Képletesen szólva hétvégén a télies őszből az országot átutazva a futball-tavaszba kerülünk, ugyanis az elmúlt fordulóban a fővárosi MTK Budapest elleni mérkőzéssel véget ért a 2022-2023-as bajnoki szezon őszi idénye, most pedig már a tavaszi idényből előrehozott játéknap következik, amin belül a Baranya-megyei Szentlőrinc csapatához látogatunk.

Visszapillantva a kék-fehérek elleni rangadóra kijelenthetjük, hogy ismét az igazságtalan arcát mutatta a labdarúgás, ugyanis szokták mondani, hogy annak a csapatnak van szerencséje, amelyik sokat tesz érte. Nos, jelen esetben együttesünk játékosai az első játékrészben megszerzett hazai előnyt követően igenis sokat tettek azért, hogy ezt követően szebb eredmény alakulhasson ki, de sajnos ez sem vezetett eredményre. Annak ellenére, hogy még szünet előtt sikerült szépíteni és így csak egygólos hátránnyal fordultunk, szünet után hosszú időn keresztül domináltunk, helyzeteink is voltak az egyenlítésre, de fölényünk ellenére a hazaiaknak sikerült kontrollálniuk a játékot, majd a záró pillanatokban Fortuna ismét melléjük állt, így felemás érzésekkel kellett zárnunk a találkozót. Ez a végjáték és az így kialakult végeredmény a látottak alapján nem volt benne a mérkőzésben, a döntetlenre mindenképpen rászolgált volna csapatunk. Eddig hat győzelem és kettő döntetlen szerepelt csapatunk idegenbeli statisztikájában, sajnos most ez a sorozat is csorbát szenvedett.

Keseregni azonban nem szabad, hiszen a hátvégén ismét nagy utazás következik, amikor a kieső pozíciójú gárdák előtt, az un. veszélyes zónában tanyázó Szentlőrinc SE otthonába látogatunk, akikkel kapcsolatban kellemes az utolsó emlékünk, hiszen a bajnoki év rajtján sikerült őket meggyőző játékkal és 4-0-ás eredménnyel felülmúlni.

Ellenfelünk patinás múltra tekint vissza, hiszen 1912-ben alapították, a koronavírus miatt félbeszakított 2019-2020-as szezonban a második helyen zárt az NBIII közép csoportjában, így története során először szerepelhet a másodosztályban. A jelenlegi pontvadászat eddigi 19 fordulójában 5 győzelem mellett 6 döntetlen és 8 vereség, 26-30-as gólkülönbség és az így szerzett 21 pont áll a neve mellett, ami a 16. helyre sorolja őket. Mi ezzel szemben 9 siker mellett 3 pontosztozkodás és 7 kudarccal megvívott találkozó után 33-24-es góllal, 30 ponttal továbbra is a dobogósok mögött, az 5. helyen várjuk a folytatást.

A két csapat egymás elleni összevetése alapján is kiegyenlített a mérleg, hiszen az eddigi négy találkozóból kettőt a piros-feketék (2020. 08. 05. o: 2-0, 2020. 12. 13. i: 1-2), kettőt pedig mi (2019. 09. 21. MK i: 0-1, 2022. 07. 30. o: 4-0) nyertünk meg.

Ha szigorúan a papírformát tekintjük, akkor kijelenthető, hogy mi vagyunk a találkozó esélyesei, de az eddigi találkozók is tanúbizonyságul szolgálnak a tekintetben, hogy ezt a terhet sokszor milyen nehéz gólokra, és pontokra váltani.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 20., fordulójának mérkőzése, a Szentlőrinc SE – Gyirmót FC Győr találkozó 2022 december 11.-én, vasárnap 13.00.-kor kezdődik a Szentlőrinci Sportpályán, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.