Az NB II-ben szereplő Gyirmót FC Győr vezetése megállapodott Szegi Vincével, akinek június végén lejáró szerződését három évvel hosszabbították meg.

A szinte saját nevelésű Szegi Vince a 2014/2015-ös idényben lépett először pályára a gyirmóti felnőtt csapatban. Az ott eltöltött idő alatt meghatározó szerepet töltött be a 2020/2021-es másodosztályú bajnokságban elért ezüstérem megszerzésében, valamint az élvonalbeli feljutás kiharcolásában, majd az azt követő idényben is alapembernek számított az első osztályban.

A kiváló felépítésű védő az elmúlt szezonban 29 alkalommal kezdőként, valamint két alkalommal csereként kapott lehetőséget az NB II-es bajnokságban.

„Tizennégy évesen kerültem Győrbe, a városban kezdtem a középiskolát, s azóta vagyok a Gyirmót játékosa. Nagyon örülök, hogy így döntöttem és a gyirmótiakat választottam – meséli Szegi Vince, akinek jó pár emlékezetes pillanata akadt a kék-sárgáknál.

„Sok jó meccsem volt a csapattal, amely ezek közül egyből eszembe jut, az a Roma elleni győztes felkészülési mérkőzés, amikor is 2015-ben kettő-egyre legyőztük a Tottival  felálló olasz ezüstérmes sztárcsapatot. Már a gyirmóti együttes tagja voltam, amikor először feljutottunk az NB I-be, de a második ilyen siker számomra azért emlékezetesebb, mert abból már én is jócskán kivettem a részem, s úgy gondolom, jól is ment a játék ezt követően az élvonalban is – tette hozzá a 26 éves labdarúgó, aki érdeklődésünkre kitért az idei, halványabb szezonkezdésre.

„Azzal azért tisztában kell lenni, hogy az utóbbi egy évben alaposan megváltozott az együttes, meghatározó játékosok távoztak a klubtól. Sokat fiatalodott a keretünk, s igazából még keressük azt az ütőképes csapatot, amely az elmúlt időszakban jellemző volt a Gyirmótra. Egyébként nem múlt sokon a jobb szereplés, sokkal jobban is állhatnánk a tabellán, s biztos vagyok benne, hogy lendületbe kerülünk. Az, hogy újra szerződést kaptam egyértelműen a bizalom jele, s szeretném ezt jó játékkal, még meghatározóbb játékosként meghálálni.”

Forrás. kisalfold.hu