DEAC - GYIRMÓT FC GYŐR

2021.03.03. 14:30 | Merkantil Bank liga, 27. Forduló | Debrecen, Debreceni Egyetemi Atlétikai Club Sportpálya

Játékvezetők: Takács Tamás - Albert István, Punyi Gyula - Nagy Róbert

DEAC: Tóth D. - Bényei, Papp F., Zachán, Székely - Nikitscher, Spitzmüller - Nagy Z., Nagy K., Sándor T. - Kenderesi I Vezetőedző: Sándor Tamás

Gyirmót FC Győr: Hársfalvi - Major, Hudák, Széles, Kirják - Vass Á. - Radics M., Nagy P., Hajdú - Simon A., Lencse I Vezetőedző: Csertői Aurél

1.p. Elkezdődött a mérkőzés.

6.p. Nagy K. ívelt a kapunk elé jobb oldali szögletet követően, védőink röviden fejelték ki a labdát, ami után Spitzmüller lőtt 16 m-ről jobbal, de a labda a kapu fölé szállt.

14.p. Nagy P. ívelt szabadrúgásból a kapu elé 25 m-ről a bal oldalról, a hosszú saroknál érkező Hudák centiméterekkel késett le a labdáról, így Tóth D. hárítani tudott.

15.p. Simon A. remekül fordult le védőjéről a bal oldalon, majd az alapvonal közeléből ballal pontosan játszott a rövid saroknál érkező Nagy P. elé, aki azonban 4 m-ről ballal, a jobb oldali kapufára lőtt.

18.p. Nagy K. lőtt nagy erővel 13 m-ről jobbról, a bal felső sarokra tartó labdát Hársfalvi bravúrral tolta szögletre.

22.p. Sándor T. ívelt a kapu elé a vendég térfél közepétől, a jobb oldalról az érkező Papp F. 10 m-ről a kapu bal oldalába fejelt. 1-0.

25.p. Egy kontra támadásunk végén a bal oldalon fezárkozó Hudák elé került a labda, aki 12 m-ről jobbal, nagy erővel lőtt, azonban a kapura tartó labdába Zachán belevetődött.

26.p. Kirják bal oldali beadását követően Lencse passzolta tovább a labdát spiccel a középen érkező Simon A. elé, aki 4 m-ről jobbal a jobb felső sarokba lőtt. 1-1.

31.p. A balról oldalon kapura törő Kirjákot buktatta Bényei a büntető területe belül, de a játékvezető sokak meglepetésére műesésért védőnknek adott sárga lapot.

41.p. Major M. jobb oldali bedobása után Simon A. csúsztatott a mögötte érkező Hajdú Á. elé, aki az átvételt követően jobbal 12 m-ről a léc fölé lőtt.

45.p. Félidő: 1-1.

46.p. Elkezdődött a második félidő.

46.p. Kettős csere a hazai csapatnál: Nagy Z. helyett Orosz M. és Nikitscher T. helyett Kundrák N. érkezett.

54.p. Papp F. kapott sárga lapot Nagy P. lekönyökléséért.

57.p. Major M. erőszakosan labdaszerzése után Simon A. tálalt a jobb oldalon érkező Lencse L. elé, aki 13 m-ről jobbal, laposan lőtt, de Tóth D. hárítani tudott.

59.p. Simon A. két szép csellel játszotta tisztára magát a bal oldalon, majd kiszorított helyzetből 12 m-ről jobbal laposan lőtt, de a kapura tartó labda útjába Papp F. belevetődött.

62.p. Hazai csere: Kenderesi D. helyett Sárosi N. és Sándor T. helyett Sidibe.

63.p. Major M. kapott sárga lapot Orosz M. buktatásáért.

69.p. Cserél csapatunk is: Szegi V. érkezik Radics M. helyett.

73.p. Hudák D. kapott sárga lapot kezezésért.

74.p. Vass Á. rövid felszabadítását követően Székely D. lőtt jobbal 17 m-ről, középről, de a kapu közepére tartó labdát Hársfalvi hárítani tudta.

76.p. Lencse L. helyett Mayer Á. érkezik a pályára.

81.p. Hazai csere: Nagy K. helyett Bereczki D.

87.p. Vass Á. ívelt szabadrúgásból a kapu elé a hazai térfél közepétől, Hudák D. csúsztatta a labdát az érkező Nagy P. elé, aki jobbal 8 m-ről a kapu felé lőtt.

89.p. A középen felzárkózó Nagy P. lőtt ballal 28 m-ről, de a bal alsó sarokra tartó labdát Tóth D. bravúrral hárította.

90.p. + 3 perc hosszabbítás.

91.p. Simon A. kap sárga lapot reklamálásért, Székely D. is sárgát kapott Nagy P. buktatásáért.

93.p. Sándor Tamás kapott sárga lapot.

93.p. Székely D. ütközött Simon A. miután a játékvezető büntetőt ítélt, amiből azonban Nagy P. jobbal nagy erővel a kapu fölé lőtt.

93.p. A mérkőzés vége: 1-1.

Imponáló és elismerésre méltó tavaszi mérleggel utazott csapatunk a sereghajtó debreceni egyetemi csapat otthonába, hiszen az eddigi öt fordulóban pontveszteség nélkül sikerült hozni a mérkőzéseket.

Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, de Spitzmüller István 16 méterről leadott lövése után a labda a léc fölé szállt. Negyedóra elteltével Simon András kitűnő lefordulása, majd asszisztja után Nagy Patrik szerezhetett volna vezetést csapatunknak, de 4 méterről a bal oldali kapufára lőtt. A félidő derekán felpörögtek az események, amikor gyors gólváltás közepette a hazaiak szereztek vezetést Papp Ferenc révén, de szerencsére örömük nem tarthatott sokáig, hiszen négy perc elteltével egy remek összjáték végén Simon András a jobb felső sarkot kilőve egyenlített. A játékrész hátralévő részében mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, de a kapuk előtt nem alakult ki igazi helyzet, amiből valamelyik előnyt kovácsolhatott volna. Szünet után nagyobb hangsúlyt próbált fektetni csapatunk a támadásokra,ami Lencse László jobb oldali, majd néhány perc múlva Simon András bal oldali lövésében mutatkozott meg, de Tóth Dániel mindkét alkalommal hárítani tudott. Jó iramú, de sok hibával tarkított nagy taktikai csata folyt a pályán, amin belül mi irányítottuk a játékot, de a helyenként adódó hazai kontrák is veszélyt jelentettek. A találkozó záró szakaszában nagy offenzívába kezdett csapatunk a győztes gól megszerzése érdekében, amire meg is volt az esélye, de Simon András buktatásáért megítélt büntetőből kapitányunk, Nagy Patrik nem tudott élni a lehetőséggel.

Sándor Tamás: A szív diadala volt mai pontszerzésünk. Harcosan játszottunk egy jobb játékerőt képviselő csapat ellen. Színvonalas játék nem tudott kialakulni, de küzdöttünk az utolsó pillanatig, azonban a kihagyott büntetővel szerencsénk is volt. Megérdemeltük a döntetlent.

Csertői Aurél: Pankrációra hasonlító mérkőzést játszottunk egy irreális talajú pályán. A végén volt lehetőségünk, hogy megnyerjük a mérkőzést, de nem tudtunk élni vele.