Nemcsak az eredmények utáni makacs tényeket visszatükröző bajnoki tabella, hanem a játékosok és szimpatizánsok lelke miatt is értékes volt az elmúlt fordulóban hazai pályán aratott Budafok elleni győzelem, ugyanis a tavalyi év végén lejátszott Szentlőrinc elleni gólnélküli találkozót is beleszámítva, ezt megelőzően a három döntetlen utáni csak egy-egy pont kerülhetett a statisztikai mutatókban csapatunk neve mellé. Vezetőedzőnk, Csertői Aurél is kiemelte a lefújást követően, hogy jól kezdtünk, helyzeteink is voltak, a vendégek kimaradt büntetőjéből lélektani előnyt tudtunk kovácsolni, majd megérdemelten szereztünk kettőgólos előnyt. Szünet után feljött a Budafok, ekkor védekezésben nem nyújtottunk elfogadható teljesítményt. A vendégek győri születésű mestere, Mátyus János szerint a jogos, de kimaradt büntető meghatározta a találkozó későbbi kimenetelét, majd így folytatta: az első játékrészben a Gyirmót teljesen fölénk kerekedett, több helyzete volt és lőtt kettő gólt. Szünet utáni frissítéseink után szépítettünk, majd meg voltak a lehetőségeink a pontszerzésre is, de számtalan ziccerünk közül többet már nem sikerült kihasználni.

A sikeresen megvívott mérkőzés így a hazai mérlegen is javított, azonban a heti kemény edzéseket követően a következő fordulóban is fontos találkozó vár csapatunkra, hiszen megyei riválisunk, az 1904-ben alapított Credobus Mosonmagyaróvár vendégei leszünk vasárnap. A közelmúltban edzőváltáson átesett együttesnél a szakmai munkát immár a fiatal, 38 éves Horváth Csaba irányítja, aki korábban a klub utánpótlásában dolgozott.

Kék-fehér ellenfelünk az idei három fordulóban felemás arcát mutatta, hiszen január 29.-én az Ajka otthonából hozott el egy pontot (1-1), majd otthon kapott ki a Pécsi MFC-től (1-2), míg Kazincbarcikáról győztesen tudott hazatérni (0-2). Az eddigi 23 játéknapon nyolc győzelem, öt döntetlen és tíz vereség, valamint 24-30-as gólkülönbség mellett 28 pont áll a neve mellett, ami a 11. helyre sorolja a bajnoki tabellán. Mi a nyitányon a Dorogot fogadva játszottunk döntetlent (1-1), majd a viharsarokban a Békéscsaba otthonában szereztünk pontot (1-1), végül hazai pályán győztük le a fővárosi Budafok együttesét (2-1). Tíz győzelmünk mellett hat döntetlen és hét vereség, 37-27-es gólmutató és 36 pont szerepel a statisztikákban, ami után az ötödik helyről várjuk a folytatást.

Az egymás elleni mérleget tekintve tény, hogy az utóbbi öt mérkőzés mindegyikén hazai siker született, így 2017 november 12.-én az ALCUFER Stadionban (2-1), 2018 május 20.-án a Wittman parkban (3-0), 2018 szeptember 26.-án Gyirmóton (2-0), 2019 március 10.-én Óváron (2-1), majd végül 2022 augusztus 21.-én ugyancsak a Marcal-parton (3-1). Ezt a tendenciát is át kellene adni a múltnak egy esetleges idegenbeli sikerrel.

A Merkantil Bank liga másodosztályú küzdelemsorozata 24., fordulójának mérkőzése, a Credobus Mosonmagyaróvári TE 1904 – Gyirmót FC Győr találkozó 2023 február 19.-én, vasárnap 14.00.-kor kezdődik a mosonmagyaróvári Wittmann Antal Parkban, az MTE 1904 Sporttelepen, de azok sem maradnak le az összecsapásról, akik esetleg nem tudják a helyszínen nézni, hiszen annak eseményeit, jeleneteit az Oxygen Media felvételének köszönhetően a www.gyirmotfc.hu oldalon található linkre kattintva élőben, később a YouTube-on keresztül felvételről, valamint honlapunkon olvasható állandó szöveges tudósításunkon követhetik.