Már csak rövid idő van hátra szombat délutánig, amikor újra élet költözik a Gyirmóti Sportcentrum által ölelt ALCUFER Stadionba, annak is játékterére és lelátóira, ugyanis hétvégén az élvonallal párhuzamosan a másodosztályú Merkantil Bank Ligában is kezdetét veszi a 2022-2023-as bajnoki szezon.

Egyesületünk első csapata változatlan szakmai stábbal vág neki a tavaszi idény küzdelmeinek, hiszen az elmúlt év magasabb osztálybeli sikertelensége ellenére tulajdonosaink további bizalmukról biztosították a Tamási Zsolt szakmai igazgató és Csertői Aurél vezetőedző által irányított szakmai stábot, akiknek azonban most az osztályváltással párosuló eltérő célok elérése érdekében kell hétről-hétre felkészíteniük az együttes játékosait. Klubunk vezetőinek eltökéltségét és az általuk biztosított feltételeket ismerve ugyanis nem lehet más célja a gárdának, mint a lehető legrövidebb időn belül, akár a mostani sorozat végén visszakerülni az élvonalba. Az azonnali visszajutás bravúrja a közelmúltban a Debreceni VSC-nek, valamint a most velünk együtt búcsúzó MTK-nak is sikerült már, miért ne csatlakozhatnánk e tekintetben hozzájuk most mi is.

Csapatunk az első fordulóban az 1912-ben alapított Baranya-megyei Szentlőrinc SE együttesét látja vendégül szombaton az ALCUFER Stadionban. Korábban négyszer voltak bajnokok a harmadosztályban, tavaly viszont nagy harcot vívtak a bennmaradás elérése érdekében a másodosztályban, végül a húszas mezőnyben 10 győzelemmel, 12 döntetlennel és 16 vereséggel, valamint az ezek által gyűjtött 42 ponttal a 16. helyen végeztek.

Eddig háromszor játszottunk velük bajnoki mérkőzést, ami alapján feléjük billen a mérleg nyelve, ugyanis „2-1-re vezetnek”, hiszen 2019 szeptember 21.-én nekünk sikerült 1-0-ra nyerni ideegenben, majd 2020 augusztus 5.-én 2-0-val otthon tartották a bajnoki pontokat, míg néhány hónap múlva december 13.-án 2-1-es sikerrel tértek haza a Marcal-partról.

Van tehát törleszteni válónk leendő ellenfelünkkel szemben, így kettőzötten is fontos lenne, hogy sikeresen vegyük az akadályt és itthon tartsuk a bajnoki pontokat, hiszen ahogyan mondani szokták, a jó rajt alapot adhat a későbbi sikeres folytatáshoz.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata első fordulójának nyitó mérkőzése a Gyirmót FC Győr – Szentlőrinc SE találkozó szombaton 17.30.-kor kezdődik a gyirmóti ALCUFER Stadionban, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak fontos eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételén keresztül YouTube-on, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.