Nem sikerült a Honvédot sem legyőznie, így komoly bajba került a Gyirmót az élvonalbeli bennmaradást illetően. A hétvégén gólt szerző Florent Hasani úgy véli, nincsenek könnyű helyzetben, de a futballban nincs lehetetlen.

Az utolsó előtti helyen álló Gyirmót FC Győr 1–1-es döntetlent játszott a vendég Budapest Honvéddal az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.
A hazaiaknak ez volt sorozatban a kilencedik, otthon pedig egymás után az ötödik nyeretlenül megvívott bajnokijuk.
A Honvéd ennek az eredménynek köszönhetően változatlanul hat ponttal és egy pozícióval előzi meg a tabellán a Gyirmótot.
„Szemrehányást nem tehetek a srácoknak, hiszen mindent megtettek a győzelemért – kezdte értékelését Csertői Aurél vezetőedző. – Vezetést szerzett a Honvéd, de volt tartása a csapatnak, kiegyenlített, s az első félidő egyes periódusaiban jobban volt a futballunk is a vendégeknél. A fordulás után ki-ki meccset láthattunk, de sok ziccert hibáztunk, nem tudtuk bevinni a győztes találatot, így maradt a döntetlen.”
S, hogy ez mire lesz elegendőt, egyelőre nem lehet tudni.
„A győzelem adhatott volna reményt arra, hogy benn maradhatunk. Persze, matematikailag még van erre esélyünk, de már a riválisaink kezében is vagyunk” – tette hozzá a rutinos szakvezető.
A mérkőzés egyik legjobbja a gólt is szerző Florent Hasani volt, aki találata ellenére nyilván nem lehetett elégedett a megszerzett egy ponttal.
„Valóban nem vagyok az – mondta el érdeklődésünkre a gyirmóti támadó. – Persze mindig örülök, amikor góllal segíthetek a csapaton, de a végeredmény miatt  ezúttal nem vagyok boldog, mert véleményem szerint megérdemeltük volna a három pontot. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk.”
A gyirmótiak játékán érezhető volt az elszántság, de a hajrában több helyzet is kimaradt.
„Úgy gondolom, jobban játszottunk a Honvédnál, mindenki jól teljesített a csapatból, sok lehetőségünk adódott, de balszerencsések voltunk, így végül ez nem bizonyult elégnek a három pont megszerzéséhez.”
Négy forduló van már csak hátra a bajnokságból, s nehéz meccsek várnak a Gyirmótra.  Az Újpest, a Paks, a ZTE és a már  bajnok Ferencváros lesz még a kék-sárgák ellenfele. Papíron még lenne esély a bennmaradásra, igaz ehhez nem csak Hasaniéknak kellene jól szerepelniük, a Honvédnak, vagy a Debrecennek, a Mezőkövesdnek (is) többször kéne  hibáznia.
„A különbség nem változott,  hat pont a hátrányunk a Honvédhoz képest. Nagyon nehéz lesz de a végéig kell küzdenünk, amíg esélyünk van,. Még él egy kicsi remény.  Valóban nem vagyunk könnyű helyzetben, de a fociban, ahogy azt már sokszor bizonyították, semmi sem lehetetlen” – tette hozzá a kék-sárgák koszovói válogatott futballistája.

forrás: Kisalföld