál is inkább megbecsülendő a találkozók alatt megszerzett kettő pont, hiszen újonc csapat létére együttesünk teljesen partiban volt az első játéknapon a sokszoros bajnok és kupagyőztes MTK Budapest ellen, mi több, kis szerencsével akár szebb eredményt is elérhettünk volna. A Kisvárda elleni idegenbeli találkozónkon sajnos elmaradt csapatunk a várt teljesítménytől, ami után a hazaiaknál hagytuk a bajnoki pontokat, s amivel immár tizennyolc tétmérkőzés óta tartó veretlenségi sorozatunkat voltunk kénytelenek átadni a múltnak. A harmadik fordulóban azonban a szintén nemzetközi rutinnal rendelkező és a hazai bajnokság meghatározó tagjának számító MOL Fehérvár elleni pontosztozkodás igenis értékesnek mondható. Ismét bebizonyosodott továbbá, hogy az előzetesen esélyesebbnek titulált ellenféllel szemben is lehet keresnivalónk, még akkor is, ha ök a mutatott játék alapján mezőnyben érvényesíteni tudják fölényüket. Ezért is szép szeretett sportágunk, hiszen az előbbi gondolatok ellenére is lehet értékes pontot szerezni, csak a mérkőzés lefújásáig hinni kell benne. Érdekesség továbbá, hogy korábban a Magyar Kupa és a Liga Kupa sorozatában – és barátságos mérkőzésen – már betaláltunk a piros-kékék hálójába, a bajnoki küzdelmek során azonban Varga Barnabás fejesgólja volt az első gyirmóti találat. Természetesen a döntetleneknek köszönhetően begyűjtött kettő ponttal még a bajnoki tabella alsó régiójába tartozunk, de a mérkőzéseken mutatott, helyenként bátor támadójáték bizakodásra adhat okot, ami után talán az első osztályú győzelem ízét is megérezhetjük rövidesen.

Minderre a következő, negyedik fordulóban a Mezőkövesd otthonában adódik lehetőség, ahova ismét egy hosszú utazást követően érkezünk szombaton, hogy egy könnyed átmozgatás után vasárnap délután pályára lépjünk a bajnoki pontok megszerzése reményében. Mint azt az eddigi ellenfeleinken keresztül is tapasztalhattuk, az élvonal mérkőzései más tempót és fokozott pontosságot igényelnek, de játékosaink többször bizonyították már, hogy igenis képesek megbirkózni a nehezebbnek tűnő feladatokkal is.

Vendéglátónk az első fordulóban a Paks otthonában, majd ezt követően hazai környezetben a ZTE ellen is szoros meccset játszva tudtak győzni 3-2 arányban, majd a tavalyi bajnok Ferencváros vendégeként is megszerezték a vezetést, utána azonban a hazaiak érvényesítve a papírformát négy találattal válaszolva végül otthon tarották a pontokat.

A két győzelemmel megszerzett hat pontnak köszönhetően a borsodiak így is az előkelő második helyről várhatják a kék-sárga csapatok találkozóját, míg csapatunk az eddigi találkozókon elért kettő döntetlennel és az ezekért járó kettő ponttal a tizedik helyen állva készül a remélt sikerre.

A negyedik forduló záró napjának kora délutáni, kellemes időtöltés kínáló nyitó mérkőzése, a Mezőkövesd Zsóry FC – Gyirmót FC Győr találkozó vasárnap 15 óra 45 perckor kezdődik, amit a Magyar Televízió M4 Sport csatornája élőben közvetíti, de azok sem maradnak le a mérkőzésről, aki esetleg nem tudják nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon keresztül is követhetik..