Gyirmót FC Győr – Mezőkövesd Zsóry

                   0 – 4  ( 0-1 )

Gyirmót, ALCUFER Stadion (Felkészülési mérkőzés)

Játékvezető: Görög Márió (Horváth Zoltán, Halmai Kristóf)

Gyirmót: Hársfalvi – Szegi (Major), Hudák (Lázár), Hajdú (Csörgő), Helembai (Nahirnij)– Vass Á. – Medgyes (Pethő B.), Kovács M. (Kovács D.), Nagy P. (Bagó), Soltész – Simon A. (Mayer Á.)

Vezetőedző: Csertői Aurél

Mezőkövesd: Tordai (Piscitelli) – Horváth M., Karnitski, Bobál D. (kotula) – Kállaai K. (Kéllai K.), Nagy G. (Cseke B.), Besirovic (Madarász), Vajda – Selmani (Molnár G.), Cseri (Kis T.) – Jurina (Drazic)

Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Cseri T. (0-1) 41., Molnár G. (0-2) a 62. (0-3), Kis T. 82., Drazic 89. (0-4) percben.

A 2022-2023-as Merkantil Bank Liga másodosztályú küzdelemsorozatára történő felkészülésen belül túl van csapatunk immár három sikerrel megvívott összecsapáson, ugyanis az ETO, a szlovák Récse, valamint a szintén szomszédos Komárno együttesét is legyőztük. A három hetes erőltetett menet után ismét útjára indult kedvenc játékszerünk a labda a Gyirmóti Sportcentrum centerpályáján az ALCUFER Stadionban, amikor a Mezőkövesd Zsóry élvonalbeli gárdáját láttuk vendégül. Tavaly az OTP Bank Ligában nagy küzdelmeket vívott egymással a két együttes, amiből a matyóföldiek jöttek ki jobban, hiszen egy döntetlen (0-0) mellett kétszer is győzelemnek örülhettek (1-0, 1-0).

       Csapatunk a jól megszokott 1-4-1-4-1-es felállási formációval kezdte a mérkőzést, ezzel szemben érdekesség, hogy a vendégeknél a magyar válogatott szövetségi kapitányának, Marco Rossinak taktikai hadrendjeként alkalmazott 1-3-4-2-1-es formációt láthattuk. Jól kezdte csapatunk a találkozót, hiszen már a negyedik percben nagy lehetőség adódott Medgyes Zoltán előtt, de 12 méterről a jobb kapufa mellé lőtt. Válaszként a korábban Gyirmóton is játszó Cseri Tamás adott mintaszerű labdát a középen kilépő Selmani Remzifaik elé, ő azonban a bal alsó sarok mellé helyezett. Fél órai játék  elteltével Simon András fejelhetett 12 méterről, de a labda cm-ekkel a jobb felső sarok fölé szállt. A játékrész vége felé Karnitski lövését először bravúrral védte Hársfalvi András, de a kipattanót követően kettejük párharcánál szabálytalankodott. A megítélt büntetőből Cser Tamás – a jobbra vetődő kapus mellett – jobbal a kapu közepébe lőtt (0-1).

       Szünet után Pethő Bence egyenlíthetett volna, de 10 méterről leadott lövése után Tordai is bizonyította tehetségét. Egyórai játék után a rutinos Molnár Gábor eg bal oldali támadás végén, az átvételt követően ballal a kapu jobb oldalába lőtt, ezzel növelte csapata előnyét (0-2). A találkozó záró szakaszában érvényesítette rutinját a vendég együttes, amikor védőink bizonytalanságát kihasználva és a kivetődő Hársfalvit megelőzve Tomislav Kis talált középen a kapuba (0-3), majd egy szép egyéni megmozdulással Stefan Drazic csapta be a védőket és Hársfalvi mellett a kapu bal oldalába helyezve beállította a végeredményt (0-4). A találkozó első harmadában voltak biztató jelek a játékban, az idő múlásával azonban élvonalbeli ellenfelünk fokozatosan átvette az irányítást, ami a kapuk előtti helyzetkihasználásban is megmutatkozott.

Csertői Aurél: Az első félórában működött, amit elterveztünk, utána azonban kijött a különbség a csapatok között. Fáradtak a fiúk, ráadásul ellenfelünk egy fokozattal gyorsabb volt ma.

Supka Attila: Az  összkép alapján elfogadható volt amit láttam csapatomtól. Örülök, hogy a keret több tagjának is játéklehetőséget tudtunk adni. Bízom benne, hogy innen csak fejlődni fogunk.