2021.10.02. 14.45 | Budapest, Szusza Ferenc Stadion | OTP Bank Liga NBI., 8. forduló

Újpest FC: Banai D.-Kastrati,Koutroumpis, Csongvai Á., Antonov- Mack(Viana 68.p.)- Stieber Z.(Simon K. 46.p.), Mitrovic, Croizet, Beridze(Kone 74.p.)- Tallo| Vezetőedző: Micheal Oenning

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi A.- Szegi V., Ikic F., Széles I., Zeke M.- Vass Á.- Radics M., Nagy P.(Csonka A. 78.p.), Hajdú Á.- Varga B.(Karacs D. 92.p.), Simon A.(Hasani F. 85.p.)|Vezetőedző: Csertői Aurél

Két nehéz helyzetben lévő gárda, fővárosi randevúján a hazaiak ragadták magukhoz a kezdeményezést és aze slő percekben több kisebb helyzetet is ki tudtak alakítani kapunk előtt. A kezdeti nyomásból felocsúdva szerencsére fordulat állt be a mérkőzésbe, melynek eredményeképp bő 10 perc játék után egy kiváló támadás végén Varga Barnabás révén jutottunk előnyhöz. Ahogyan azt a szakvezetők szokták említeni megnyugtató egy csapat számára ha” gólra gólt” tud szerezni együttesük, jelen esetben így történt, ugyanis 5 perc elteltével egy több érintős akció befejezéseként Szegi Vince tudta növelni előnyünket. A félidő záró harmadában kissé visszaesett a játék színvonala a hazaiak tovább próbálkoztak a szépítés érdekében, de támadó játékukban nem volt meg az igazi átütő erő, míg csapatunk a három gólos előny birtokában inkább a megnyugtató biztonságra törekedett. 

Fordulás után láthatóan nagyobb hangsúlyt fektetett a hazai gárda a támadásokra, ls ez a játékrész is az ő fölényükkel indult, azzal a különbséggel, hogy most erőfeszítéseik eredményre is vezettek, olyan szempontból, hogy szűk 10 percnyi játék után sikerült szépíteniük. Ez a találat láthatóan lelkileg jót tett a hazaiaknak,akik továbbra is próbálták irányítani a játékot és saját térfelünkre szorította csapatunkat de az eredményességhez szükséges átütő erő továbbra sem volt meg a lilák támadó játékában. Ezzel a helyenként érzelmektől sem mentes találkozóval és az ezen szerzett értékes pontokkal lélektanilag is fontos lépést tettünk céljaink elérése érdekében, Tisztában vagyunk vele hogy nagyon sok van hátra a bajnoki küzdelem sorozatból de a  hasonló sikerek erőt adhatnak a folytatáshoz.

Csertői Aurél: Nagyon jól kezdtük az első félidőt, harcosan és keményen futballoztunk, igazából a mérkőzés már az első félidőben eldőlt. Ragyogó gólokat rúgtunk elég volt 45 perc hogy három gólt rúgjunk és ne kapjunk egyet sem. A meccs ezen szakaszában jól futballoztunk a második félidőben az ellenfél mindent megpróbált annak érdekében, hogy gólokat szerezzenek és mindent egy lapra feltéve támadtak, itt érezhető volt, hogy egy kicsit akadozott a játékunk de jól jöttünk ki belőle, mivel a védekezésünk a helyén volt.

Micheal Oenning: Legyünk őszinték és ismerjük el, hogy az első harminc percben rendkívül rosszul játszottunk mindennek van következménye. Nagyon alaposan felkészültünk az ellenfélre az első tíz percben jól játszottunk aztán elindultunk a lejtőn, ennek következményeként már három gólos hátrányban voltunk, csak saját magunkat okolhatjuk ezért, kivel mi követtük el a hibákat. Aki ilyen könnyelműen játszik természetesen megbünteti azt az ellenfél, ugyanis kihasználta az adódó lehetőségeket és megérdemelten nyertek a mai mérkőzésen. A második félidőben egy szépítő gólra futotta az erőnkből nem találtunk választ a kihívásra nem adódott sok lehetőségünk, kapufáig jutottunk csak így sajnos az egyenlítés sem futotta. Elemezni kell ezt a találkozót, hogy tovább tudjunk lépni az elkövetkezendő időszakban és nyerni tudjunk.