2021.10.16. 14.45 | Győr-Gyirmót, ALCUFER Stadion | OTP Bank Liga NBI., 9. forduló nézőszám:1024

GYIRMÓT FC GYŐR: Hársfalvi A.- Major M.(Ikic F.46.p.), Széles I., Szegi V.- Vass Á.- Radics M.(Csonka A., 92.p.), Nagy P.(Medgyes Z.,65.p.), Hajdú Á.- Varga B.(Lencse L., 77.p.), Simon A.(Hasani F.,46.p.)|Vezetőedző: Csertői Aurél

PAKSI FC: Nagy G.-Kinyik Á., Tamás O.(Kesztyűs B., 61.p.), Lenzsér B.(Medgyes S., 81.p.), Szabó J.-Papp K.(Nagy R., 46.p.)- Sajbán M., Bognár I., Balogh B.(Kulcsár D, 71.p.), Szabó J.- Ádám M., Szabó Bálint(Böde D., 46.p.)| Vezetőedző: Bognár György

A kilencedik forduló szombati játéknapjának nyitómérkőzésén csapatunk azt a Paksi FC-t fogadta, amelynél vezetőedzőnk Csertői Aurél, korábban szép éveket töltött. Ellenfelünk a vártnak megfelelően próbálta irányítani a játékot, de fölénye nagy részben a labdabirtoklásban merült ki, igazi helyzetekig ritkán tudtak eljutni. A játékrész derekán mi örülhettünk, amikor a korábban eredményes Varga Barnabás most az előkészítésben jeleskedve kitűnően hozta helyzetbe a mögötte érkező Simon Andrást, aki rutinját is kihasználva juttatta előnyhöz csapatunkat. Mindezt megkoronázva Varga Barnabás is feliratkozhatott volna a góllövők listájára, amikor óriási helyzetből a kivetődő Nagy Gergelybe lőtt.

Fordulás után nagyobb hangsúlyt próbált fektetni a vendég Paks a támadó játékra, és meg is lehetett volna a várt egyenlítésük, de 10 percnyi játék után egy akción belül előbb Ádám Martin fejesét védte hálóőrünk, majd az ezt követő ismétlésnél Böde Dániel lőtt kapu fölé ordító helyzetből. Továbbra is próbált újítani a zöld-fehér gárda de masszív védelmünk és jól védő kapusunk rendre meghiusította gólszerzési törekvéseiket, egészen az 54. percig amikor egy ártalmatlan hiba után kerülhettek helyzetbe, amit aztán ki is használtak. Szerencsére azonban ez az eredmény sem maradt sokáig, ugyanis az eddig kiváló védő munkát nyújtó Lenzsér Bence nagy hibáját kihasználva Medgyes és Hasani összjátéka után ismét vezetéshez jutottunk. Az ismételt egyenlítésre megvolt az esélyük vendégeinknek, de Bognár István bombája után a léc volt a segítségünkre. A mérkőzés záró szakaszában nagy nyomás helyezkedett védelmünkre Ádám Martin és Bognár István révén veszélyeztettek a vendégek, míg részünkről Hasani és Medgyes Zoltán is feltehette volna az i-re a pontot. Az Újpest elleni idegenbeli győzelmünket követően a korábban dobogós Paks ellen hazai pályán is sikerült ünnepelni és elmondható, hogy ezek a győzelmek érnek csak igazán többet az értük járó 3 pontnál. 

Csertői Aurél:

Azt gondolom a srácok mindent megtettek a győzelemért amit megbeszéltünk, persze voltak benne hibák. Ketté veszem a mérkőzést, az első félidőben már el kellett volna dönteni, sokkal jobban játszottunk, a helyzeteinket, amiket kialakítottunk, nem tudtuk berúgni, viszont fontos volt hogy az egyenlítés után azonnal gólt tudtunk szerezni. A végén azért egy kicsit meleg lett, voltak lehetőségei az ellenfélnek, két erős csatárral futballoztak melyet át tudtunk vészelni, a meccs összképe alapján megérdemelten nyertünk a mai mérkőzésen. Sok sikert kívánok a továbbiakban a Paksnak a következő mérkőzésekre.

Bognár György:

Sok minden volt, csak folyamatos játék nem, hazaiak jól tördelték a játékot, mi pedig sok technikai hibával játszottunk, nem tudtuk úgy pörgetni a játékot, ahogy azt szoktuk. Nem volt sok lehetőségünk, bár így is volt elég, de győzelmet nem érdemeltünk volna, viszont vereséget sem.